Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

PS vastaan muu maailma?

Kuka luo asetelmaa, että on käynnissä ottelu PS vastaan muu maailma, ja kuka sen levittämisestä hyötyy? Yhteiskunnan nykytila viime hallituksen jälkeen on sellainen, että sen hoito vaatisi keskittymistä oleellisiin asioihin. Olkoon PS suurin tai pienin, paras tai ainoa puolue, niin keskustelussa olisi oltava tilaa myös kaikkein tärkeimmille kysymyksille. Yhteiskunta olisi saatava viime hallitusta edeltäneeseen ja paljon sitä parempaan jamaan.

Kuka tai mikä on se halla, joka puhaltaa ihmisten silmille kylmää sumua, joka estää näkemästä ja lamauttaa?

Kaikki myönteiset asiat, joita PS haluaisi edistää, ovat pitkään olleet useiden muidenkin puolueiden asialistalla. Asetelma PS vastaan muu maailma on vasiten luotu ja paikkansapitämätön. Kuka ja miksi ylläpitää sitä? Siihen turhaantuu aikaa ja voimia. On ymmärrettävää, jos sen taustalla on joidenkin ryhmien vallan- ja rahanhimo, mutta ymmärrettävä ei ole hyväksyttävän synonyymi.

Seuraavassa US-blogin arsenaalin ja rintamalinjojen nojalla muutama huomio siitä, mikä estää yhteistyön:

 • kyvyttömyys ja haluttomuus ajatustenvaihtoon toisesta "blokista" olevien kanssa,
 • ihmisen ja hänen mielipiteensä mitätöiminen sen nojalla, että hän on mies/nainen, ikääntyvä/vanha (en ole huomannut mitätöintiä nuoruuden tai keski-ikäisyyden vuoksi), akateemisesti koulutettu (en ole huomannut mitätöintiä vähäisen koulutuksen vuoksi), vaihtoehtojen edustaja ja kannattaja, työtön (en ole huomannut mitätöintiä opiskelijuuden, työssäolon, eläkeläisyyden tai yrittäjyyden vuoksi),
 • pyöriminen pelkissä omissa ja oman ryhmän kuvioissa, 
 • suhtautuminen politiikkaan ja puolueisiin kuin uskontoon ja lahkoihin,
 • oman erinomaisuuden alituinen toistelu ja asettuminen toisten yläpuolelle,
 • klikkiytyminen, pahan puhuminen, leimaaminen, valheet ja samojen "totuuksien" toistaminen, toistaminen, toistaminen...

Ihan nämä samat piirteet löytyvät hiekkalaatikkojen pienistä ihmisistä, lastentarha-, koulu-, yliopisto- ja työpaikkakiusaamisesta sekä  joidenkin ryhmien joutumisesta laajan yhteiskunnallisen vääryyden uhreiksi.

Mikä avuksi?

 • keskustelu kaikkien kanssa ketään leimaamatta, mitätöimättä ja halventamatta,
 • jokaisen ihmisen ja hänen katsomuksensa arvostaminen,
 • halu ymmärtää toisia ja toisin ajattelijoita yhä enemmän,
 • oleminen ihan samalla tasolla jokaisen ihmisen kanssa,
 • kaikkien yhtäläisen arvokkuuden korostaminen, oli hänen ikänsä, sukupuolensa, katsomuksensa, koulutuksensa, puoluekantansa jne. mikä hyvänsä,
 • luopuminen julistamisesta ja oikeassa olemisen harhasta,
 • heikoimman puolelle asettuminen, mikä ei toki saa koskaan merkitä vääryyden puolelle asettumista,
 • yhteiskunnallisen vääryyden korjaaminen yhdessä kaikkialla, missä sitä ilmenee.

Tämä ei ole ohjelmanjulistus eikä opettajan puhetta, vaan puhetta ihmiseltä ihmiselle. Kirjoitan  sen kokemuksen nojalla, jota olen saanut US:ssa mustattuna, väheksyttynä ja lukemattomissa blogikirjoituksissa ja sadoissa tai tuhansissa kommenteissa halvennettuna. Kyseisistä kirjoittajista valtaosa esiintyy omalla nimellään.

On väärin, jos kuka tahansa ihminen sysätään nurkkaan ikänsä, koulutuksensa, puoluekantansa tms. syyn perusteella.

Keskustelu on niin tärkeää, että haluan käydä sitä kaikesta huolimatta. Siihen minulla on intohimo.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (76 kommenttia)

Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™

Näin sivusta seuranneena vaikuttaa, että persuista
"vihapuheineen" on tehty harhautusmaalitaulu ehken
soppelisti ja parahultaisesti siksi, että nythän
näyttää, että Suomi on kusessa vielä ennen syksyä.

Kun käytännön osaaminen ja tilannehallinta on jo
hallitukselta karannut käsistä, niin ainoa keino
on heittää lumetta silmille ja toivoa sen jotenkin
pitkittävän romahduksen paljastumista.

Romahdus ja kaaos lienee jo erittäin lähellä.
Sitä kuvannee vuoristoneuvosten puhemieheksi
ryhtyneen E. Lehden maankaivaminen Kataisen
jalkojen.
Vallankumous alkaa Kokomustan sisältä.

zenistinen kotiäiti, Harmaasusi™

Jorma Laine

Toisin ajatellen voisi huomata, että PS itse hyötyy tästä asetelmasta. Kun saa kunnolla likaa niskaan, ja kuitenkin esiintyy pyhimyksen sädekehä päänsä päällä alkaa ihmiset miettimään, että mikä on tuo marttyyrien porukka jota jokainen sorsii..

Eero Lehti kaivaa tokikin maata kataisen jalkojen alta. Kyseessä kuitenkin lienee henkilöohtainen syy, onhan nuo kaksi kovapäistä olleet tukkanuottasilla jo pidempään. Toinen kun haluaa vaikuttaa muuallakin kun omassa provinssissaan, ja toinen, kakara-perkele, ei sitä salli..

Siltikään en jaksa uskoa mihinkään valtaisaan romahdukseen. En ainakaan niin kauan kun USA on vuelä edes jotenkin pystyssä. Ja sehän pysyy, koska kenelläkään tässä maailmassa ei ole varaa päästää sitä maata konkurssiin. ei vielä vuosikymmeniin.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Eipä ole tullut mieleeni. Keskustelu on tärkeää juuri siksi, että erilaiset näkökannat saavat tilaa.

Seuraava ei suinkaan ole koko totuus, mutta olen ollut huomaavinani seuraavaa:

- PS itse on rakentanut itsestään kuvan ainutlaatuisena puolueena, joka on joka suhteessa ja erilainen kuin "vanhat puolueet" ja niitä parempi,
- lehdistö on jo pari vuotta antanut PS:lle tilaa yli kohtuuden ja luonut sille nostetta epädemokraattisin keinoin(syitä en rupea tässä kertomaan, mutta eiköhän jokainen huomaa ne),
- PS:lla on omiensa kertoman mukaan propagandaryhmä, joka keksii kulloisetkin linjat ja menettelyt ja sen, miten suhtaudutaan "vastustajiin",
- US:ssa keskeiset PS-kirjoittajat ovat paljastaneet yhtä ja toista tästä kulissien takaisesta touhusta.

Samanlaista sopulimaisuutta toki on muissakin puolueissa, ja esim. vasemmistoliittolaiset ovat taitavia esiintyessään näennäisen puolueettomina ja nimimerkkien takana ja sieltä puskasta ampuessaan.

Minua ei kumminkaan kiinnosta mikään puolue niin paljoa kuin se, miten Suomen surkeaa jamaa saataisiin paremmaksi. Juuri vastakohta-asettelusta ja kuppikuntaisuudesta olisi päästävä, ja uskonlahkomaisuudesta ja halpamaisuudesta, siis politiikassa.

Kuka ilmoittautuu siksi toimijaksi, joka tieten tahtoen estää yhteiskunnan huutavien vääryyksien ja vinoumien esillä pitämisen ja korjaamisen? Tämä toiminta on niin laajaa, että se tapahtuu ohjelmallisesti ja tarkoituksella, joten olisi mukava kuulla, kuka uskaltaa sanoa olevansa siinä tahallaan mukana. Vai alanko luetella niiden nimet ja puoluekannat, joihin viittaan blogijuttuni lopussa? Eiköhän totuus löydy kaurapuuron lisäksi siitä nimi- ja puoluelistasta.

Jos puolue ja valta ovat tärkeämpiä kuin toinen ihminen, jotakin on vialla ja pahemman kerran.

a. rahikainen

Just. Mikään puolue ei kiinnosta, Suomea pitäisi saada paremmaksi, vastakohta-asettelusta ja kuppikuntaisuudesta olisi päästävä. Jotta sanoma varmasti menee perille, perään parit iskut leimakirveellä "olen ollut huomaavinani seuraavaa:"

Ihanan neutraali lähestymistapa sulla.

Ilman selityksiä ja sivulauseita, tuomitsetko Jungnerin ja Tuomiojan tekemät hyökkäykset perussuomalaisia kohtaan?

"Kuka ilmoittautuu siksi toimijaksi, joka tieten tahtoen estää yhteiskunnan huutavien vääryyksien ja vinoumien esillä pitämisen ja korjaamisen?"

Tarkoitatko, vääryyksien jotka sinä itse sosialidemokraattina tunnistat? Entäs ne muiden kokemat vääryydet?

Jorma Laine

Jungner heittin kyllä asiallisen kysymyksen ilmaan. Mutta toisaalta samalla unohtaen demokraattisen järjestelmän perusperiaatteet. On todellakin joitain asioita jotka ei yksinkertaisesti vaan sovi hallintovaliokuntaan ja varsinkaan sen puheenjohtajalle. Mutta toisaalta, se vakanssihan ei taasen ole mikään huutoäänestyksellä vaihdettava.

Tuomioja on omalaisensa.... hölmö. Näitä Erkki-sedän aivopieruja on nähty ennenkin ja tullaan näkemään niin kauan kun hän on julkisessa virassa ja/tai asemassa muuten. Vaikka mies on ulkoministeri, en minä ainakaan niin kovin kovaa painoarvoa antaisi herran lausunnoille.

Harri Rautiainen

" - lehdistö on jo pari vuotta antanut PS:lle tilaa yli kohtuuden ja luonut sille nostetta epädemokraattisin keinoin(syitä en rupea tässä kertomaan, mutta eiköhän jokainen huomaa ne),"

Minä on olen niin tyhmä, etten huomaa mainitsemiasi syitä. Valota ihmeessä, jos tiedät.

Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™

Saligia ole mikään uusi ilmiö!

Ei ainakaan politikkojen keskuudessa,
joille valta suorastaan tyrkyttää ja
tarjoaa mahdollisuuksia omien etujensa
ajamiseen.

Mitä tulee persujen menetelmiin, niin samat
menetelmät ovat jokaisen puolueen käytössä.
Se että persut käyttävät ja muut marisevat,
on vain merkki siitä, jotta pihlajanmarjat
ovat happamia.

Sinä olit niitä harvoja joka luki Kemppisen
"vihapuheen" rivienvälit tarkkaan. 10+

zenistinen kotiäiti, Harmaasusi™

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Olen ihmetellyt samaa. Kirjoittelua ja keskustelua saisi olla paljon, paljon enemmän. Missä toteutuu Mikael Jungnerin esittämä näkemys siitä, että SDP keskittää toimintaa paljon nettiin? Vaikka en kyllä tiedä, mitä hän sillä tarkoitti, maakuntalehtien lakkauttamista, nettikeskustelua vai mitä. Voisiko hän jalkautua nettikeskusteluun esimerkinomaisesti, vai mitä hän tarkoitti.

Matti Haapala

Oletko ajatellut, että perussuomalaisilla olisi samanlainen näkökanta teitä kohtaan, kuten teillä perussuomalaisia kohtaan?

Nimittäin itselläni on.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Ketä meitä? En ole koskaan ollut mukana missään PS:n vastaisessa. Päin vastoin olen käyttänyt paljon aikaa yrittäessäni keskustella mm. US:ssa PS-kirjoittajien kanssa. Alkuun sieltä tulikin minua kohtaan ylistyksiä, mutta sitten tuuli kääntyi ja minusta ja demareista on tehty täällä pelsepuupi. Elävässä elämässäkin olen usemman kerran järjestänyt PS:lle esiintymistilaisuuden julkisella foorumilla, saamatta tietenkään osakseni heiltä mitään vastaavaa. Vaikka en ole vastapalveluksia toki odottanutkaan.

Matti Haapala

Jos et itse ole huomannut, niin persujahan on huudeltu täällä ja muuallakin vaikka miksi, etenkin Norjan verilöylyn jälkeen. En koe olevani murhaaja ja uskonsotien kannattaja, vaikka monet täällä väittääkin.
Kun rottaa potkaisee, se puree. Vaikken kaikista aktiivisin käyttäjä olekaan täällä ollut, niin olen huomannut, että suurin osa alkaneista persuihin liittyvistä sanasodista on alkanut jonkun muun kuin persun näppäimistöstä.

Yksi Turkkulaanen

Perussuomalaisia vastaan kohdistuneella valtavalla vihatsunamilla viedään huomio pois hallituksen tölväilyistä. Vai onko sittenkin kyseessä hyvin suunniteltu huijaus, jolla Suomi pakotetaan keski-euroopan alusmaaksi?

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Outoa ja suorastaan mahdotonta logiikkaa, että kepurahan omistama maakuntien lehdistö pitämällä PS:ia esillä haluaisi salata hallituksen tekosia.

Yksi Turkkulaanen

Kuten Helsingin Sanomat tai YLE?

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Persuista on tullut median silmätikku ja mitä enemmän media yrittää persuja lytätä, sitä enemmän niiden kannatus nousee.

Erkkomedia aliarvioi lukijoitaan ja yliammutulla persuvihastelullaan he saavat asiallisenkin kritiikin näyttämään äärimmäiseltä noitajahdilta.

Kansa rakastaa altavastaajaa ja mikä sen suurempi altavastaaja kuin puolue joka on viikottain vanhojen puolueiden ja niiden omistamien medioiden ryöpytettävänä.

Mikäli Media käyttäisi pientä hienovaraisuutta ryöpytyksessään ei Persut ehkä niin kovasti näyttäisi ajojahdin uhrilta.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Se mitä sanot ajojahdiksi ei suinkaan ole sitä, vaan palstan ja huomion antamista ja samalla tärkeimpien asioitten sivuuttamista.

Tuomas Taivasaho

Jos noin asian näet, niin sittenhän Jungner ja Tuomioja JHA-jahdilla tekee ilmaista vaalityötä PS:n hyväksi. Oliko heidän tarkoituksenaan saada aikaiseksi turhanaikainen mediahässäkkä, että ikävät eu-asiat jäisivät lehtien sisäsivuille. Maanantaina saamme kuulla Urpilaiset kommentit akuuttiin velkakriisiin tai sitten pelkät lomaltapaluukuulumiset. Toimittajathan sen päättää.

Yksi Turkkulaanen

Tuomas, suosittelet siis mediaa hienovaraisuuteen, ettei sen suorittama ajojahti näyttäisi niin avoimesti ajojahdilta? Olenko ymmärtänyt oikein?

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Tarvittaisiin päätösten pohjaksi enemmän tietoa, mielikuvatehtailu ja sensuuri eivät edistä demokratiaa.

Käyttäjän AnttiMikkola kuva
Antti Mikkola

No, millä tavalla "kunnioittaen" pitäisi kuunnella näitä mielipiteitä "luin yhden Kirjatorin alelaarista ostetun kirjan "totuus islamista" ja Halla-ahon blogin. Nyt olen täällä varoittamassa teitä islamin vaarasta."?

Kyllä minä olen aiheesta tasan samaa mieltä kuin puolueesi entinen kunnioitettu puheenjohtaja. Tuumaakaan ei saa antaa periksi.

Käyttäjän Reino kuva
Reino Toivanen

Hyvä Katriina!

Jo otsikkosi kertoo (ajatus)maailmasi pienuudesta. Lisää sitä pienentää sitoutuminen (nyky)demariksi.

Näin sitoutumattomana kansalaisena on helpompi nähdä kokonaisuuksia, ei niitä rajoita ainakaan mikään ideologia.

Jo vaalien ajoista nykydemarit ja vihreät ovat kunnostautuneet ainoan vaalivoittajan mollaamisessa milloin mistäkin.

Mielestäni kaikista inhottavin oli rva/ nti? Lipposen hirvittävä älämölö Turun tuhopolton aikaan. Hän oli etsimässä tuhkasta persujen mainostikkuaskeja, eikä salannut ajatuksiaan, vaan julisti esimerkiksi Suomi24-foorumilla: "Jo riittää, persut!". Lupasi tosin myös pyytää anteeksi, jos on väärässä. Hän oli kuitenkin väärässä mutta anteeksipyyntöä en ole missään nähnyt !?! Ja hänhän on nimenomaan nykydemari!

Tämä nykyinen aika Norjan tragedian jälkeen on oma lukunsa. Ja siinnäkin ovat kunnostautuneet nimenomaan nykydemarit: Halonen, Tuomioja ja Junger. Tosin he ovat saaneet heikkoa sivustatukea vihreiltä.
Ainakin tämä kaikki on kaventanut sanan- ja mielipiteen vapautta.

Mediaa teidänkään on turha syyttää. Valtakunnallinen media on suurimmalta osaltaan Kokoomuksen, Keskustan ja Sosiaalidemokraattien hallinnassa. Jos te haluatte pitää siellä persuja esillä, he varmasti kiittävät tästä ilmaisesta mainonnasta.

Itse uskon tämän mollauksen olevan vaaleissa hävinneiden kiukkuilua ja tiedotusvälineiden huomion kääntämistä pois puoluekokouksessanne elokuun puolivälissä muista - ja teille paljon ikävämmistä asioista.

Jotta siltä tämä kaikki täältä katsoen näyttää. Voisitte ehkä ottaa hieman oppia Kokoomuksen poliittisesti korrektimmasta käytöksestä.

Ja vielä kerran. En ole persu - en vasemmistovihreä, kokoomukselainen tai keskustalainen. Niin, eikä ole demarien jäsenkirjaakaan..... :D

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Äläpäs syytä minua toisten ihmisten sanomisista äläkä tekemisistä. Rähjää muualla, siellä missä joku tekee väärin. Minä olen yksityishenkilö.

Onko kokoomuslaista korrektiutta kirjoittaa yksityishenkilöstä lukuisia mustausblogeja ja satoja -kommentteja? Entä harjoittaa politiikkaa, joka on eriarvoistanut suomalaiset länsimaitten nopeiten? Entä toimia hankkeessa, jossa kerätään yliopistoväen poliittiset kannat ja tiedotetaan ne eteenpäin? Entä pyrkiä lakkauttamaan suuresta kunnasta kuntalaisten tahdon vastaisesti sivukirjastot? Entä johtaa kuntia siten, että mieluummin maksetaan valtavat sakot kuin hoidetaan lain edellyttämät velvollisuudet työttömiä kohtaan?

En muista koskaan mitätöineeni toista ihmistä hänen vakaumuksensa, puolueensa, katsomuksensa jne. nojalla, eikä minun ole koskaan ollut vaikeata saati mahdotonta ymmärtää toista ihmistä. Onkohan se Sinulle vaikeaa, ja luetun ymmärtäminen?

Opin mielelläni uutta. En ole koskaan kuullut, että valtakunnan media on demarien omistuksessa tai hallinnassa. Kiitos opetuksesta.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Aimo ja Reino, suomalaisten lukutaito on huolestuttavasti heikentynyt kuluneina vuosina. Väitän kirjoituksessani nimenomaan ja erittäin selväsanaisesti, että kuvitteellinen asetelma "PS vastaan muu maailma" on tuulesta temmattu ja joidenkin tahojen tahallaan ja hyötymistarkoituksessa ylläpitämä.

Käyttäjän perttupulkkinen kuva
Perttu Pulkkinen

Asetelma on myös Persujen tarkoituksellakin luoma: esim. Järvenpäässä persuehdokas ilmoittim ettei voi esiintyä järvenpääläisten ehdokkaiden yhteismainoksessa, koska se olisi puolueen linjan vastaista. Kyseinen yhteismainos ei tosin toteutunut muutenkaan muistakaan syistä. Minustakin se oli ehkä turhan sovinnollinen idea vaalien luonteen huomioonottaen, koska vaalit olivat linjavaalit monessakin mielessä.

Ja tämäkin strategia sinänsä kuuluu demokratiaan, eli taistelu ei ole mitenkään kiellettyä sinänsä.

Suomalaisessa demokratiassa on kuitenkin nyt sellainen ongelma että:

- on ideologisia puolueita (ehkäpä) JA
- on tiettyjä ihmisryhmiä edustavia puolueita JA
- on siltä väliltä olevia puolueita.

Tämä johtaa ongelmiin, kuten on nähty. Jos olisi vaikkapa vain kokonaisideologisia puolueita, jokin niistä voittaisi, toivottavasti. Tai jos vain eri ihmisryhmiä edustavia puolueita, niin sitten yhteistyö voittaisi.

Mutta sekä että johtaa ongelmiin....

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

”Yhteiskunnan nykytila viime hallituksen jälkeen on sellainen, että sen hoito vaatisi keskittymistä oleellisiin asioihin. Olkoon PS suurin tai pienin, paras tai ainoa puolue, niin keskustelussa olisi oltava tilaa myös kaikkein tärkeimmille kysymyksille.”
Tämä ajatus näyttää nyt keskustelusta kadonneen. Nyt keskustellaan vain perussuomalaisista / muista puolueista.
”On väärin, jos kuka tahansa ihminen sysätään nurkkaan ikänsä, koulutuksensa, puoluekantansa tms. syyn perusteella.
Keskustelu on niin tärkeää, että haluan käydä sitä kaikesta huolimatta. Siihen minulla on intohimo.”
Tekstisi on muutenkin kaunista puhetta.

Jari Vuorinen

Mitä on Automaattiparlamentarismi ?!! Sen ymmärtää,kun katsoo kolmen viime Hallituksen asioidenhoitoa.

Nyt ollaan tässä.

Käyttäjän Reino kuva
Reino Toivanen

Hyvä Katriina! :D

Olen tarkoittanut tekstini puolueista puhumiseen, enkä mitenkään sinuun henkilökohtaisesti. Etkös sinäkin puhu puoluetasolla?

Ja olet ensimmäinen, joka sanoo minun rähjäävän! :D

Luetun ymmärtämisessä on varmasti puutteita, kuten näyttää olevan sinullakin.

Ja kirjoitin median omistuksesta, että valtaosa valtakunnan medioista... ja sitten puolueluettelon, jossa yhtenä kolmesta oli demarit, mikä on käsittääkseni myös totta. Eikös Jungerkin ole potkittu/ lähtenyt Yleltä, jolla on vahva demaritausta.

Mutta elä sinä ajatuksinesi demarina, minä elän omineni sitoutumattomana. Mutta en näe tarvetta mihinkään sanan- ja ajatuksenvapauden rajoittamiseen.

Eläkäämme tahoillamme sovussa ja terveinä! :D

S S

"Kuka luo asetelmaa, että on käynnissä ottelu PS vastaan muu maailma, ja kuka sen levittämisestä hyötyy?"

Minä näen, että tässä ottelussa on hyvin monia pelaajia hyvin monilla pelikentillä, mutta perussuomalaiset ovat leimallisesti nyt kärähtäneet islamofobiasta ja äärioikeistolaisuudesta, mikä vahvistaa niitä mielikuvia, mitä perussuomalaisista on ollut natsipuolueena.

Toisaalta, hyvin laaja kansanosa tukee asevapauksia, mitä perussuomalaiset kannattavat ja sananvapautta siinä määrässä, että vihapuhekin olisi sallittua.

"Yhteiskunnan nykytila viime hallituksen jälkeen on sellainen, että sen hoito vaatisi keskittymistä oleellisiin asioihin. Olkoon PS suurin tai pienin, paras tai ainoa puolue, niin keskustelussa olisi oltava tilaa myös kaikkein tärkeimmille kysymyksille."

Kapitalismin syrjäyttäminen ja ero EU:sta? Tilalle radikaalisti ekologinen anarkistinen kommunismi. Enpä odottanut, että sosiaalidemokraatti ottaa tämän tärkeimmän kysymyksen esille.

"Kuka tai mikä on se halla, joka puhaltaa ihmisten silmille kylmää sumua, joka estää näkemästä ja lamauttaa?"

Natsismi.

"Kaikki myönteiset asiat, joita PS haluaisi edistää, ovat pitkään olleet useiden muidenkin puolueiden asialistalla."

Siinä se ongelma onkin. Ne ovat olleet asialistalla, mutta mitään ei olla tehty. Ei tosin persutkaan tee.

"Asetelma PS vastaan muu maailma on vasiten luotu ja paikkansapitämätön. Kuka ja miksi ylläpitää sitä?"

Perussuomalaisten aate murhasi kuusi miljoonaa juutalaista, esimerkiksi sinun aatteesi ei murhannut. Perussuomalaisten aate on osoittanut kykynsä murhata taas uudestaan. Sinun aatetoverisi ovat osoittaneet taas olevansa uhreja.

"kyvyttömyys ja haluttomuus ajatustenvaihtoon toisesta "blokista" olevien kanssa"

Hommabotit voisivat joskus koettaa ihan oikeasti ajatella omilla aivoillaan, mutta kun aina tulee se sama setti, niin silloin syntyy haluttomuus keskustella.

"ihmisen ja hänen mielipiteensä mitätöiminen sen nojalla, että hän on mies/nainen"

Miehet eivät ole mitenkään muslimiraiskausten kohderyhmä. Miksi vain miehet puhuvat tästä asiasta?n

"suhtautuminen politiikkaan ja puolueisiin kuin uskontoon ja lahkoihin"

Persut ovat nähtävä lähinnä lahkoilmiönä. Hitosti tunnetta ja hurraata, mutta ei mitään tuloksia.

Jari Vuorinen

Kerroit Stacy saaneesi puukosta.En ihmettele.Tollaista sontaa suollat.

Hakeudu parempaan seuraan.

S S

Persut onnistuvat mädättämään kaiken, kuten sinällään rauhanomaisen ja legitiimin vaatimuksen siitä, että pakkoruotsi helvettiin: http://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?p=141...

Ruotsinkielistä on vaadittu polvistumaan suomenkielisen edessä:
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/Pakkoruotsia%20p...

..toisin sanoen vaatimus pakkoruotsin poistosta persutoteutettuna tarkoittaa sen muuttamisesta vihaideologiaksi kaikkia ruotsinkielisiä vastaan, jolloin esimerkiksi minua ei huvita vastustaa pakkoruotsia.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Stacy,
voisit tarkastella myös tekstin loppuosaa.

Jouni Haimi
Kimmo Veijalainen

Onko tämä Stacy jokin avohoitotapaus? Kykenee kuitenkin räkäpärskeiltään kirjoittamaan oikein, vaikkei kirjoitakaan mitään aikuisten oikeasti koherenttia.

S S

Vastineeksi ei persuhenkiset ole tuoneet esille mitään muuta kuin ad hominemeitä, kuinka tyypillistä.

Muualla on käsitelty tätä persujen yhteyttä natsismiin kattavasti:

http://takku.net/forum/viewtopic.php?forum=1&showt...

Fasismi on kaikille tuttu sana, mutta silti jäänyt monelle hämäräperäiseksi. Joten tässä terminologiafriikeille purtavaksi omaa näkemystäni kyseisestä ajankohtaisesta kotimaisesta ilmiöstä:

Fasismi ei ole äärioikeistolainen aate - jos nyt aate ylipäätään, kun ei ole olemassa selkeää fasistista ideologiaa tai fasistisia karlmarxeja - sillä se vastustaa sekä kapitalismia että sosialismia. Fasismi on poliittisten ideologioiden kartassa keskustassa, josta käsin populistit ja kansanvillitsijät voivat kätevästi kerätä helppoja pisteitä tilanteen mukaan plagioimalla itselleen käyttökelpoisia ideoita oikealta ja vasemmalta. Fasistit ovat parasiittejä, kuten Osmo Soininvaara äskettäin osuvasti vertasi. Fasismi on myös aina vedonnut keskiluokan ja varsinkin alemman keskiluokan kannatukseen, ei työläisten tai omistavan varakkaan väen.

Fasisteista yleensä käytetty kaunisteleva kiertoilmaisu äärioikeisto ei siis ole oikea. Äärioikeistolaisuus voisi periaatteessa tarkoittaa äärikapitalismia, markkinavoimien maksimaalista vapauttamista valtiovallasta. Tämä olisi fasisteille kauhistus, sillä fasistit haluavat vahvaa valtiota, jonka kontrolli yhteiskunnan kaikilla sektoreilla on absoluuttinen.

Fasistit kutsuvat usein politiikkaansa englanninkielisellä termillä "Third Position", joka tarkoittaa olemista oikeiston ja vasemmiston, kapitalismin ja sosialismin välissä. Italian "klassinen" fasismi on tässä poliittisessa sijoittelussa poikkeus. Vaikka Partito Nazionale Fascista oli antimarxilainen, oli puolueen talouspolitiikka Benito Mussolinin vasemmistotaustasta johtuen silkkaa sosialismia.

Entäs Persut? Onko Perussuomalaiset fasisteja?

Perussuomalaiset ovat aina kiistäneet olevansa oikeistolaisia tai vasemmistolaisia. Oman arvionsa mukaan he ovat poliittisessa keskustassa ("työväenpuolue ilman sosialismia", Timo Soini 2010. [Sic!] Kas kun ei Suomen kansalliskristillinen työväenpuolue). Perussuomalaiset on populistinen puolue ja korostaa olevansa kansan asialla. Kansan asian edistäminen on kuitenkin kovin valikoivaa, kun puolue pyrkii huojuttamaan yhteiskuntarauhaa korostamalla eri kansanryhmien eroja ja ruokkimaan näiden välistä hankausta. Hakien tästä levottomuudesta oikeutusta epämieluisiksi katsomiensa ja parhaan poliittisen markkina-arvon omaavien vähemmistöjen syyllistämiseksi. Perussuomalaisilla on johtajakultti, tai prinsessakultti, eikä johtajan asemaa saa kritisoimalla tai muutenkaan kyseenalaistaa. Tiedämme historiasta, että puoluejohtajien minkäänlainen kritisoiminen on reaalifasismissa täysin mahdotonta ja kuolemanvaarallista. Perussuomalaisten poliittinen ideologia on epämääräinen ja ailahtelevainen. Usein mennään pyrkimysten kanssa holtittomasti ääripäästä toiseen. Puolue kutsuu tätä kansan äänen kuulemiseksi, mutta todellisuudessa se on poliittista opportunismia ja suosion kalastelua joka taholta. Selkokielellä tuuliviireilyä. Puolue haluaa voimakasta armeijaa ja valtiota, lisätä kansalaisten valvontaa ja rajoituksia kansalaisvapauksiin, rikollisille tietysti vielä kovempia ja vielä oikein valtavan paljon kovempia rangaistuksia, ihmisten eriarvoistamista, kulttuurin yhdenmukaistamista, rajoittaa sananvapautta ja lakko-oikeutta, heikentää seksuaalivähemmistöjen asemaa, kielipolitiikan ohjaamista yksikielisyyteen, kuolemantuomioiden palauttamista, jne, jne, jne, ... Hoh-hoijaa ...

Perussuomalaiset ovat täydellinen kouluesimerkki fasismista. Itseasiassa tällaiselle fasismia ja fasismin historiaa yli 30 vuotta harrastuspohjalta tutkineelle Perussuomalaiset ovat niin kliseinen ja sitä iankaikkisen vanhaa propagandaa toistava, ettei puolue ole edes kovin mielenkiintoinen tai hedelmällinen tutkimuskohde. Vähänkin fasismista jotain tietävä voi helposti ennakoida juonen jokaisen tulevan käänteen.

Ainoa varsinainen kehitys (hiphei, uusfasismia peliin!) on tapahtunut julkisen imagon luomisessa. Tämän päivän fasistiset merkkihenkilöt ovat vihdoin hoksanneet piilottaa visusti hakaristiliput komeroon ja esiintyä julkisuudessa hillitysti*. Tarkkaan sanansa valiten. Siisti edustuspuku päällä ja solmio kaulassa. Puoluetta fasistisuudesta epäilevien kysymyksistä ei provosoiduta, eikä antauduta edes keskustelemaan asiasta. Taktisesti ovelimmillaan epäilyjä käytetään huumorin keinoin positiivisen julkisuuden saamiseksi, vaikkapa vaalimainonnassa.

---

* Sen sijaan fasisteille tyypilliseen tapaan puolueen kasvottomien, nimettömien likaisen työn tekijöiden annetaan harjoittaa mm. maahanmuuttoministeri Astrid Thorsiin, oikeusministeri Tuija Braxiin ja valtionsyyttäjä Mika "saastainen jutkumulkku" Illmaniin kohdistuvaa julkista solvausvyörytystä ja perinteistä katuväkivaltaa rahvaita kohtaan. En yhtään yllättyisi jos tämä valekunniallisen julkisivun takana rehottava terrori paljastuisi tarkkaan harkituksi.

----------

"Iltalehden keskustelufoorumin Maahanmuutto-osio, jonka 173 335 viestistä ylivoimaisesti suurinosa on rasistista ja seksuaalivähemmistöihin kohdistuvastaa solvausta, Astrid Thorsin mokuttajaneekerilesbohuorittelua, uhkailua miten somalit ja komukat ammutaan joukkohautoihin Perussuomalaisten voitettua eduskuntavaalit, miten paras ratkaisu kerjäläismummo-ongelmaan on näiden kaasuttaminen keskitysleireillä ("Vanha hyväksi havaittu konsti"), ym. sairasta sontaa. Fasistien tarkkaan laskettuna taktiikkana on sabotoida systemaattisesti asiallisesti alkavat keskustelut väsyttämällä muut loputtomilla viherpipertäjä-, homo-, isämaanpetturi-, mamu-, islamisti-, somali-, suvaitsevaisto-, punavihermädättäjä-, stalinisti-, mutakuonokyrpä-, lesboneekeri-, kommari-, hyysäri-, kukkahattutäti-, postmodernisti-solvauksillaan. Jos ei muuta konstia häiriköintiin keksitä, niin jankutetaan aivottomia hokemia "Persut jyrää" ja "Sataa Persujen laariin"."

Kimmo Veijalainen

Stacy, en ole vain persuhenkinen, olen persu, ja ihmettelen, miten jaksat kirjoittaa noin paljon sheebaa. Vetämällä näennäispäteviä analogioita perseestä saa selitettyä kenet tahansa miksi tahansa, pintapuolisesti. Minä tiedän, mikä sinä olet, ja millaista yhteiskuntaa toivot. Sinun utopiasi on yhä useamman dystopia. Hauskaa kesää.

Martti Kovala

"Perussuomalaisten aate murhasi kuusi miljoonaa juutalaista"?
Ihanko totta? Jo ennen syntymäänsä! Tosi varhaiskypsä aate.
Niinpä, toisen maailmansodan aikana muslimit ja natsit olivat aseveljiä, ja Balkanilla taisteli vapaaehtoinen muslimiarmeija natsien puolella.
Yhä vieläkin mullahit ovat sitä mieltä, että puheet juutalaismurhista ovat väärennöstä, ja juutalaiset olisi joka tapauksessa joutanutkin likvidoida.
Miksi vain miehet puhuvat muslimiraiskauksista? Tosi outo ilmiö. Joku vääräleuka voisi epäillä naisten uneksivan pääsystä uskonsoturin raiskaamaksi, mutta tämähän on vain pahantahtoista chauvinismia. Eikö totta?

S S

"Ihanko totta? Jo ennen syntymäänsä! Tosi varhaiskypsä aate."

Oikeistopopulismissa ei ole mitään uutta eikä tuoretta.

"Niinpä, toisen maailmansodan aikana muslimit ja natsit olivat aseveljiä, ja Balkanilla taisteli vapaaehtoinen muslimiarmeija natsien puolella."

Natseihin ei kannata luottaa. Pohjimmiltaan oikeistopopulismissa on kyse siitä, että trollataan ja uhotaan itselleen mahdollisimman paljon valtaa kaikin mahdollisin tavoin. Siinä tehdään liittolaisia oikealta ja vasemmalta. Lopputulos on se, että vaalilupaukset syödään ja ihmisiä tapetaan.

"Yhä vieläkin mullahit ovat sitä mieltä, että puheet juutalaismurhista ovat väärennöstä, ja juutalaiset olisi joka tapauksessa joutanutkin likvidoida."

Jotkut nasuporukoissa vihaavat juutalaisia oppi-isänsä Adolf Hitlerin tavoin, toiset ovat ymmärtäneet, että populismissa tartutaan siihen kansanryhmään mikä kulloinkin sattuu olemaan kivi kengässä ja vihaakin sitten muslimeja. Näille jälkimmäisille Israel onkin oiva apuri muslimien kurmuuttamiseksi. Asiaa auttaa tietysti se, että vasemmistolaiset tykkäävät olla palestiinalaisten puolella. Sitä paitsi aivan samalla tavoin kuin juutalaisviha kevensi juutalaiset heidän kultaomaisuudestaan, ehkä islamofobia tyhjentää muslimivaltiot heidän öljyomaisuudestaan.

"Joku vääräleuka voisi epäillä naisten uneksivan pääsystä uskonsoturin raiskaamaksi, mutta tämähän on vain pahantahtoista chauvinismia. Eikö totta?"

Et saa minua vielä edes lämpenemään tuolla pahantahtoisuudella, sillä minä sanon, että naiset varta vasten ja hyvässä sovussa houkuttelevat mustan miehen panolle ja hyvä sopu jatkuu kunnes nainen aamulla keksii, ettei hän halunnutkaan ja tekee kytille ilmoituksen ja muslimimies maksaa tosi sikana rahaa yhden illan panosta ja joutuu ehkä vankilaan tai maasta pois. Kyllä ihan oikeita raiskauksiakin tapahtuu, mutta raiskauksista tietty prosentti on kusetusta.

Martti Kovala

-Vastaus Stacy Siivosen edeltävään kommenttiin:
Stacyn perussuomalaisviha ei riitä aiheuttamaan heille mitään vastuuta natsien rikoksista.
Tieto Balkanilla taistelleesta muslimiosastosta tulee länsimaisesta lähteestä, eikä sitä ole syytä epäillä.
Tutustu muhamettilaisuuteen muutenkin kuin Satu-Jaakon höpötysten avulla. Muhammed käski kukistaa kaikki "vääräuskoiset" koko maailmassa, ja muhamettilaiset yrittivät puolentoista vuosituhannen ajan toteuttaa "profeetan" käskyn. Nyt he ovat aloittamassa maailmansotansa uutta vaihetta "hyödyllisten idioottien" suosiollisella avulla.
Osa2: Seuraavaan kommenttiin ->
Jeesuksen opetuksen kanta väkivaltaan on lyhyt:
"Joka miekkaan tarttuu, se miekkaan hukkuu".
Muhammed käski taistelemaan "vääräuskoisia" vastaan aina tavattaessa, "vääräuskoisen" kanssa ei saa tehdä pysyvää rauhaa, Muhammed sovelsi myös kidutusta, ja tuhosi kokonaisia haitallisiksi katsomiaan heimoja. Hänen seuraajansa yrittivät yli tuhannen vuoden ajan valloitaa koko maailman.
Jos kristitytkin ovat olleet väkivaltaisia, on se tapahtunut Jeesuksesta huolimatta, Muhamettilaiset ovat olleet väkivaltaisia Muhammedin oppien mukaisesti.

S S

Mutta ei se mitään, kristillinen lähetyskäsky tarkoittaa sitä, että kaikki ihmiset käännytetään kristityiksi.
Tällä haluan kertoa, ettei ihmisiä kiinnosta, mitä heidän uskontonsa pyhät kirjat kulloinkin yllyttävät tekemään.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Teksti oli kaunista. Kyseessä on ammatti-ihmisen kielenkäyttöä. Äidinkieltä pidän tärkeimpänä oppiaineena ja arvostan suuresti sen osaajia.
Näitä blogeja seuraavana olen oppinut näin maallikkona monia uusia näkökulmia ja se on mielestäni kuitenkin paljon antoisampaa kuin kauniiden tekstien lukeminen. Hyvä kirjoittaja pistää lukijan ajattelemaan asioita laajemmasta vinkkelistä ja voi jopa saada muuttamaan omia luutuneita käsityksiäkin.
Erilaisia puhujiakin on. Toinen käyttää kymmenen minuuttia saman sisältöisen asian esittämiseen, jonka toinen voi sanoa minuutissa. Tämä tuli koettua vaalitaiston yhteydessä. Tärkeintä on rehellisyys. Sitä toivoisi valtaapitäviltä. Ollaan sydämestä mukana. Luottamus politiikassa on varmaan yhtä tärkeä kuin ihmissuhteissakin.

Jari Vuorinen

"Kuka luo asetelmaa, että on käynnissä ottelu PS vastaan muu maailma,"

Mikä ihmeen ottelu ?.Kirjoittaa voi ymmärtämättä mitä suoltaa.

Eikö politiikka olekin jokapäiväistä ottelua.Taitaa jo olla peli vihelletty poikki ja kenttä lanattu.Perussuomalaiset ovat suurin puolue.

Muulla maailmalla tarkoittanette itseänne.Huitokaa siis varjojanne vastaan.Se on teidän ottelunne.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

”Perussuomalaiset ovat suurin puolue.”
Et tainnut päästä edes tämän tekstin toiseen virkkeeseen.

Jari Vuorinen

Katriina Kajannes onnistuu ihastuttavasti olemaan hyvin Neutraali.Tuo on samaa kuin "antaa maailman tulla mutta ei anneta Perussuomalaisten tulla ".

Tuo me ollaan kaikki yhtä ja samaa suurta perhettä onnistuu vain niin kauan kuin on euroja riittävä määrä taskussa.Joko kuvitteellisia tai todellisia.

Koska Perussuomalaisilla on oikeat arvot,he eivät lakkaa olemasta kun EU eli euro lakkaa ja sen myötä lakkaa mm.Sos demin kansalle tarjoilemat houreet ja eurohallusinaatiot.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Olen ikäni kaiken pyrkinyt vähentämään keskinäistä kilpailua siellä, missä olen toiminut. Rakentava yhteistyö on minusta tärkeää. Muut saavat toki olla toista mieltä, mutta näin olen toiminut opinnoissa, työssä ja harrastuksissa. En näe elämää ihmisten enkä ryhmien välisenä taisteluna.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kiitos kannanotoista. Minulla ei ole tarvetta puolustautua, olla oikeassa eikä sanoa viimeistä sanaa.

Olisi kiinnostavaa lukea asiallisia vastauksia seuraavaan. Kun kansainväliseen demariliikkeeseen kohdistui vertaansa vailla oleva hirmuteko, kuulitteko jonkun Suomessa esittävän suomalaiselle demariliikkeelle tai jollekulle paikalliselle demarille asiasta pahoittelunsa, osanottonsa ja surunvalittelunsa?

En suinkaan puoluepolitisoi tapahtunutta, en "tanssi hautojen päällä" enkä tavoittele kysymykselläni millekään ryhmälle good- sen paremmin kuin bad-williäkään. Asia on vaan kummastuttanut. Toivon, että jos joku vastaa, hän vastaa tekemääni yksinkertaiseen kysymykseen syyttelemättä tai sanomatta jonkun syyttelevän tai syytelleen. Asioista on hyvä puhua asioina.

Jaakko-Matti Kaakinen

Sinuna poistaisin tuon kommenttisi. Oksettavaa.

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

Ei tuossa ollut mitään oksettavaa. Teon osa motiivia oli hyökkäys sosiaalidemokraatteja vastaan. Mikä on helkkarin hälyttävää.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

"Kiitos kannanotoista. Minulla ei ole tarvetta puolustautua, olla oikeassa eikä sanoa viimeistä sanaa.

Olisi kiinnostavaa lukea asiallisia vastauksia seuraavaan. Kun kansainväliseen demariliikkeeseen kohdistui vertaansa vailla oleva hirmuteko, kuulitteko jonkun Suomessa esittävän suomalaiselle demariliikkeelle tai jollekulle paikalliselle demarille asiasta pahoittelunsa, osanottonsa ja surunvalittelunsa?

En suinkaan puoluepolitisoi tapahtunutta, en "tanssi hautojen päällä" enkä tavoittele kysymykselläni millekään ryhmälle good- sen paremmin kuin bad-williäkään. Asia on vaan kummastuttanut. Toivon, että jos joku vastaa, hän vastaa tekemääni yksinkertaiseen kysymykseen syyttelemättä tai sanomatta jonkun syyttelevän tai syytelleen. Asioista on hyvä puhua asioina "

Puoluetoverisi Jaakonsaaren kirjoituksessaan esilletuoma: "tragedian syvyys yhdistää Norjaa", on näköjään hyvin kaukainen ajatus meillä täällä Suomessa.

Sinulle sosiaalidemokraattina Utöyan tragedia olisi ollut ilmeisesti ei niin koskettavaa surra, käsitellä ja kokea, jos kyseessä olisivat olleet jotkin muut nuoret kuin Norjan työväenpuolueen sosiaalidemokraattinuoret.

Puistattavaa.

Uskon, ja uskaltaisin väittää jopa tietäväni, että tavalliselle suomalaiselle (ei sosiaalidemokraatille) ei ollut mitenkään merkityksellistä mikä oli Utöyalla surmansa saaneiden puoluetausta, vaan päällimmäisenä ainoana ajtuksena oli huoli NUORISTA ihmisistä ja heihin kohdistuneesta kamalasta hirmuteosta. Tätä inhimillisyyttä, kärsimyksen ja vääryyden näinkin julmalla tavalla Utöyan saaren nuoret kohdatessa, uskon meistä kaikista tämän suunnattoman murheen keskellä löytyvän.

Harvallepa surijalle tulisi nyt ensimmäisenä mieleen mennä esittämään pahoitteluaan, surunvalittelua tai osaanottoaan tapahtuneesta naapurissa asuvalle sosiaalidemokraattien puolueosaston puheenjohtajalle, paikalliselle jäsenelle tai tuomaan ruusuja sosiaalidemokraattien puoluetoimiston eteen.

Pidän tilannetajuasi asiassa paitsi sisäänpäinkääntyneenä, leimaavana ja rajoittuneena myöskin demarille tyypillisen omahyväisenä.

Kyllä osaanoton ja surunvalittelujen kohde on nimenomaan uhrien omaiset.

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

Hyvin ilmaistu kansan kielellä:

...lainaus alkaa...

SDP:n puoluesihteeristä Mikael Jungnerista hän (Hakkarainen) ei sanojaan säästellyt.

- Valitettavasti Mikael Jungner teki Norjan terroriteoista sisäpoliittisen jutun. Se oli alhaista alkaa sillä tavalla likakaivoilla pyörittelemään, Hakkarainen sanoo.

- Ei varmaan puliukotkaan noin alas vajoaisi, mutta nämä jotkut poliitikot voivat näköjään tällä tavalla raadoilla leikkiä, Hakkarainen sanoo.

....lainaus loppuu...

http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/teuvo-hakkarain...

Iso kysymys on se kuinka ollessaan YLE:n pääjohtajana Jungner on asennoitunut perussuomalaisiin tv-maksun maksajiin.

Jouni Haimi

Katriina koska tuolla saarella ei ollut uhrien joukossa suomalaisia nuoria ja vaikkaolisi ollut niin surunvalittelut kohdistetaan omaisille... näin se vaan menee

Käyttäjän Reino kuva
Reino Toivanen

Stacy Siivonen, tuota minäkin jo sanoisin rähjäämiseksi, jopa vihapuheeksi. :(

Katriina:
En ole kuullut. Mutta en ole ajatellutkaan sitä hirmutekona demariliikettä kohtaan, vaan niitä tapettuja norjalaisia kohtaan ihmisinä.

Enempää en pysty sanomaan, etten syyllistäisi ketään.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Katriina, en minäkään ole havainnut merkkejä osanotosta.
Voisiko olla niin, ettei demariliikettä ymmärretä kansainväliseksi? Jos tämä nähtiin ainoastaan Norjan asiana, niin kuin edellinen kirjoittajakin sanoo.
Saaren uhrit olivat kuitenkin Norjan työväenpuolueen edustajia.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Tässä on tullut mieleen isäni äkillinen kuolema yllättävään sydämen rytmihäiriöön. Olin silloin nuorena ihmisenä kolmen kuukauden kurssilla Roomassa Villa Lantessa. Puhelu kotoa sinne oli tietysti valtava järkytys. Seuraavana yönä kurssikaverit Suomen eri yliopistoista joivat ja kovaäänisesti möykkäsivät seinän takana olevassa keittiössä, niin kuin muinakin öinä. Se yö oli minulle unohtumaton.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Suomalaisessa yhteisöllisyydessä on jotakin outoa!

Jyri Terttu

Näköjään asuit Lantessa punaisessa huoneessa? Yleensä siellä aikaa vietetään kerrosta alempana olevassa olohuoneessa.

Pate P

"kolmen kuukauden kurssilla Roomassa Villa Lantessa"

Toi on hienoa, tosihienoa. Roomassa Italiassa ja vielä VILLALANTESSA!

Mikähän Suomea hyödyttävä kurssi oli ja kuka maksoi?

Tuomas Taivasaho

En ole kuullut. En tosin miellä demareita tai vasemmistoliitto osapuoleksi tapauksessa, sen enempää kuin PS:ää. Eihän suomenkieliset ole skandinaavista kieliperhettä.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Ai.
Myötätuntoa voi siis osoittaa vain samaan kieliperheeseen kuuluville?
Näyttää kyllä siltä, ettei suomalainen jaa edes toinen toisensa ajatuksia ja tuntemuksia, vaan pyrkii pikemminkin repimään ja raatelemaan.
Mitään yhteistä tai yhteisöllistä ei tavoitella.

Pohojan Poika

Ei ole PS vastaan muu maailma, vaan PS vastaan sixpack.

Ei sitä ole vaikea tajuta. Näin se vaan on.

On hallituspuolueet ja on oppositio.

Ymmärrän toki, että hallituspuolueilla on kova hinku kiinnittää huomiota perussuomalaisiin. Syinä ovat ainakin Norjan tapahtumat, joissa perussuomalaisilla ei ole osaa eikä arpaa, vaikka te sosiaalidemokraatit haluatte luoda sellaista mielikuvaa, ja europolitiikkanne, joka näyttää tuhoavan Suomen talouden.

Nykytiedon mukaan Soini oli oikeassa euroalueen suhteen.

Käyttäjän patkapau kuva
Juha Särkioja

Höpöt höpöt. Nyt on oppositio, joka olisi kuulunut hallitukseen, mutta ei kyennyt. Yleensä oppositiollakin on joku arvo. Nyt ei.

Martti Kovala

PS vastaan muu maailma? Häh!
Suomessa asuvia suomalaisia on noin puolisen promillea planeetan väestä. Valtaosa ei piittaa pätkääkään siitä, mitä Suomen politiikassa tapahtuu.
Toisaalta Suomen mokuttajat eivät myöskään ole "muu maailma".

max vaaltio

Täytyy sanoa Katriina, että elämä ja todellisuus ovat hukanneet sinut. Pitäsi kysyä miltä planeetalta olet kotoisin. Näemmä et juuri mistään. Menisit marttakerhoon kutomaan sukkia.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kiitos rakentavasta vihjeestä. Innokkaana yhdistysihmisenä voisin toteuttaakin ystävällisen neuvosi. Sitä ennen kuulisin mielelläni asian perusteita. Paistetaanko vai keitetäänkö sukkia, ja mikä on paras resepti niiden tekoon? En osaa tehdä niitä, eikä taida sitä alaa hallita miehenikään, vaikka meidän isä muuten osaa kaiken.

Rakastettava esimieheni sanoi, että hän ei ole mistään kotoisin, koska sukujuuret johtavat niin monelle paikkakunnalle. Siinä mielessä minä olen kotoisin Pohjois-Karjalasta, Porista (jonne sukuni tosin muutti ihan muualta, esim. ruotsinkieliseltä Pohjanmaalta, Tampereelta ja Merikarvialta), Keski-Suomesta ja monesta muusta paikasta. Kiitos mielenkiinnostasi.

Kysymys ihmisen metafyysisestä alkuperästä on niin syvällinen metafyysinen pohdinnanaihe, että en pysty valaisemaan sitä tässä. Kaikki ihmiset ovat kumminkin jo lähtökohtansa nojalla veljet keskenään.

Pauli Tarvainen

Se halla on sosiaalidemokratia ja ammattiyhdistystoiminta!! Sosiaalidemokraatit ovat ajaneet ja ajavat suomalaiset yritykset ulkomaille koska suomalainen yrittäminen ei kannata enää ja sen seurauksena tehtaan lomauttavat ja työttömyys räjähtää käsiin!! Kiitos teille!!

Petri Kivikangas

Suomen politiikan suurimpia ongelmia on keskittyminen epäolennaisuuksiin. Sen sijaan että puhuttaisiin itse asioista, käydään lähinnä keskustelua keskustelusta. Vanhojen puolueiden mielestä Perussuomalaiset keskustelevat väärällä tavalla, ja tämä metakeskustelu ei tunnu vieläkään siirtyvän niihin asioihin, joita Perussuomalaiset yrittävät tuoda esille.

Toki valtapuolueiden on vaikea myöntää olleensa väärässä, mutta oppikaa keskustan kannatusluvuista miten käy, jos virheitä ei tunnusteta ajoissa.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Moni on iloisesti yllättynyt tästä keskustelusta. Näyttää nimittäin, kuin PS:lla olisi huono omatunto, siis omatunto. Ikävä kyllä se on vain PS:n "hyökkäys on paras puolustus" -taktiikkaa, ei omatunto. Käytös ja puheet tosin ovat ihan kuin ikkunalasin rikkoneilla pikkupojilla.

Jouni Haimi

Niinkuin teidän jungerilla ....

Tuula Saskia

Pakko kommentoida toisen kerran, koska KK ei reagoinut eikä sen puoleen, kukaan muukaan.

Ei siis kannata jatkaa juttua : kovin harva lukee.

Pitää kirjoittaa uusi kommentti ja toivoa, että edes alkuperäinen blogisti lukee .

Mutta asiaan:

Totesin, että minä pitkäaikaisena kokoomuslaisena olen rankasti arvostellut tälläkin väylällä puoluetta.

Jos olisit, Katriina Kajannes, viitsinyt lukea muitakin kommentteja kuin omiisi suunnattuja, olisit sen todennut.

Älä hutki, ennenkuin tutkit.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kiitos itse kullekin kommentoijalle.

Tieto on sosio-konstruktivistista eli luomme sitä yhdessä alituisesti, mutta se on silti jokaiselle vähän erilaista, (hänen) näköistään. Jotta jokaiselle löytyisi vastaus, kukin voi konstruoida tästä valikosta itselleen vastauksen, jonka tietää oikeaksi ja josta tulee hyvä mieli:

- viholliset/omat/demarit/PS/kokoomuslaiset/vas/meikäläiset/teikäläiset/heikäläiset/suomalaiset/ihmiset/koko maailman ihmiset/maahan muuttaneet/maasta muuttaneet/syntyperäiset/epäperäiset/kuvitteelliset/oikeat/entiset/nykyiset/tulevat ihmiset/sukan kutominen/epäolennaisuudet/ydinasiat/sensuuri/vapaus/omistaminen/köyhyys/rikkaus/pääoma/kansainvälisyys/kotimaisuus jne.

- olen/olet/on/olemme/olette/ovat/olivat jne. /olemme olleet/on aina ollut jne. / ei ole koskaan oleva/ollut jne.

- hirveä/karsea/törkeä/kehno/loistava/erionomainen/oivaltava/typerä/viisas/vanha/nuori/hyvä/kiitettävä/välttävä/heikko/voittaja/luuseri/todellinen/epätodellinen/oikeassa/väärässä jne.

Anteeksi, jos tästä unohtui jotakin tuiki tärkeätä.

Tuula Saskia

Herranen aika,

esitin yksinkertaisen kysymyksen?

Eikö dosentti osaa lukea?

Väitättekö, että en ole , jopa rankasti, arvostellut tässäkin mediassa

kokoomus-puoluetta ja eritoten sen johtajaa?

Arvostan suoraa vastausta.

Onko dosentilla KK otsaa vastata?

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

"Eikö dosentti osaa lukea?" Riippuu monesta asiasta. Todennäköisesti jokainen tänne kirjoittava luulee osaavansa lukea, ehkä siis dosentitkin. Oppia ikä kaikki, siinäkin asiassa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Joko Erkki Tuomioja, Mikael Jungner ja Krista Kiuru lopettivat Norjan tragedian käyttämisen suomalaisen sisäpolitiikan lyömäaseena?

Käyttäjän patkapau kuva
Juha Särkioja

Perussuomalaiset vastustavat perussuomalaisuuskriittisyyttä :-)

Tuula Saskia

Varsinaista ketkuilua, K. Kajannes.

Et vastaa suoraan kysymykseen.

Sopii hävetä!

Toistan, jotta tulee tietoon.

Enkö ole arvostellut kokoomuspuolueen toimia?

Minua alkaa inhottaa tuo demarikieroilu.

Sinä esität useinkin loukattua syvällistä humanistia.

Näytät kuitenkin olevasi valheellinen puoluenihilisti.

Esitin suoran kysymyksen:

eikö ole aika vastata siihen?

Toimituksen poiminnat