Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Mitä demokratian tilalle?

Kansanvalta on henkitoreissaan. Kun raha, oikeistolaiset virkamiehet verkostoineen ja keskusta-oikeistolainen media käyttelevät ulkoparlamentaarista valtaa, suuri kenkä kävelee ihmisten ja lakien yli. Miljoonan köyhän, työttömän ja syrjityn hiilijalanjälki on pieni, eikä heidän äänensä kanna sinne, missä heidän asioistaan päätetään. 

  • Mikä se taas onkaan, mikä tulee ja on jo tulossa demokratian jälkeen ja tilalle?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Lalli Laaksonen

Mites olis suora demokratia eikä esimerkiksi väärä demokratia tai kiero demokratia.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Suoruus on hyvä, kierous on gar nicht so gut.

Lalli Laaksonen

Mutta sosialidemokratia ei hyväksy suoraa demokratiaa.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Eikö? Kiitos kun kerroit, on mukava oppia uutta.

Pertti Metsä

Demarit on hallituksessa, ja Suuri iso paha susi, Lauri Ihalainen on sanoo, että kaikki demarit, on työhön pantava, mutta millä hinnalla.

Yhdeksän euroa päivä, sanoi viisaat, ja Urpilainen nousi, ja sanoi, liikaa, ei näille lorvijoille voi maksaa noin paljoa, Kreikka, Italia, Portugali, Islanti, Irlanti, Liettua, tarvitsee meidän rahat, että olkaa duunarit hiljaa, kun täti pissii teitä silmiin.

Ja demarit oli hiljaa. Joku demari jaksoi puhua maailmanparantamisesta, mutta loukkasi Kim IL ä, ja kaikki amerikoissa twitterissään, Lil Kim on koullut. Mutta demarit sai puoluetuen. Ei hätää.

Ja tapahtui niinä päivinä, että LAuri Ihalainen kuuli työttömästä, ja tämä työtön ei äänestänyt demareita, sanoi tähän Lauri, sen minkä teette kirjallisuuden dosentillle, teette minun pipetille, eikä tämä viitannut Jussi Parviaseen, ja hän pipettiin, vaan Yliopiston päivystävään dosenttiin,

Eläkää, ihmetelkää, ja sanokaa, minun päiväni pelastaa Lauri I. Suuri I. Suuri Lauri. koska Demarissa on tie, totuus ja sukupuolitauti.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Kusettaja on kokoomus. Ei demarit, kuten Metsän Pertti virheellisesti, vahingossa ilmoittaa.

Juttuhan on niin; Jättäkää äänestämästä demareita, niin havaitsette ehkä työllisyyden lievästi parantuneen, mutta siitä saatavan korvauksen romahtaneen.

Sillä ette enää elä.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Demokratiaan kuuluu avoin keskustelu, jossa ihmiset ovat saman veroisia. Jokainen esiintyy omalla nimellään ja vastaa sanomisistaan omalla nimellään eikä mene henkilökohtaisuuksiin. Keskustellaan asiallisesti kaikille tärkeistä yhteisistä asioista yhteiseksi hyväksi ja demokratiankin parhaaksi. Mitäs tämän demokraattisen käytännön tilalle on tullut, ja miksi?

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Ihmiskunta on toki keksinyt muitakin kratioita kuin demokratian. Mutta kannattaako demokratia hylätä - siihen on muutamanlaisia vastauksia. Minusta ei kannata.

Käyttäjän ReiskaRopponen kuva
reino ropponen

Eiköhän tässä jo käytännössä olla pikkuhiljaa plutokratian puolella..

Toimituksen poiminnat