Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Onko oikeiston väkivaltaisuus synnynnäistä?

Joka päivä käy mielessä satakunta blogiaihetta. Yksi eilisistä oli, onko suomalaisessa politiikassa väkivaltaa. Tänään asioista joskus jotakin tietävä taho, suomalainen media, kertoo, että seitsemän kansanedustajaa kannattaa kuolemantuomiota: 3 KOK, 4 PS.

Varsinaisesta aiheesta, siitä mistä aioin blogittaa eilen, kirjoitan esim. kommentteihin, jos huvittaa tai jos on tarpeen. Kuten muilutusmentaliteetin lisäämisestä, joka näkyy olevan US:n olemassaolon päätavoite, ja työttömyydestä ja muusta sorrosta oikeistolaisen yhteiskunnan väkivaltana. Sun muusta sellaisesta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Käyttäjän MarkoMSalo kuva
Marko Salo

Eikös jotkut tahot laske PS:n vasemmisto puolueeksi? Siellähän ne istuvat eduskunnassakin Keskustan ja SDP:n välissä.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Useimmat asiat liittävät PS:t oikealle kuin muualle.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Suomessa kaikki tärkeät arviot menevät uusiksi viimeistään parissa vuosikymmenessä. Pieni esimerkki vähän toiselta alalta on se, että parhaimmat kirjailijat surmataan meillä nälkään, ne joille seuraava polvi pystyttää patsaita. Toinen esimerkki on rauhanaktivistien saama kohtelu.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Luen oikeistoon tietysti myös mm. KEP:n. Sen historiana ovat maajussit, ne jotka vielä ei niin kauan sitten pitivät huutolaisia. Köyhälistön lapset olivat sille ilmaista työvoimaa, jonka työpäivän pituus vain harvoin oli pelkät 12 tuntia, joka vain harvoin hakattiin pelkästään kerran viikossa kunnolla, joka vain harvoin sai edes jouluna syödä tarpeeksi. Sama jussien talonpoikaisto, joka... Ja sitä tehen. Niissä asioissa edes aasi ei tarvitse siltaa, jota pitkin köpötellä vuoden 2011 Suomeen ja Uuteen Suomeen.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Silloin isännät raiskasivat huutolaislapsia. Minkä puoleen äänestäjiä muuten tänään ovatkaan lasten hyväksikäytöstä tunnetut tahot, ne uskonnolliset?

Tulikivenkatku ----

1918 vasemmisto oli väkivaltainen. Onko se heille synnynnäistä?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Vasemmiston väkivalta lietsotaan tarkoituksella aina erikseen tapauskohtaisesti. Katsoo nyt vaikka tämän päivän eurooppalaisten vasemmistoradikaalien toimintaa.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Näinhän se on. Äärioikeistolaiset ja -vasemmistolaiset liikkeet lietsovat väkivaltaa. Oikeistolaisessa yhteiskunnassa sitä toki on lietsomattakin, rakenteissa oikeistolaisten sisällä ja yhteiskunnassa kaikkien ympärillä.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Aggressiivisuus on ihmiselle synnynnäistä.

Käyttäjän ekmanheikki kuva
Heikki Ekman

Oikeistojuntta jyrää joka puolella. Nyt ihmiset alkavat onneksi vähitellen heräämään demokratia-harhasta. Nyt on kuitenkin alettava toimiin. Suomen nykyiselle hallitukselle ei tule antaa legitimiteettiä niin kauan, kuin holtiton kapitalismipolitiikka jatkuu. Suomen on myös välittömästi lähdettävä Eurosta ja EU:sta ja alkaa omavaraiseksi. Nyt tarvitaan yleislakkoja, suuria protesteja.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Omavaraisuus näillä leveysasteilla merkitsisi ensi alkuun nälänhätää ja seuraavaksi väestöromahdusta, Suomessa ehkä muutamaan sataantuhanteen asukkaaseen. Valtaosa lähtisi pakolaisiksi, mutta Ekmanin Hessu hengenheimolaisineen majoittuisi tyynesti turvekammiin ja omaksuisi metsäläisen elintavat.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Tarvitaan uusia ratkaisuja, mutta millaisia? Demokratia on tosiaan nyky-Suomesta kaukana. Valta on eliitillä ja myös pysyy, jos oikeisto ym. raha-Roope (Rosvo-Roope) saa päättää.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Oikeiston synnynnäisestä väkivallasta tuli mieleen pari väkivaltaista nykydiktatuuria ja kansanvankilaa: Pohjois-Korea ja Kiina. Niissä vasemmisto päättää.
Niillä on vasemmistolaiseksi luonnehdittava kommunistihallinto ja väkivalta rehottaa. Onko sekin synnynnäistä, kun kuolemantuomioista siellä ei juuri keskustella, niitä vain annetaan?

Sitten ovat nämä arabidiktatuurit, joista osa vannoo ns. arabisosialismin nimeen (mitä lieneekin). Niistä puuttuu Roope, mutta hyvin ne hallitsevat väkivallan eri muodot. On kiusallista, että ne sotkevat itsensä sosialismiin. Syyriassakin on jo kuollut YK:n mukaan yli 3500 ihmistä.

Olipa meidänkin historiassamme ex-demari O.-V. Kuusinen, joka olisi antanut entisen kotimaansa diktatuurille väkisin ja oikein hopealautasella. Suomi ei ymmärtänyt omaa hyväänsä ja Stalinin "suurpiirteisyyttä ja myötämielisyyttä", kuten Suomen Kuvalehden päätoimittaja(?) liikuttavasti kirjoittaa muistokirjoituksessaan lehden 11. numerossa 14.3.1953.
Kirjoitus päättyy: "... kun hänen elämäntyönsä on nyt päättynyt, tässä maassa uskotaan, että hänen seuraajansa kunnioittavat siinäkin suhteessa Stalinin luomia perinteitä."

Totta: perinteinen väkivalta jatkuu ja jatkuu... SK ei kertonutkaan lempeästä Kansojen Isästä.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Taidat itsekin olla jonkin sortin uskovainen. "Minä kostan isien pahat teot lapsille aina kolmanteen ja neljänteen polveen." Saksalaisetkin voivat kansana vapautua natsismin rikoksista joskus vuonna 2100.

Demareiden perusominaisuus taitaa sitten olla katkeruus hamaan loppuun saakka.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Sosialisti on se, joka on menettänyt toivonsa tulla kapitalistiksi.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kiitos kun kerroit, muuten en olisi tiennyt.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Turhaa vaatimattomuutta, Katriina! Olet varmasti lukenut samat Radio Jerevan -jutut kuin minäkin, ja vieläpä paljon aikaisemmin.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Eikö olisi jo aika jakaa Suomi esim. oikeiston ja vasemmiston kesken? Selvästikin oikeiston ja vasemmiston arvot ovat yhteensopimattomat, joka tarkoittaa, että on muodostettava kaksi uutta valtiota, jossa toisessa asuu vain vasemmistolaisisttain ajattelevia ja toisessa oikeistolaisittain.

Ei ole hyväksi, että perimmäisiltä arvoiltaan eri tavalla ajattelevat ihmiset asuvat samassa yhteiskunnassa.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Eikös olisi aika ikävää, jos kaikki olisivat kaikesta samaa mieltä? Toisaalta kumpaankin valtakuntaan jäisi kuitenkin perussuomalaisia, jotka olisivat kaikesta periaatteesta eri mieltä muiden kanssa.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Kyllähän eri mieltä oltaisiin silloinkin reippaasti, mutta ei perustavanlaatuisia olevista arvoista.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Sinänsä totta. Mutta mistähän löytyisi se arvojen joukko, jonka mukaan kansa voitaisiin jakaa yksikäsitteisesti kahtia. Siten, että kummallekin puolelle jäisi vain samoja arvoja tunnustavia henkilöitä ja ainoaksi erottavaksi tekijäksi jäisi mielipie-erot asioista, jotka eivät ole enää arvoja.

Minne sijoitettaisiin arvottomat? Ja minne sijoitettaisiin se parturi, joka ajaa kaikkien niiden kylän miesten parran, jotka eivät aja omaa partaansa? Tämä menee nyt pahasti tangentille. Mutta sitä ilmeisesti ajoit itsekin takaa.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Vääryys, mitätöinti, ihmisoikeusloukkaukset yms. on yhteiskunnallista väkivaltaa oikeisto-Suomessa.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Ilmeisesti ei-vääryys toteutuu, kun niputat tämän päivän keskustalaisuuteen edellisen vuosisadan alun huutolaisten kohtelun. Enkä ole lainkaan sataprosenttisen varma, että ne senaikaiset maalaislittolaiset isännät olivat niitä pahimpia sortajia.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Tämän päivän huutolaisia ovat mielenterveyspotilaat, alkoholitit ja työttömät. Tästä on kirjoitus US:ssa, joka siteeraa asiassa ylilääkäri Antti Holopaista:

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/117077-rankka-tili...

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Kun nyt olet myös niin huolissasi työttömyydestä, kummatkohan (palkka)työllistävät enemmän, oikeistolaiset vai vasemmistolaiset. Jos näin vanhanaikaista jakoa halutaan edelleen käyttää. Se on kumma, että siihen palkanamksuun toiselle tarvitaan ensin omia tuloja mieluummin enemmän kuin joutuu kaikkine kuluineen maksamaan. Aikamoinen McIver olisi henkilö, joka menisi pankkiin hakemaan lainaa vain voidakseen maksaa palkkaa muille. Tosin jossain päin maailmaa kuulemma on näitäkin pankkiireja, jotka antavat siihen rahaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset