Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Haittaako show ja kunnallisvaalien läheisyys presidentinvaaleja?

Luulisi, että kaikki haluavat meille mahdollisimman osaavan, luotettavan ja presidentin tehtäviä hallitsevan presidentin. Ketä hyödyttää kuukaudesta toiseen mediassa vellova show näissä asioissa?

Luulisi, että kaikki haluavat meille mahdollisimman hyvän presidentin. Miksi osa presidenttiehdokkaista sitten selvästikin on liikkeellä kunnallisvaalien merkeissä?

Luulisi, että kaikki haluavat katsella ja kuulostella valintaan vaikuttavia näkökohtia ihan itse. Ketä hyödyttää, että media annostelee, punnitsee ja pureskelee kaiken valmiiksi?

Jos nämä kolme seikkaa eivät edesauta hyvän presidentin valintaa...

  • Olisikohan kaikkien etu, että päästäisiin asiaan?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Koska Paavo Lipponen on saanut mediajulkisuutta vähemmän kuin ehdokkaat keskimäärin, annan hänelle nyt muutamassa kysymyksessä sanansijan.

Tässä pari hänen vastaustaan kysymyksiin, joita hänelle tehtiin eräänä päivänä sosiaalisessa mediassa, jossa hän vastasi niihin reaaliaikaisesti:

- "Matti Liukkonen kysyi varallisuus- ja yhteiskunnallisten erojen pienenemisestä. Presidentin tehtävänä on ottaa esille yhteiskunnallisia epäkohtia ja kannustaa hallitusta ja eduskuntaa niitä korjaamaan. Tuloerot ovat Suomessa lähes maailman pienimpiä, mutta ne ovat kasvaneet. Välineitä niiden kaventamiseen on käytettävissä: työttömyyden vähentäminen, perusturvan parantaminen ja oikeudenmukainen verotus, jolla varakkaat kantavat suurimman vastuun."

- Katriina Kajannes: Miten lopetetaan työttömien sorto (eivät saa ottaa kantaa itseään koskeviin asioihin kuten kaikki muut) JA yli 50-vuotiaisiin kohdistuva ikäsyrjintä (ei saa työtä)? Tarvitaan työttömien paikalliset, alueet ja valtakunnalliset parlamentit. Voiko Presidentti edistää tällaisia asioita?

Paavo Lipponen 2012 ‎@Katriina Kajannes "Presidentin pitää pitää yhteyttä työttömiin ja niin olen tehnyt preidenttiehdokkaana. Liiallista kontrollia ja byrokratiaa on vähennettävä työttömyysturvassa. Talous pitää saada kasvuun, jotta työpaikkoja syntyy, eikä tule puhua vain leikkuksista."

Matti Jalagin

Olin juuri kysymässä, että Lipposen asiaanko, mutta avaaja ehti ensin.

Onko Gazpromilta elannon saava ehdokas meille se luotettavin suomalaisten ja Suomen kannalta?

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Olen kyllä ihan sillä asialla, että Suomi saisi presidentin tehtäväkenttään kokeneimman, viisaimman ja luotettavimman henkilön presidentiksi. Voit ihan itse kysyä ja vastata niihin kysymyksiin, jotka Sinusta ovat tärkeitä.

Matti Jalagin

Anteeksi.

Luulin, että avauksesi aiheesta tarkoitti keskustelun avaamista aiheesta.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Keskustelu on vapaa. Demokratiaa ei kuitenkaan edistä, jos keskustelua tärkeistä yhteiskunnallisista kysymyksistä estetään tieten tahtoen. Jos niin on, on välttämätöntä, että jokainen suomalainen saa nähdä sen.

Demokratiaa ja asiakeskustelua ei edistä nälvintä, vinoilu ja ampuminen puskasta nimimerkkien takaa. Kaikkein vähiten se, että yksi henkilö käyttää useita nimimerkkejä.

Diktatuurissa sellaisia keinoja käytetään. Ku Klux Klan ja proletariaatin diktatuuria tavoittelevat eivät keskustele. He toistavat toistamistaan väitteitään, leimaavat ihmisiä ja nälvivät.

Suosittelen asiakeskustelua. Jos se ei passaa, jokainen tekee päätelmänsä.

Blogitekstissä tehdyt kysymykset ovat oleellisia isänmaan nykypäivän ja huomisen kannalta. Jätin ne esittäessäni keskustelun avoimeksi.

Matti Jalagin

Väitätkö Sinä, että ajokorttini kuva ja nimeni eivät ole aitoja?

Minä en nälvi kysyessäni, onko maallemme luotettavin presidentti sellainen, joka saa elantonsa Venäjän valtion öljy- ja kaasuyhtiöltä vaan esitän sen kysymyksen äärimmäisen vakavissani ja tosissani.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Olen pitänut Uudessa Suomessa blogia niin monta vuotta, että tunnen tarkasti täällä esiintyvän tavan nimimerkkitehtailuun ja monet muut metkut. En tarkoittanut sen mainitessani ketään erityisesti. Diktatuuri - Ku Klux Klan ja proletariaatin diktatuuri - eivät erityisesti henkilöidy keneenkään.

Voit jatkaa asiakeskustelua jos haluat.

Muuten poistan suunsoittokommenttisi. Siinä tapauksessa tervemenoa keskustelemaan Timo Soinin blogiin.

Käyttäjän esalehtinen kuva
Esa Lehtinen

Arvoisa Matti Jalagin,

On erittäin tärkeää, että nostat esiin kysymyksen SDP:n presidenttiehdokkaan Paavo Lipposen kytkennöistä Gazpromiin, Venäjän kaasu- ja öljy-yhtiöön. Kysyt näin: ”onko maallemme luotettavin presidentti sellainen, joka saa elantonsa Venäjän valtion öljy- ja kaasuyhtiöltä?” Kysymyksesi kuitenkin perustuu luuloon kuten seuraavassa selostan.

Demarina olen tietenkin tyytyväinen, että olet sitä mieltä, että Paavo Lipponen on Suomen seuraava presidentti. Onneksi kuitenkin erehdyt Lipposen nykyisestä elannosta. Hän on päätoiminen eläkeläinen, toistaiseksi. Paavo Lipponen ei ole, eikä ole koskaan ollut Gazpromin palveluksessa. Tämän pitäisi olla Sinulle huojentava tieto. Hän on konsultoinut saksalais-venäläistä Nordstream kaasuputkiyhtiötä. Käsittääkseni tämä projektiluonteinen konsultointi on päättynyt ajat sitten koska kaasu on jo alkanut virrata ko putkessa.

Siltä varalta, että Sinulla olisi varaumia myös tätä Lipposen Nordstrean –konsultointia vastaan, kysyn mitä ja millä perusteilla?

Mitä yleensä tulee Paavo Lipposen pätevyyteen presidenttiyttä ajatellen, hän on kokemuksensa perusteella täysin ylivoimainen muihin kandidaatteihin verrattuna. Kahdeksan vuotta pääministerinä ja neljä vuotta eduskunnan puhemiehenä ei jätä selittelyille sijaa. Onkin mielenkiintoista nähdä, kumpi lopulta tulee valituksi presidentinvaalien toisella kierroksella, Paavo Lipponen vai Sauli Niinistö.

Matti Jalagin

Esa Lehtiselle.

Alla hieman faktaa koskien tuota kaasuputkihanketta, joka alunalkaen oli muuten Gazpromin ja Nesteen yhteishanke, josta suomalainen osapuoli luopui vasta toukokuussa 2005 Gazpromin hyväksi eli yhtiö on Gazpromin ja tavara tulee samasta osoitteesta.

Itse putki on hyvä asia enkä arvostele sitä tässä millään tavoin vaan toistan kysymykseni liittyen presidentinvaaleihin ja muutoin olen vahvasti sitä mieltä, että Lasse Lehtisen kanssa teillä olisi ollut toisella kierroksella jopa realistiset mahdollisuudet, kun nyt sinne asti pääseminen tuottaa ylikäyvää tuskaa eikä sanelupolitiikka ole enää tätä päivää.

Tuo linkki kannattaa lukea, sillä siinä on kaikki tarvittava tieto.

"Main article: Nord Stream AG

The Nord Stream offshore pipeline is operated by the special purpose company—Nord Stream AG. Nord Stream AG was incorporated in Zug, Switzerland on 30 November 2005. Shareholders of the company are the Russian gas company Gazprom (51% of shares), German gas companies Winthershall and E.ON Ruhrgas (both 15.5%), the Dutch gas company Gasunie (9%), and the French gas company GDF Suez (9%).[12][22] The Managing Director of Nord Stream AG is Matthias Warnig and the chairman of the shareholders' committee is Gerhard Schröder."

http://en.wikipedia.org/wiki/Nordstream

Jouni Hölttä

Mielummin syön matoja kuin äänestän Lipposta!

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Suomessa on ollut aikoja, joina leiriin vangitut ihmiset ovat syöneet matoja ja ruohoa ja silti kuolleet nälkään.

Jouni Hölttä

Onhan se näinkin ollu. Itse tykkään lukea paljon Suomen kohtalon vuosista kirjoja: 1918, 1939-45., sekä muutakin historiaa maamme vaikeista vuosisadoista.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Ketjussa oli puhetta Paavo Lipposen omista teksteistä Lipponen Live -kyselytunnilla. Hän lupasi silloin kertoa kantansa myöhemmin siihen, mihin ei silloin ehtinyt. Tänään hän kertoo kyseisistä asioista Töölön uimahallin kahviossa. Vastaukset voi lukea netitse: Paavo Lipponen 2012, joulukuun 7. päivän kohdalta.

Toimituksen poiminnat