Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Tulevatko professorit johtotehtäviin Lipposen kampanjassa?

Hyvä, että Paavo Lipposen tukijat tähtäävät laajaan kansalaisvaltuuskuntaan. Alueellisissa merkkitehtävissä näkyy huomattavia kirjailijoita, ja huippumuusikoilla on tärkeä sijansa sanoman viestinviejinä. 

Koska Paavo Lipposessa on ainesta koko kansan presidentiksi, on tärkeää, että työväenyhdistysten osuus alueellisissa puheenjohtajistoissa ja muissa tärkeissä toimielimissä on minimaalinen.* Antti Liikkanen ei turhaan kirjoittanut hikisistä (muistaakseni hän käytti juuri tätä attribuuttia) työväentaloista. Lapissa valtuuskuntaa johtaakin kokenut yliopistomies, professori ja rehtori emeritus. Jukka Kemppinenkään ei kovasti ihaile työväentaloja kirjoituksissaan. - Nyt SDPllä on tuhannen taalan paikka osoittaa, että puheet sen väitetystä junttapolitiikasta eivät pidä paikkaansa.

Yhdenvertaisuusnäkökohdan mukaan jokainen presidenttiehdokkaan tukija on yhtä arvokas. Ei kuitenkaan ole sattuma, ketä on keulahahmoina.

Lähes kaikissa yliopistokaupungeissa demarit arvostavat yliopistoväkeä yhtä paljon kuin kaikkia muitakin jäseniään ja toimijoitaan. Se onkin luontevaa valtiossa, joka tähtää oppimisen ja korkean koulutuksen huippumaaksi. Tohtori Erkki Tuomiojankin kannattajista huomattava osa on yliopistoväkeä. 

Toivon ja odotan, että useita professoreja nousee alueellisten valtuuskuntien johtoon. Heillä on laaja verkosto, joka helpottaa toimintaa valtuuskunnan keulassa, ja heidän näkyvyytensä antaa yksiselitteisen signaalin SDPsta sivistyspuolueena. Samalla se antaa yliopistoväelle uskallusta toimintaan paikallisessa ja valtakunnallisessa politiikassa. Moni yliopisto on vielä tänään keskusta-oikeistolaisten tahojen hallinnassa niin paljon, että se ei ainakaan edistä niiden eikä yhteiskunnan tasapainoista kehitystä.

 

___

* En kuitenkaan pitäisi ongelmana, jos huomattavan pitkäaikaisesti ja monipuolisesti ansioitunut yhteiskunnallinen toimija työväenyhdistyksestä nousisi alueellisen valtuuskunnan johtoon. Päin vastoin, sehän olisi varsin terve tilanne. Toivottavasti työväenyhdistysten johtohahmoista löytyy kyseeseen tulevia professoreja, jotka olisivat käytettävissä valtuuskunnan kärkimiehinä. Yhdenvertaisuusihmisenä käytän tässä kohden tarkoituksella mies-sanaa, sillä keskustelua seuratessa huomaa naisylivallan paikoin haitallisesti korvanneen joissakin politiikan foorumeissa tasa-arvo-kehityksen.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Olen Paavo Lipposen kannattajakunnassa rivijäsenenä. Minulla ei ole siinä eikä missään muussakaan asemassa kunnianhimoa pontimenani. Intohimoni on oikeudenmukaisuus ja yhdenvertaisuus, ja kaikki vallanhimo inhottaa minua.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Viime vuosien aikana eri koulutus- ja muista taustoista olevat ihmiset ovat ymmärtääkseni olleet entistä myönteisemmin yhteistyössä keskenään myös SDPssä. Toivottavasti niin on koko maassa. En ole kertaakaan kuullut akateemisten toimijoiden väheksyvän ns. duunareita, ikävä kyllä olen USssa lukemattomia kertoja lukenut akateemisiin henkilöihin kohdistuvaa halvennusta. Sana dosentti esimerkiksi on täällä lähes kirosana. Toivottavasti niin ei koskaan ole SDPn kannattajien keskuudessa.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Paavo Lipponen on ainoa todellinen valtiomies tuossa muuten sekalaisessa presidenttiehdokasjoukossa.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Huh huh. - Hyvä kuitenkin että lähti ottamaan ansaitsemansa loan niskaansa.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Muut kärkiehdokkaat ovat uunituoreen gallupin mukaan laskumäessä. Lipposen kannatus on vakaa.

Eivät siinä auta kommentoivien nimimerkkinikkareiden eivätkä muiden suunsoittajien mustat silmänalusetkaan, Lipponen on matkalla Suomen presidentiksi.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Hauska kommentti. No, tunnustan, jos Lipponen on toisella kierroksella, niin äänestän sitä toista ehdokasta. Ja erityisesti ihmettelen niitä naisia, jotka antavat hänelle äänensä.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

"Paavo Lipponen on ainoa todellinen valtiomies tuossa muuten sekalaisessa presidenttiehdokasjoukossa."

On hyvinkin. Juuri siksi media yrittää viimeiseen asti estää asiakysymysten esille tulon tiedottamisessaan ja uutisoinnissaan. Luoja paratkoon, jos sama kertautuu vaalikeskusteluissa.

Käyttäjän nilsaslak kuva
Jukka Kaulanen

Jos pelkästään Suomen Yliopistoissa saataisiin äänestää presidentistä, niin Paavo Lipposen valinta olisi selviö.

Äänioikeus on kuitenkin myös rakennustyöläisillä, siivoojilla, metallimiehillä, kaivosmiehillä, sairaanhoitajilla, kaupan kassoilla ja kaiken maailman köyhillä, joita Paavo Lipposen valtuuskunnasta ei löydy. Tämä saattaa jopa ratkaista vaalit!!

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kiitos kommentistasi. Hauska väite, kun et näköjään asiakeskusteluun halua. Suomen miljoona köyhääkö lyömäaseeksi ja väite, että heitä ei olisi Lipposen kannattajissa. Jo vain on, satun tietämään. Mukavaa päivää ja auringonpaistetta!

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Pitäisikö Lipponen vielä palkita presidentin tehtävällä? Hän on pääsyyllinen, Niinistö adjutanttinaan, johtaessaan Suomen eurotielle. Kalliiksi tulee.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Virratoon oikeus elämässäsi kuin vesi!

Harri Rautiainen

Sain kutsun Lipposen sosiaalisen median kampanjaan, mitä arvostan kovasti.

Upsista, nyt en voi enää osallistua US:n Puheenvuoroon, koska varomattomuuttani paljastin korttini etukäteen :-)

Jos jäähyväisiksi saan sanoa, niin Lipponen on ajattelevan äänestäjän valinta. Hölösuille riittää Soini ja Väyrynen aivan mainiosti. Onnittelut Lappiin ja Itä-Suomeen.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Mukava kuulla - tehdään Lipposesta presidentti!

Demarit ovat hyviä kirjoittajia ja keskustelijoita, ja kampanjahan on kansalaisten juttu, ei vain puolueen. Lipponen pystyy koko kansan presidentiksi paremmin kuin yksikään toinen ehdokas.

Muistan aina sen innostuksen ja keskustelun, joka syntyi Jyväskylän työväenyhdistyksen valtavassa Aalto-salissa, kun Erkki Tuomioja puhui siellä professori Kalevi Olinin isännöimässä tilaisuudessa.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Mukavaa palautetta tuli virallisilla kampanjasivuilla Fbssa "Paavo Lipponen 2012" - tervetuloa tykkään-klikkaamaan sivuja:

"Paavo Lipponen 2012 http://katriinakajannes.puheenvuoro.uusisuomi.fi/8... Tässä linkki yllämainittuu blogiin. Kiinnostavaa pohdintaa sellaisistakin näkökulmista jotka eivät valtamediassa ole nousseet esiin."

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Facebookissa tuli tästä kirjoituksesta tällainenkin kommentti:

"Mistä ihmestä Katriina ammennat tuota suunnatonta luomisintoa ja-kykyä, jolla tuotat tuota nasevaa tekstiä ja kaikki naulan kantaan? :)"

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Sarkasmi ei ole sitten leipälajisi...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset