Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Odotatko presidentiltä karkkia vai kepposta?

Toivotko presidentiksi ulko- ja sisäpolitiikan luotettavaa asiantuntijaa vai rusettikaulaista luistelijaa, jonka julkikuvan on piirtänyt suuri raha roskamedian avulla?  Jotkut valitsevat vasiten tuotettujen mielikuvien, useimmat tosiasioitten nojalla.

Paavo Lipponen on Suomea pisimpään yhtämittaisesti johtanut pääministeri. Se kertoo luotettavuudesta, yhteistyökyvystä ja muusta osaamisesta.

En odota Suomen presidentiltä karkkia enkä kepposta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (36 kommenttia)

Pertti Väänänen

Paavo Lipponen on Keskustan Mari Kiviniemen sanoman mukaan nahkuri siis melkein lahtari. Tämä riittänee minulle.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Marilta on saatu vain kepposia, nekin kehnonlaisia, joten...

Pentti Juhani Järvinen

Mitä muuta Koivistolta, Lipposelta, Liikaselta ja Haloselta saatiin kuin osallisuus maan diskreditoivaan osaallistumiseen NL:n viime taistoon, kun muualla sen konkurssia pidettiin selvänä. Mikä oli tuotettu itsemurhien "ekstra" tämä Koiviston "solidaarisuuspolitiikan" seurauksena.

Ja jos jo esillä ja julkisuudessa taaperrelleiden "arvojohtajien" imagoihin haluaa puutua: kuka lyö ylensyövän evp. voimistelunopettajan, möhömahan alla lepattavine pöksyineen, koristeineen ja laastareineen? Mitä kumman kompetensseja, missä asiassa, hänellä muka oli? Ai niin, pommittihan hän sosialistisen Jugoslavia lopullisen hajalle.

Ja vieläkö SDP, Kepulit ja Kommarit katsovat, että kaikkien niiden puoluetoimistoilla on eksta oikeudet rasittaa kansalaisia mielisairailla konspiraatioilla, jos ne tuottavat ansioita NL:n, nyt Venäjän tai muiden "vieraiden valtioiden" lähetystöissä?

Lauri T

Muammar Gaddafi on pisimpään Libyaa hallinnut valtionpäämies. Kertooko pitkä vallassaolo Muammarin luotettavuudesta, yhteistyökyvystä ja muusta osaamisesta?

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Yhtä paljon/vähän on iso G luotettava ja osaava kuin kuukaudesta ja vuodesta toiseen USssa hilluva ahkerakaan nimimerkkimaakari.

Pertti Väänänen

Kyllä tällä mittarilla mitattuna on Gaddafi luotettavampi ja muutenkin fiksumpi kuin Lipponen. Joten Katriinan pitäisi keksiä joku toinen keino Lipposen ylistämiseksi.

Anssi Luoma-aho

Minä olen saanut tarpeekseni demari presidenteistä. Sitäpaitsi Lipponen ei ole luotettava, eikä yhteistyökykyinen, eikä myöskään osaava. Paljon ei jäänyt siis perusteista jäljelle.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Suomessa ei ole ollut yhtään demaripresidenttiä. Meillä on ollut koko kansan presidenttejä.

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström

Eikä toivottavasti tule vastedeskään, joten Paavo pysyköön lobbarikonsulttina.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Miten pitkään muut presidenttiehdokkaat taas ovatkaan toimineet pääministerinä, ja varsinaisena sellaisena, ei siis sijaisena?

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström

Se miten pitkään on ollut ei liene meriitti vaan se mitä on saanut sinä aikana aikaiseksi on paljon merkityksellisempää. Minulle Lipponen edustaa päättäjää, joka kysymättä asiaa kansalaisilta päätti liittää maamme EMUun ja sitä kautta on vastuussa tästä päätöksestä, jonka hedelmiä paraikaa nautimme nykyisen velkakriisin muodossa.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Peräkkäiset Lipponen I ja Lipponen II istuivat kumpikin täyden kauden. Silloin maan asiat pantiin mallikelpoiseen järjestykseen.

Pertti Väänänen

"Silloin maan asiat pantiin mallikelpoiseen järjestykseen."

Sinulla taitaa Katriina olla kova sydän? Lipposen aikaanhan Suomi saneerattiin Euro-kuntoon lähinnä vähäosaisten kustannuksella.

Jouni Haimi

pahkasika oli hyvä huumorilehti kuten tämä kirjoituskin on-)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Nyky-Suomessa on tavallista nimittää tärkeisiin virkoihin kokemattomia, mielellään myös kovin nuoria henkilöitä. Tästä tavasta olisi sanottavana paljon, eikä mitään hyvää.

Minkään tärkeän viran ei pitäisi olla harjoittelupaikka. Jos niin kuitenkin tapahtuu, seuraukset ovat surkeat.

Anssi Luoma-aho

"Nyky-Suomessa on tavallista nimittää tärkeisiin virkoihin kokemattomia, mielellään myös kovin nuoria henkilöitä. Tästä tavasta olisi sanottavana paljon, eikä mitään hyvää."

Tästä olen kanssasi samaa mieltä. Mitä mieltä olet siitä, että meillä on kokematon luokanopettaja valtiovarainministerinä? Tiedän kyllä, ettei ministerin pesti ole virka, joten siihen ei kannata takertua.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Mitä tykkäät verkkosukista?

Pentti Juhani Järvinen

Oliko Koivisto kokematon ja nuori, kun hänet valittiin presidentiksi? Miten hän voi olla oppimatta pankkitalouden aakkosia, kun häntä koulutettiin sekä Työväen Säästöissä että Suomen Pankissa? Mitä pätevyyksiä oli sisäministeri Ahde`lla, kun hänet nimitettiin. Kuuntelujen asennuksia? Muuta?

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Tärkeitä arvoja tulevalta KOKO KANSAN presidentiltä:
1. Hän katsoo ihmisiä silmiin puhuessaan!
2. Hän ei ole johdateltavissa!
3. Hän on suoraselkäinen!
4. Hän pitää tasavertaisina kansalaisina: lappalaisia, lapsia, romaaneja, vanhuksia, muihinkin puolueisiin kuin SDP:hen kuuluvia jne.
5. HÄN AJAA KAIKESSA OMAN MAAN ETUJA!!!!!!

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Ensimmäinen mieleen tuleva henkilö, joka täyttää yhtä lukuunottamatta nuo ehdot, on Hitler.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Hitler tuli tässä keskustelussa mieleen aiemminkin, siinä kohdassa, jossa oli puhe ylenmääräisestä nuoruuden palvonnasta ja korostuksesta. Se on nimittäin yksi fasismin tunnuksista. Fasismi ei ole näet ilmiö, jota jonakin kautena tai jossakin yhteisössä joko on tai ei ole. Sen piirteitä on aina ja kaikkialla, ja voisi sanoa: jokaisessa. Joskus, jonakin ajanjaksona, jossakin mediassa, verkko-ja verkostotoiminnan muodossa, jossakin puolueessa ja sen toiminta-ja johtamistavassa ne vaan erityisesti korostuvat.

Fasismissa on oleellista myös suuri johtaja, joka "katsoo silmiin" ja johon kaikki langat johtavat.

Käyttäjän LasseRyti kuva
Lasse Ryti

Kun tuli sinulta tuo natsikorttikin heitettyä, olet hävinnyt. Mene nukkumaan, niin känni on pois aamulla ja voit kirjotella jotain rakentavaa, eikä tarvitse liioitella Lipposen kaltaisen idiootin "saavutuksia". Hyvää yötä.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Fasismi on fakta historiassa, aatehistoriassa, nykyisyydessä, politiikassa ja ihmisen psyykessä. Fasismin mukaista on käyttää henkistä väkivaltaa, nimittää fasismin mainitsemista natsikortin käytöksi ja sosialidemokraattia idiootiksi.

Pentti Juhani Järvinen

Miten oikein kävi sen "antifasistisen politiikan," jota mm. Kekkonen ajoi PlM:n SS-Sulon ja Supon SS-Arvon avulla? Mihin se oikein vaihdettiin, kun Sorsan apurista tuli Supon uusi pää? Kun sähkömies Ahde alkoi hoitaa sisäministerin hommia Koivistolle?

Käyttäjän LasseRyti kuva
Lasse Ryti

Kyllähän fasismi on tunnettu paremminkin fyysisestä väkivallasta aatteen edistämiseksi, jota Suomessa ei juurikaan tietääkseni tapaa politiikan piirissä.
Jos ei ole tietoinen eri aatesuuntien perusjutuista, olisi varmaan parempi olla hiljaa, ettei tee itseään naurunalaiseksi.

>Fasismissa on oleellista myös suuri johtaja, joka
>"katsoo silmiin" ja johon kaikki langat johtavat

Ihan oikeasti, kannattaisi käydä mielenterveyspuolen vastaanotolla, jos luulet tälläistä olevan Suomessa. Mitä siellä Jyväskylässä on oikein tekeillä, itselläni on yksi hyvä kaveri, joka asuu Jyväskylässä ja ei ole kertonut mistään kummallisista tapahtumista siellä.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Äskeiseen aiheeseen vielä: fasistinen olisi sellainen media, esim. verkkolehti, jossa miehillä ja naisista nuorilla on positiivinen erityisasema ja jossa menettelytavat ja julistus muutenkin ovat fasismin mukaisia. Kiusa ja sorto kohdistuu siellä demareihin ja itseä osaavampiin, kokeneempiin ja pätevämpiin, kuten aina fasismissa.

Pentti Järvi

Ärsyttäviä pahimmanlaatuisia kiusaajia tässä maassa ovat myös Vihreät joiden toiminta alkaa näyttää fasistiselta.

http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/321...

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Demokratia, kuten fasismikin, on aina joko lisääntymässä tai vähenemässä.

Käyttäjän LasseRyti kuva
Lasse Ryti

>Demokratia, kuten fasismikin, on aina joko lisääntymässä
>tai vähenemässä.

Samoin känni, kuten krapulakin, on aina joko lisääntymässä tai vähenemässä. Näin kuulimme jälleen filosofian helmiä, vai oliko kyseessä poliitikon ajatuksenvirtaa.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Se sitten näkyy olevan kova pala, että Paavo Lipponen on Suomea pisimpään yhtäjaksoisesti johtanut pääministeri.

Hyvä niin, se on hyvä merkki.

Käyttäjän LasseRyti kuva
Lasse Ryti

>Se sitten näkyy olevan kova pala, että Paavo
>Lipponen on Suomea pisimpään yhtäjaksoisesti
>johtanut pääministeri.

Tämä oli kyllä pohjanoteeraus. Onko pisimmän ajan pääministerinä olo joku meriitti?
Eikö paremminkin teot olisi tärkeitä?
Itse olen valitettavasti elänyt Lipposen pääministerikaudella ja eiköhän silloin Sauli vedättänyt Paavoa kuin sonnia turpasta.

Ja saihan Paavo meidät liitettyä tähän eurohulluuteen, josta näköjään lapsenlapsemmekin tulevat maksamaan pitkän pennin. Nythän alkaa Suomen osuus olemaan yli 100 miljardia euroa (velka+vakuudet), kun Paavon kaveri Urpilainen kävi vähän neuvottelemassa Euroopassa.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Nykyaikaiseen sivistykseen kuuluu arvolähtökohtainen suvaitsevaisuus, kyky ymmärtää toisia ihmisiä ja kulttuureja. – Paavo Lipponen, Image 04/2008

Käyttäjän LasseRyti kuva
Lasse Ryti

>Nykyaikaiseen sivistykseen kuuluu arvolähtökohtainen
>suvaitsevaisuus, kyky ymmärtää toisia ihmisiä ja
>kulttuureja. – Paavo Lipponen, Image 04/2008

Tämäkin on jo 3 vuotta vanha juttu ja nykyään Paavokin näyttää siltä, että voisi mennä hoivakotiin, ei hänestä enää presidentiksi ole.

Paavon mukaan pitäisi oletuksena suvaita muita ihmisiä ja kulttuureita, kuten Romanian romaneita jotka tulevat Suomeen kerjäämään ja samalla varastelemaan. Virolaisia rakennusmiehiä jotka eivät maksa veroja mihinkään valtioon, turkkilaisia/kurdeja pitsanpaistajia, jotka jättävät verot maksamatta ja tekevät kaikkea muutakin laitonta. Minä tosin ymmärrän heitä, kyllä tyhmältä pitää rahat ottaa pois, mutta onko se sivistystä? Ja haluaako Suomalaiset sitä?
Toki Paavo on parempi kuin Afrikan prinsessa Tavja, joka havittelee YK-virkaa Suomen piikkiin, mutta ei paljon. Olisiko joku muu parempi ehdokas, Maanpetturi Väyrystä on voi periaatteesta hyväksyä myöskään.

Pentti Juhani Järvinen

Paavo ei ollut kovin suvaitsevainen, kun Turun Sanomien päätoimittaja nauroi hänen tyhmälle kommentilleen, jossa jostakin syystä "hipit" alkoivat potkia päitä Töölön lahden rannoilla. En nyt muista olivatko he jotakin vastaan tai puolesta, mutta päätoimittaja leimattiin joksikin ja sai eron. Eli Paavo on yhtä sekava filosofina kuin Koivistokin. Miksi? Tai mitä se oikein on, jota heidän kohdallaan tulisi suvaita? Jos he eivät pysty tekemään sitä selväksi, niin eihän siihen voi reagoida. Päiden potkimisia tulee tietenkin vastustaa aina ja muuallakin. Vai kuinka?

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Hyvää huomenta! Eilen saatoin pitkään sairastaneen veljeni taivaan syliin. Hetken kuluttua alan seurata luterilaista Jumalanpalvelusta TV:stä.
Koska on keksitty se, että puhuessaan toista silmiin katsova ihminen on fasisti. Minusta ihmisten ja varsinkin nuorten kanssa päivätyöni tehneenä epävarmuutta tai epäluotettavuutta henkii ihminen, joka puhetoverinsa katsetta välttelee. Tämän tyyppistä koin pressiklubissa taapahtuvan!

Toimituksen poiminnat