Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Haluatko presidentin vankentavan rahavaltaa vai yhdenvertaisuutta?

Olisi hyvä päästä asiakeskusteluun, pois mielikuvista. Ehdokkaitten arvot ovat tärkeitä. Kokoomuksen ehdokkaan jättibudjetti on kuva oikeiston rahakeskeisyydestä ja rikkaita tukevasta politiikasta. Kulttuuriväen näkyvä tuki SDPn ehdokkaalle palauttaa mieleen SDPn roolin Suomen kehityksessä kestävien arvojen - työn, sivistyksen ja tasa-arvon - puolueena.

Keskustan, kokoomuksen, vihreiden ja RKPn hallituksen aikana hyvinvointierot kasvoivat Suomessa OECDn nopeiten.

Edistääkö kokoomus kykypuolueena harmaan talouden, avoimen tai piilotetun rahavallan, ikäsyrjinnän ja härskin mielikuvatehtailun huippuosaamista?

Sauli Niinistön 1,3 miljoonan budjettiin on muuten laskettava mukaan hänen vuodesta toiseen suuren rahan lehdistöltä ja muulta suuren rahan medialta saamansa mielikuvatehtailutuki.Tämä on yksi niistä merkeistä, jotka viittaavat kokoomukseen näennäisdemokratiaa lujittavana puolueena.

  • Haluatko kovia arvoja ajavan ja rahavallan eteenpäin lykkimän presidentin? Vai haluatko kenties presidentin, joka edistää kansalaisten yhdenvertaisuutta, oikeutta, ihmisyyttä, sivistystä ja avointa arvokeskustelua?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Jos raha ratkaisee, onko voittajana raha vai kansanvalta?

Käyttäjän Syvari kuva
Juho Syväniemi

No se on sitten Soini. Väyrynenkin kelpaa.

Niinistöstä samaa mieltä.

Paavo L ei oikein sovi mihinkään noista adjektiiveistä.

J. Gagarin

Tuo mitä nimität "rahavallaksi" tarkoittaa käytännössä taloudellisten realiteettien tunnustamista. Se ei näytä käyvän SDP:lle. Suomi on sellaisessa tilanteessa, että olisi kiireellistä korottaa eläkeikää Ruotsin tasolle, eli 65 vuoteen. Jos veronkorotuksia tarvitaan, niin ne pitäisi kohdentaa kulutuksen verottamiseen korottamalla ALV:ta. Energiavero pitäisi poistaa yrityksiltä, samoin varallisuusveron luonteinen kiinteistävero kansalaisilta, kuten Ruotsissakin on tehty.

Lisäksi pitäisi tuloveroasteikon progressiivisuutta loiventaa alentamalla suurituloisten veroprosentteja, jotta voitaisiin saada aikaiseksi työmyönteinen ilmapiiri ilman, että sitä kautta valtion verokertymää juurikaan vaarannettaisiin. Välitavoitteena voitaisiin pitää tasaprosenttista tuloveroa ja lopullisena tavoitteena valtion tuloveron poistamista kokonaan.

Säästöjä voitaisiiin tässä vaiheessa saada aikaiseksi peruuttamalla toimeentuloturvan korotus, johon ei ole varaa, samoin alentamalla vuokra-asumisen asuntotukea.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Oletko PS vai oletko lukenut sen vaaralliseksi toteamaa postmodernistista kirjallisuutta? Mm. sitä, mitä Harry Forsblom kirjoittaa asuntosäästäjistä ja hölkkääjistä. "Hölkkäämisen palkka on kuolema", hän monimielisesti muistuttaa. Asuntosäästäminen - onko se kirjallisuudessa ja yhteiskunnassa ihanteellinen olotila vai jotakin ihan muuta, ja mistä asuntosäästäminen ja siihen patistaminen/pakottaminen on merkki?

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Gagarin,olisin kovin halukas tietämään näitä talouden realiteetteja..ovatko ne vakioita ikuisesti vai alati muuttuvia?

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Taivaan ja maan merkit, erään runokokoelman nimi, tulee mieleen kommentteja lukiessa. Semiotiikka olisi hyvänä apuna ehdokkaitten ja heidän tukijoittensa arvoja, valintoja, kirjoituksia jne. tulkitessa.

Olemme tienhaarassa. Mitkä liikennemerkit mikin ehdokas esittää tässä tilanteessa?

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Haluatko presidentin puolueesta, joka pyrkii lakkauttamaan sivukirjastot, maksamaan mieluummin työttömyyden ylläpidosta sakkoja kuin täyttämään lain määrän työllistämisvelvoitteen, lisäämään ihmisten eriarvoisuutta, tekemään kilpailusta tärkeimmän aineksen yksilön ja yhteiskunnan elämässä ja yksityistämään sote-palvelut niin, että hyöty valuu lopulta kansainvälisille rahamahdeille?

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Oikkosen blogi vaatii jo vähäiseltä impivaaralaiselta todellista asioiden kriittistä arviointia. Sieltä löytyy avointa arvopohjaa. Sopii hyvin myös kielitieteijöillekin yhtä hyvin kuin tällaiselle yksinkertaiselle matemaatikolle! Suosittelen!!

Tapio Temisevä

Taisi SDP kampanaja viimevaaleissa olla selvästi suurempi mutta silloin se ei ollutkaan "jätti", eikä se nykyinenkään kovin pieni ole. Lisäksi kais se putkipaavo sentään Gasprom rahojaankin edes hiukan laittaa kampanjaan eikä maksata sitä perinteiseen sossutyyliin köyhillä SAK liittojen työläisjäsenillä?

No ei todellakaan: sossu maksattaa kaiken aina muilla.

Toimituksen poiminnat