Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Kuka presidenttiehdokkaista puolustamaan länsimaista sivistystä?

Mannerheim ylpeili suomalaisista länsimaisen sivistyksen puolustajina. Kuka seuraavaksi soihdunkantajaksi? Niinistökö, a:n ylioppilas (keskiarvona 6,5)? Arhinmäkikö (...)? Vai esim. joku seuraavista laudatur-ylioppilaista: Paavo Lipponen, Pekka Haavisto, Sari Essayah, Paavo Väyrynen ja Timo Soini?

Vertailua voisi tehdä monella muullakin perusteella, mutta kyllä jo ylioppilastodistus jotain kertoo. Itse asiassa se viestii paljonkin yleissivistyksestä, suuntautumisesta, asenteesta ja lahjakkuudesta.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (59 kommenttia)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Ihmisen ansiot, teot, ura, osaaminen, arvot, valinnat ja pätevyys puhuvat hänen puolestaan. Ellei niitä ole, tarvitaan suuren rahan hömppämedialla luotu heiveröinen imago, jota Yle uutisineen vielä pönkittää päivästä päivään... Tuskin Mannerheim tarkoitti sellaista puhuessaan länsimaisesta sivistyksestä.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Myös minä arvostan ylioppilastodistusta! Syy on yksinkertaisesti se, että se paperi jäi elämäni viimeiseksi saavutukseksi. Sen jälkeen seuranneet kolme ja puoli vuosikymmentä ovat olleet lepsua, tavoitteetonta laskettelua kohti jotain, jonka olen havainnut tulevan rehkimättäkin.

Niinistö on onnistunut nousujohteisella urallaan etenemään huomattavasti yo-tasolta. Pidän sitä meriittinä.

Essayah on tyyppiesimerkki kympin tytöstä, joka on tottunut onnistumaan kaikessa mihin ryhtyy. Ihailtavaa.

Väyrynen. Tuomas Kyrö vertasi Hesarissa häntä lasten juomamukiin, jota ei saa rikki, eikä kaatamallakaan nurin.

Lipponen. Loistava osoitus siitä, että 50-luvun perushyvä todistus merkitsi sivistyksellisesti korkeampaa tasoa kuin myöhempien vuosikymmenten ehdottomat huippupaperit. Iso plussa Kuopion lyseolle! Lipponen on ehdokkaista klassisin; tietynlainen monilahjakkuus, jonka kaltaiset luontevimmin kuuluvat poliittisille johtopaikoille. Harmi, että hänen kuningastiensä katkesi Tarja Halosen kakkoskauteen ja siitä seuranneeseen ikäansan laukeamiseen.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Länsimaisesta sivistyksestä kun Mannerheim kauniisti puhui esim. Donnerin ohjelmassa, voisi muistaa, että sen kehdossa eli antiikissa arvostettiin iän tuomaa viisautta ja kokemusta sekä osoitettua kansalaiskuntoa ja monipuolista sivistyneisyyttä. Ne eivät menne kovin kauas Mannerheimin ihanteesta.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Kuuden vuoden kausi on kuitenkin pitkänpuoleinen aloitettavaksi 71:n iässä. Mannerheim ja Paasikivi eivät simahtaneet työnsä ääreen, mutta Kekkonen suoritti käytännössä pystyynkuolemisen, joka äänestäjillä on tuoreehkossa muistissa.

Ennen kuin kukaan ehtii päätellä minun äänestävän ehdokkaista nuorinta (s. 13.12.1976), ilmoitan, etten kannata Paavo Arhinmäkeä, vaikka hänellä vanhuuden vaivat ovatkin kauempana kuin muilla.

Jouni Haimi

Just joo turhaa sitä lpposen fosiilia on mainostaa....Vaikkaon vanha niin viisautta se ei ole nähnytkään

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Sivistystä ei ole kapea-alaisuus vaan monipuolinen elämän ja yhteiskunnan eri alueitten ymmärrys ja hallinta. Sivistykseen kuuluvat myös itsenäisyys, kyky oman kannan muodostamiseen ja selkeään esittämiseen, vastuullisuus, eettisyys, solidaarisuus ja kokonaisuuksien taju. Tässä tapauksessa lisäksi vankka kanta kulttuuriin ja tasapainoinen suhtautuminen suomalaisuuteen ja kansainvälisyyteen.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Antiikin kreikkalaiset ja roomalaiset muuten pitivät itse sivistyneenä myös luontevaa, tervettä otetta elämään ja sen ilmiöihin.

Pertti Väänänen

Paavo Väyrysen lukion päästötodistuksen keskiarvo oli yli yhdeksän ja Lipposella oli vain noin kahdeksan.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Entä Sinulla, kun ole pätevä heitä arvioimaan?

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Minulla Helsingissä kuudesta laudaturista putosi yksi piste, joten laudatureja oli viisi, ja lisäksi yksi vahva magna. Keskiarvona vain 9,4. Se olisi ollut korkeampi ilman erään oppiaineen harmillisen alhaista numeroa. Klassista sivistystä mukana aika paljon mm. historian ja latinan arvosanojen osalta, ja miksei muutenkin.

Pertti Väänänen

Minähän vain toin esille sen, että Paavoissa on eroja ihan koulutodistuksissa niiden nahkurin ja tohtorin titteleiden lisäksi. Itse minulla on vain yleisarvosana M ylioppilastodistuksessa (laudaturit pitkässä matematiikassa ja äidinkielessä).

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Saatiinhan se Katriinankin todistus pöytään kun aikamme kärtettiin!

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Merkillisesti meni puhe ikään, vaikka ikäsyrjintää ei tulisi harrastaa. Entä Mannerheim itse, missä iässä hän teki tärkeimmän elämäntyönsä osan? Tai Paasikivi?

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Hyvä kysymys! Eikös hän Odessassa hotelli Londonskajasta merelle katsellessaan todennut olevansa liian vanha ja väsynyt tekemään oikeastaan yhtään mitään? Siis ensimmäisen maailmansodan aikoihin!

Neljännesvuosisataa myöhemmin hän ylipäällikkönä ja marsalkkana vastaanotti Hitlerin Saimaan rantamilla, ja presidenttiyskin oli vasta odottamassa - vuosien päässä.

Käyttäjän nilsaslak kuva
Jukka Kaulanen

Ylioppilastodistus olisi hyvä arvosteluperuste, jos ehdokkaat olisivat 18- vuotiaita. Valitettavasti vain eivät ole.

Jos 60- vuotiaalla kaikki tieto ja viisaus on edelleenkin vain niistä muutamasta lukiokirjan läpyskästä peräisin, niin heikosti on asiat.

Onneksemme näin ei kuitenkaan ole, vaan ilmeisesti kaikki ehdokkaat ovat tietääkseni jo itsekin kirjoittaneet kirjoja. Paavo Väyrynen luki koko Dostojevskin tuotannon muutamana joulupäivänä, vaikka sitäkin epäiltiin.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Aikoinaan oli saatavilla Klassikko-sarjiksia, joten lienee kyse niistä. Pikalukutekniikan käyttäjä... No jaa, jokainen voi itse päätellä, miten sivistynyttä sellainen homma on.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kirjan kirjoittaminen ei ole tae sivistyksestä.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Miehen elämä on onnistunut, jos hän on istuttanut puun, rakentanut talon, kirjoittanut kirjan ja siittänyt pojan. Kuinka moni presidenttiehdokas istuu tähän kiinalaiseen viisauteen?

J. Gagarin

"Kirjan kirjoittaminen ei ole tae sivistyksestä."

Kerettiläistä puhetta!

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Väyryseen kun puhe meni, miksiköhän hän on hankkinut (tai hänelle on rekennettu) silmälaseillaan ja vanhahtavalla puheenparrellaan itselleen vanhanaikaisen papin puheenparren sanastoineen, lauserakenteineen ja pappisnuotteineen? Keneen hän pyrkii vaikuttamaan niillä, asuinalueensa lestaatteihinko?

Uskonto ja politiikka joutaisivat tyystin eroon toisistaan.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Luuletko, että Väyrysen silmälasit ovat pelkät imagorillit? Mies on 65-vuotias, ja siihen mennessä useimpien lähinäkö on heikentynyt. Sanasto ja puheenparsi ovat mestarilausujan valikoimasta, ja täysin kunnossa. Pohjoispohjalaiset uskovaiset ovat tietysti äänestäjiä hekin, ja Paavo muistaa tilaisuuksissaan mainita, ainakin ohimennen, hengelliset arvot.

Täysi tunnustus Väyrysen parturille! Edestäpäin ei uskoisi, miten laajasti Paavo on kaljuuntunut.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

En yhtään ihmettele, että Väyrynen on äänestäjien inhokki Soinin ohessa. Teennäisyyttä ei arvosteta. Muistan Väyrysen aika pitkältä ajalta, ja nykyinen on tekemällä tehty, erilainen kuin entinen aito ihminen Paavo Väyrynen.

Samanlainen nuorisoseuran näytelmien pappishahmoilta ja oikean kirkon vanhoilta papeilta omaksuttu puhetapa on myös Erkki Laatikaisella. Lienevätköhän sen yhdessä rustanneet, kaverukset kun ovat.

Teennäisyys ei ole sivistynyttä. Eikä pelurius.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Sivistynyt ihminen on täydellisesti oma itsensä. Kaikista näistä ylivertainen on siinäkin suhteessa Paavo Lipponen.

Presidentin pesti ei ole harjoitteluhomma. Presidentiksi ei liioin kannata valita sikaa, joka on säkissä.

Vilho Juntunen

Minä muistan kun toin äitini kanssa sianporsaan säkissä kotiin postiautossa.
Taisi olla 50/60 -lukujen vaihteessa. Kyllä se joulupöytään laitettiin kun
ei siitä presidentiksi ollut. Kekkonen oli parempi siihen hommaan.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Mihin hommaan? Ja minä kautenaan? Vai nuorena, kun hän lahtarijoukoissa hiihteli ja ammuskeli?

J. Gagarin

Herättelit näköjään onnistuneesti Katriinan punikin vaistot.

Jorma Laine

Arvoisa Katariina Kajannes.

Jos sivistyksen mittari on mielestäsi vain ylioppilastodistus, olet mielestäni hyvin irrallaan todellisuudesta.

En kiista Paavo Lipposen ansioita, niitä jotka on tulleet poliittisen toiminnan kautta. Sen sijaan kiistän väitteesi mm. Sauli Niinistön kykenevydestä.

Sauli Niinisto on todistanut kykynsä puolustaa Suomea ollessaan valtiovarainministerinä vaikeina vuosina. Iiro Viinanen jätti hyvän pohjan, jota Sauli niinistö sittemmin jatkoi. Ei siksi, että olisi halunnut tehdä niin kuin teki, vaan siksi, että se oli välttämätöntä silloin. Tämän on todistanut historia.

Nyt on myös vaikeiden asioiden aika. Siihen hommaan tarvitaan henkilö joka ei ala yskimään keksen kauden, ei edes seremoniamestarin tuolilla, jollaiseksi presidentti on alennettu nykyään. Tarvitaan kykyä, näkemystä ja vastuuta. Sekä voimaa tehdä epäsuosituja päätöksiä kansakunnan pelastamiseksi.

Näkisinkin, että ainoat vaihtoehdot presidentiksi on Joko Sauli tai Paavo Lipponen. Ihan realistiseti ajatellen.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Merkillinen ja yleistyvä tapa keskustella on tunkea toisen suuhun sanoja ja sitten vastustaa niitä ankarasti.

Raamatussakin Mooses oli ihan eri luokkaa kuin Saul.

Jorma Laine

Onko se merkillistä jos tarttuu omissa kirjoituksissasi jatkuvasti toistuvan teeman? Tai onko se sanojen suuhun laittamista?

Sinähän olet koko kirjoituksen ajan ylistänyt YO paperin merkitystä, eikö? kunYO kirjoitetaan 18 vuotiaana, niin kuinka paljon se korrewloi 40+ vuotta myöhemmin minkään kanssa?
Kysyn vaan?

Jorma Laine

Lukiotodistus on yhtä tyhjän kanssa. Sen ainoa hyöty on jatko-opintoihin hakemisessa. Ja tämän sanon kuuden laudaturin ylioppilaana, joka kuitenkin on saanut näkemystä elämään kuluneina, lukion jälkeisinä vuosina pirun paljon enemmän, kuin mikään koulu pystyy sitä antamaan.

Nyt, "vanhoilla" päivilläni olen lukenut itseni yhteskuntatieteiden maisteriksi.. melkein (gradua vailla, sekin on tehty vaan ei jätetty). Opiskellessani totesin, etten tarvinnut siitä lukioaikaisesta opetuksesta kuin häivähdyksen näihin opinoihin. Saman saisi aikaan, jos Yliopistoon lisättäisiin puolen vuoden opintojen harjaantumisjakso. Lukio siis vei 3 vuotta hukkaan.

Lukio on ongelma joka on luotu virkamieskoneiston ylläpitämiseksi. Lukio on perinne, josta ei tahdota luopua, vaikka se olsi korvattaviss hyvinkin nopealla, urasuutautuneella alkukoulutuksella yliopistoissa tai muissa opilaitoksissa, jotka YO todistusta nykyisellään vaativat.

Olen elämäni aikana tavannut kymmenittäin virkamiehiä, jotka ovat muodollisesti päteviä, on YTM tai OTK tai mitä lie kirjainyhdistelmiä, jotka ovat auttamattomasti pihalla siitä,mitä yhteiskunnassa ja reaalielämässä tapahtuu. Pykäläviidakon vangeiksi mieluusti kutsuisin heitä. Se on ihan hiton surullista. Korkea koulutus, mutta ei ymmärrystä mistään.

Käyttäjän MattiPihkala kuva
Matti Pihkala

Sama "handicap" (6 "ällää") kuin Jormalla ja ihan samanlaiset tuntemukset. Lukion todistuksen (ja yo-todistuksen) merkitys tällaisissa yhteyksissä on yhtä tyhjän kanssa.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Jo vain on ylioppilaspaperi linjassa nykyisen osaamisen kanssa Niinistöllä ja Lipposella. Mielenkiintoista on myös se, millaisesta taustasta he kouluun tulivat ja miten sen taustaisia silloin koulussa kohdeltiin.

Ja, mitä kaikkea he tästä oppivat ja omaksuivat. Kummallakin on erilaiset elämän eväät ja erilaiset kantamukset repussa.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kuutosen ylioppislastodistuksen saanutta on vaikeata kuvitella presidentiksi maahan, jota hallitusohjelmassa kaavaillaan maailman osaavimmaksi vuoteen 2020 mennessä.

Jokainen poliitikko, oli hän mistä puolueesta tahansa, tietää sanoa, että Suomen menestys on korkeassa osaamisessa ja korkeassa koulutuksessa.

En ole vielä kuullut kenenkään sanovan, että se on a:n papereitten ja kuutosen todistuksen miehessä.

Lauri Korhonen

Puolustamaan länsimaista sivistystä. Ketä vastaan?

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Hyvä kysymys. Niin hyvä, että en edes yritä vastata. Kukin voi miettiä itse.

Lauri Korhonen

Vääräuskoisia? Onko solvaaminen "junttivaalit" ja tuloerojen kasvattaminen mielestäsi todiste sivistyneisyydestä?

Ari Lotvonen

Mikä missä milloin... aha Israel ja USA niitä vastaan... maailman pahimpia piruja vastaan.

Sivistystä ei voi puolustaa muullaa kuin sivistyksellä. Minun oppimäärän mukaan ~ 50v, suurin sivistys ja viisaus maailman päällä sijaitsee Israelissa ja USA:ssa.

Onneksi en voi äänestää, voi olla riippumaton.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

"Sivistystä ei voi puolustaa muullaa kuin sivistyksellä."

Mielenkiintoinen näkökohta.

Voisikohan sanoa myös: kuin sivistyneesti. Ehkä ei sentään. Ei sotiminen niin kovin humaania ole, ja siitä Mannerheim puhui.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

"J. Gagarin
Käyttäjän gagarin kuva
0 pistettä

'Kirjan kirjoittaminen ei ole tae sivistyksestä.'

Kerettiläistä puhetta!"

Onko jokainen ei-katolinen ja ei-ortodoksi kerettiläisenä kirkon kirouksessa ja kirkon helvettiin julistama? Index librorum prohibitorum lienee edelleen voimassa?

Juuri mm. katolilaiset ovat polttaneet kirjoja ja niiden kirjoittajia. Ei se kovin sivistynyttä ole, vaikka onkin länsimaista. Sama koskee postmodernismin väheksyjiä: länsimailla voi olla heitäkin, mutta sivistyksen mitta ei sellainen julistus ex cathedra ole, että postmodernismi ei olisi arvokasta.

Ari Lotvonen

Mannerheim on minun sankari, sen takia olen olemassa. Ei kukaan halua sotimista, ja vähiten haluaa ne naiset jotka joutuu loppukädessä sotimaan. Minunkin vanhin poika on parhaassa iässä 26v, ja haluaa tehdä kaiken, annan vaikka sydämmen rinnasta ettei hänen tarvitse tapella.

http://www.youtube.com/watch?v=cqbKk8UaWY8

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Sepä se. Tärkeä asia: mitä voi tehdä jälkikasvun hyväksi ja mitä kannattaa - heidän parhaakseen - jättää heidän itsensä tehtäväksi.

Mietin usein erästä tämän kysymyksen vastausta. Viisain ja paras tuntemani ihminen puolisoineen katsoi, että ponnistelu kasvattaa voimia eikä lapsia siten pidä tukea taloudellisesti vaan lasten tulee saada nousta omille siivilleen. He eivät antaneetkaan juuri mitään aineellista kahdelle opiskelevalle lapselleen. Henkistä rikkautta sitten sitäkin enemmän.

Tässä mainitsemani mies muuten näki yhtena miehenä suuressa joukossa seisten sodan aikana Mannerheimin, jota piti karismaattisena. Kun miehet sitten puhuivat asiasta, jokainen väitti Mannerheimin katsoneen suoraan juuri häneen.

Jani Torkki

Mannerheim taisi olla hieman puutteessa? Mikäli hän nyt oli suuntaukseltaan se mitä väitetään?

Ari Lotvonen

Miehen pitää pojalleen näyttää mallia.

Mutta nykyään kaikille tasa-arvoinen rasismia vihaava - me kakki saadaan tehdä mitä me halutaan jos kukaan ei vastusta jos vastustaa on rasisti, mentaliteetti on vallannut tosi TV ihmiset.

Ajattele, nyt tosi TV:ssä menet heimoon a ja heimossa b on erillaisia ihmisiä, ja sinut äänestetään heti pois. Rasisti.

Graham Parker - That's What They All Say:
http://www.youtube.com/watch?v=F0A-BJNQjRA&feature...

When I Was Young - The Animals:
http://www.youtube.com/watch?v=8FTepfHb8Us&feature...

Jouni Haimi

No joo herää kysymuys tuossa lipposen vaalikamppaniassa mihin tarvitaan vastustajia kun kannatajat ovat tuollaisia kuin tämä ylijäämä humanisti Kajanes.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kysymyksesi sisältää vastauksen.

Jani Torkki

Mää oon käyny peruskoulun yli 6 keskiarvolla ja tiärän että Väyrynen on paras koska Soinia ei kannta uhrata tollaseen joutilaaseen virkaan.
Nato Niinistö, kokoomuksen kähmijä - ei kiitos.
Lipponen ei kiitos. Toisaalta kuka tahansa on parempi kuin Halonen.
Eli väyrynen se on. Vihervassareita ei pidä edes noteerata kun ei niitä kukaan äänestä. Sari vois kelvata, mutta ei sinne taida 2% kannatuksella päästä.

Jani Torkki

Lipponen joka aikasemmin mollas persuja koitti juurikin hieman nuolasta jos vaikka joku sortuis äänestään. Heh....

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kiitos kun kerroit, en olisi tiennytkään. Näin sitä joka päivä oppii uutta.

Jani Torkki

Ole hyvä. Iltalehden totuus sivusto tämän minulle kertoi.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

On mielenkiintoista kuunnella niitä, jotka tuntevat ehdokkaat ja ovat heidän kanssaan tekemisissä. Niinistö oli heidän mukaansa puhemiehenä tyly eikä mm. myöntänyt puheenvuoroja hänelle vastenmielisestä puolueesta oleville naiskansanedustajille toisin kuin esim. Kääriäinen oikeudenmukaisena miehenä teki. Lipposta yhä uudet ihmiset mainitsevat ystävälliseksi, sydämelliseksi ja avuliaaksi ihmiseksi. Avoimesti keskusteleva ja tasapuolinen hän myös on, sen näkee kuka hyvänsä.

Jani Torkki
Ari Lotvonen

Me pelattiin potkupalloa metän reunassa. Vein kaverin Hiukkavaaraan. olin kaveri.

Pelattiin jalkapalloa metsän reunassa, kuuntelin tätä musiikkia.
http://www.youtube.com/watch?v=rXJV09L42zc

Sitten päissään soitin mun siskolle yöllä, ja sisko kertoi mulle että kaveri oli mennyt jokeen ja hukutti itsensä.

Sillee se menee. Minä muistan Akin.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Lipponen tyrmää Niinistön iltakoulusuunnitelmat

STT 20.11.2011 03:37:42

SDP:n presidenttiehdokas Paavo Lipponen tyrmää kokoomuslaisen kilpakumppaninsa Sauli Niinistön aikeet järjestää hallituksen kanssa presidentin virka-asunnossa iltakouluja.

- Presidentin pitää tukea, eikä yrittää esiintyä ikään kuin olisi hallituksen ja eduskunnan yläpuolella, esimerkiksi ottamalla hallitus kainaloon jollakin Mäntyniemen iltakoululla, Lipponen sivaltaa STT:n haastattelussa Niinistön suuntaan.

TuSa

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Paavo Lipponen eilen Ykkösaamussa:

http://areena.yle.fi/video/1321693993645

Paavo Lipponen totesi Ylen Ykkösaamun haastattelussa 19.11., ettei vahvan presidentin tarvitse korostaa asemaansa erilaisilla elkeillä. - Monet hakevat nyt suurta johtajaa, joka laittaa tavalliset poliitikot paikalleen. Tällainen asenne vie suomalaista demokratiaa väärään suuntaan.

Yleisön kysymykseen, mikä on suurin ero Sauli Niinistön ja hänen välillään, Paavo Lipponen vastasi yksiselitteisesti: kokemus.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Oopperalaulaja, professori Monica Groop ja oopperalaulaja Jorma Hynninen sekä kapellimestarit Hannu Lintu, Esa-Pekka Salonen ja Jukka-Pekka Saraste kannattavat Lipposta tasavallan presidentiksi. Viisikko korostaa luottavansa Lipposen kykyyn toimia suomalaisen kulttuurin puolesta.

”Korkeatasoinen ja monipuolinen kulttuurielämä on olennainen osa maamme arkipäivää ja kansainvälistä näkyvyyttä. Tuemme Paavo Lipposta, sillä luotamme hänen tahtoonsa ja kykyynsä toimia jatkossakin suomalaisen kulttuurin ja sivistysvaltion puolesta”, toteavat Monica Groop, Hannu Lintu, Jorma Hynninen, Esa-Pekka Salonen ja Jukka-Pekka Saraste kannanotossaan.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kirjailijat Virpi Hämeen-Anttila ja Leena Lander toimivat aktiivisesti Paavo Lipposen kansalaisvaltuuskunnan johtotehtävissä.

Pertti Väänänen

Sääli, että noin sivistyneet ihmiset ryhtyvät tukemaan nahkurin presidenttivaalikampanjaa.

Minä tuen Paavo Väyrystä. Onhan hän sentään oikea Tohtori!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset