Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

"Teknikkojen naiset" ... tarvitaanko kokoomuksen, demarien yms. naisjärjestöjä?

Taannoin oli eri alojen työntekijöiden rouvien yhdistyksiä. Ovatko puolueitten naisjärjestöt jäänne menneeltä kaudelta? Ei ole selvää, mihin niitä tarvitaan ja luovatko ne osaltaan junttaryhmiä ja eriarvoisuutta. Yhdenvertaisuusihmistä ne oudoksuttavat.

Olkoon vaan olemassa, jos ne tyydyttävät jäsentensä vallanhimoa. 

Niiden outous huomattaisiin, jos Kokoomuksen, Keskustan, demarien jne. miehet alkaisivat vastaavalla tavalla riekkua ja uhota keskenään.

Pahimmillaan naisjärjestöt voivat olla uhka demokraattiselle päätöksenteolle. Niihin pesiytynyt sakki lienee joskus vanhoillista ja itsepintaista asenteiltaan ja menettelyltään. Ikävää, jos se estää normaalia kehitystä ja tervettä uudistumista. Huoletuttavaa on silloin tarjoutuva mahdollisuus vallan keskitykseen, jyräämiseen ja ennakkoluulojen kasvuun sekä joidenkin liialliseen paapomiseen ja toisten syrjäyttämiseen. Vielä ikävämpää tämä on, jos taikinaa maustetaan uskonnolla ja rahanjaolla.

Ilmiö on omiaan karkottamaan ihmisiä politiikasta.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kun etsimällä etsin ilmiöstä jotakin myönteistä, seuraava näkökohta tulee mieleen:

Maakunnan eri puoluejärjestöissä olevat naispoliitikot ovat keskenään eriarvoisia. Suurella paikkakunnalla he saavat enemmän tukea ja myös vaalirahaa. Naiset ja miksei miehetkin ehkä nokkivat vaalien alla pieneltä paikkakunnalta olevaa ylivertaista ehdokasta kovalla nokalla ja jopa estävät pääsyn esiintymään tilaisuuksissa, oli kyseessä miten uuttera ja ansioitunut vaikuttaja hyvänsä. Niinhän se meneekin, että mitä ylivertaisempi toimija, sitä kovempi kateus. Sekä omien että toisten piirissä ja esim. mediassa.

Ja sitten myönteinen mahdollisuus: Jos tällainen suuria vaalivelkoja makseleva toimija sitten vaikka vaalien jälkeen saisi jalansijaa maakunnan tai maan naisjärjestössä, se toisi hänelle edes jonkin verran oikeutta ja asemaa.

Oikeudenmukaistahan ei missään tapauksessa ole, jos toista naispoliitikkoa kannetaan kultatuolissa ja monin verroin uutterampaa ja taitavampaa naispoliitikkoa sysitään syrjään.

Mikäli tällaista tapahtuisi muilla elämänaloilla, melu asiasta olisi kova. Mutta kultatuolissa istuja ja hänen tukijansa eivät tietenkään vastusta käytäntöä, eikä sysittykään poliitikko sitä halua/uskalla/tohdi tehdä.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Eihän kokoomukseen voi kuulua kuulumatta vaikka johonki naisjärjestöön vai yhistyskö soli.

Sitte se semmosseen kuuluminen tarkottaa, että pääsee niitten kans yhesssä porukalla kivasti kuuntelheen vaikka Tuulikki Ukkolaa ja vieraihleen eduskunnassa tai kahville Stokkalle ja sen päälle muotonäytökseen.

Siellä kukkaan ei ilmeisesti puhu yhteiskunnallisista asioista.

Kirjeet on oman pikkuyhistyksen asioita. Vanhusohjelman takia liityn ja se mitä näin, oli masentavaa ja vanhusohjelmaki oli vain jäsenten rekrytoimista varten, se vaiennettiin aika pian.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kiitos, Hilkka, mukava tavata Sinua!

Pakkojäsenyydet eivät ole hyvästä.

Kertomistasi matkoista tuli mieleen eräs viisas, elämää kokenut vanha nainen. Hän on pyynnöstä osallistunut keskustalaisten/keskustanaisten useisiin matkoihin ja muihin tilaisuuksiin, vaikka ei kannata keskustaa eikä ole koskaan äänestänyt sitä.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Saan kirjoituksista säännöllisesti palautetta, joka ei näy kommenteissa. Eilen illalla sellaiseen sisältyi mm. kysymys, kuka maksaa naisjärjestöjen kulut. En ollut innokkaana vapaaehtoistoimijana edes tullut ajatelleeksi sitä, eikä raha muutenkaan ole minulla päällimmäisenä mielessä. Mutta eikä noilla järjestöillä tosiaan ole paljon kuluja ja palkattuja työntekijöitäkin?

Toimituksen poiminnat