Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

KOK-kaupunginjohtajan Jyväskylä, työttömien kaupunki

Jyväskylässä on suurista kaupungeista nopeiten kasvava pitkäaikais- ja korkein nuorisotyöttömyys. Kaupunki maksoi 2010 sakkoja työttömyyden ylläpidosta 5,3 miljoonaa. Kaupunkilaiset tuskin haluavat, että Jyväskylän budjetissa leikattaisiin köyhiltä ja että eri-ikäisiä kohdeltaisiin asiassa eri tavoin.

 

Työttömyys köyhdyttää ja vaikuttaa terveyteen ja eliniän pituuteen. Oikeus työhön on jokaisen ihmisoikeus. On tärkeää, että näiden kysymysten asiantuntijoita eli työttömiä kuullaan heitä koskevissa asioissa. Toivon kaupunkiin työttömien parlamenttia, joka keskustelee, keskusteluttaa, ottaa kantaa, tiedottaa ja tekee aloitteita.

 

Työttömät ovat voimavara, eikä heitä pidä nähdä ongelmana eikä kulueränä. Ehdotankin, että alkuvuonna järjestetään eri toimijoiden yhteisvoimin ja kaupungin tuella yleisötilaisuuksien sarja Jyväskylän Talvipäivät ja otetaan sen yhdeksi tärkeäksi teemaksi työ ihmisoikeutena ja työttömyys. Näin vahvistetaan kuntalaisten intoa ottaa kantaa päätöksentekoon ja totutetaan nuoretkin yhteiskunnalliseen toimintaan.

 

Lisäksi esitän, että kaupunki järjestää pikaisesti kaikille avoimen tapahtuman, jossa puidaan tämän ja ensi vuoden tilannetta työttömyyden kannalta. – Ehdotan, että Keski-Suomen kulttuuriyhdistys ry ja Keijo Siekkinen –seura ry voivat osallistua ym. tapahtumien järjestelyihin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Yllä on pääpiirteissään joskaan ei sanasta sanaan 3.10.2011 Jyväskylän kaupungille jättämäni kuntalaisaloite.

Jouni Haimi

Jaa niin puhmallahan ne työpaikat syntyy....

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

"nopeiten" ==> "Nopeimmin"

terkuin, Eeva

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Kyllä se on Oulun kaupunki nuorisotyöttömyyden ykkönen.

Toimituksen poiminnat