Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Enbuskelle ja muulle oikeistodiktatuurille - mikä on joulun sanoma?

Mikä tulee demokratian tilalle, kysyin blogissani - saamatta järjellisiä vastauksia. Jo vain se on aina ollut ja nytkin on yksi ja sama: diktatuuri. Sen merkit ovat Suomessa vahvat. Media, koululaitos yliopistoineen ja muut yhteiskunnan alueet kaventavat demokratiaa. Sikäli Enbusken otsikko on hyvä: suomalaisten oppineisuus on näennäistä.

Enbusken tekstistä kuultaa viime porvarihallituksen – VIH-KOK-KEP-RKP – ideologia.

Yhtä mieltä Katajapuskan kanssa olen vain siitä, että kodin merkitys on tärkeä: köyhyys ja työttömyys periytyvät vasemmistoperheissä, oli miten uuttera, koulutettu ja kunnollinen hyvänsä. Siitä pitää huolen oikeistodiktatuuri urkintakoneistoineen. Kuluneena vuonna on taas kerran uutisoitu oikeistovoimien yliopistoissa harjoittamaa laajamittaista urkintaa ihmisten poliittisista kannoista. Vasemmistolaisiksi havaitut ovat nyt työttömyyskortistoissa, urkkijat ja sanelijat - dictatores - alhaisesta koulutuksestaan ja moraalistaan huolimatta  huippuviroissa.

Oikeistolaisten  päätökset kertovat surkeasta osaamisesta ja  törkeästä moraalista. Vain uuslukutaidoton nuoriso (nykykoulun ja median kasvatti) tai muuten älytön voi sanoa mediaa ja vaikkapa katajatekstiä hyväksi.

  • Ainoa oikea joulun sanoma on vaatimus pitää köydytettyjen ja syrjäytettyjen puolta. Joulun Herra on vallankumouksellinen ja kaataa temppelistään mammonanpalvojien ja rikkaiden pöydät.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (41 kommenttia)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Fbssa sain hyvän vastauksen:

Joulun sanoma on ihmisten yhdenvertaisuus ja sorrettujen vapauttaminen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Koko yhteiskunnan kylmyys ja kovuus on se mikä lapsille vanhempien kautta välittyy ja viime kädessä tuhoaa koko kulttuurin. Sitten on kysymys mitä johtopäätöksiä tuosta vedämme.
Jouluiloa Jyväskylään!

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Yhteiskunnan kovuus ja kylmyys välittyy syrjityille koko yhteiskunnan laajuudelta esim. ylisukupolvisena köyhyytenä ja työttömyytenä.

Toivottavsti tiedostaminen lisääntyy. Uutispäivä Demari:

"Joulua vietetään tänä vuonna epävarmemmissa ja ristiriitaisimmissa tunnelmissa kuin vuosiin. Ainakaan 1990-luvun laman jälkeen ei talouden tilanne ole ollut yhtä hämärä. Lomautuksia, irtisanomisia ja perinteisten yritystenkin konkursseja on riittänyt uutisoitavaksi koko syksyn ajan. Suomen vienti vähenee ja talousennusteita viritetään alaspäin.

Pienenä valonpilkahduksena näissä oloissa täytyy pitää kaupan tilastoja, joiden mukaan joulumyynti on vähintään täyttämässä odotukset. Kuluttajat ylläpitävät talouden rattaiden pyörimistä talousviisaiden toivomusten mukaisesti. Suurimmalla osalla kansasta ei olekaan välitöntä syytä kiristää vyötä. Tilanne on valitettavan toinen niillä, useimmin vientiteollisuutta palvelleilla, joiden ei pyhien jälkeen enää tarvitse palata töihin.

Suomi on myös yhä enemmän hajallaan. Entisaikojen rauhoittuminen ja laskeutuminen joulun viettoon Turun julistettua joulurauhaan ei tänä vuonna tunnu olevan samanlainen itsestäänselvyys kuin aikaisemmin.

Yhteiskunnassamme on paljon ristiriitoja ja aivan uudenlaista pahoinvointia. Toki suomalaiseen jouluperinteeseen on valitettavan usein kuulunut myös pelko siitä, että perhe pakenee kännipäissään kirveen kanssa riehuvaa isää.

Nyt nettikeskusteluissa silmitön viha lyö silmille sellaisiakin, jotka ovat onnistuneet välttyä suoranaisesta väkivallasta tai lievemmistä epäterveistä ilmiöistä. Jotkut tutkijat ehkä ovat tyytyväisiä "turvallisista" tavoista purkaa aggressioita. Mutta ainakin maallikoilla on lupa pelätä, että pullosta on vapautunut henki, joka on paha, ja jota ei ole helppo padota, saati saada kokonaan takaisin pulloonsa."

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Keskusteluhan on hengittämistä. Tervekeuhkoset vetävät sisään pullonhengen ja ulos tulee pienempi pullon henki.
Nyt levätään ja ollaan ihmisiksi ja sitten taas eiku keskustelemaan!
Välillä pitäisi ehtiä lukemaankin että pystyis paremmin pistämään sikailijoita kampoihin.
Aniliininpunaista ja lämpimän oranssia ja taivaanharmaata ja kaikkea hyvää sinne!

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

En toivottaisi kenellekään mustaa, harmaata, ruskeaa, vihreää enkä oranssia. Ne ovat huonoja värejä. Enkä neuvoisi ketään, edes typeryksiä.

Toivon jokaiselle kuningasvärejä: sinistä, punaista ja kultaa. Elämään ja sydämeen, ajatuksiin ja tunteisiin. Ja yhdenvertaisuutta jokaiselle ja kaikkeen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Värit ovat kyllä monessa mukana sori jos oranssi oli sulle just nyt väärä. Mä oon kyllä sellainen koko paletti-ihminen etten haluaisi mitää väriä huonoksi luetella.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Katriina, miksi et olisi sitä mieltä, että vasemmistolaisten suomalaisten (näkökulmastasi moraalisesti koreampien) tulisi perustaa oma valtio Suomeen. Kun oikeistolaiset ryvettyisivät omassa valtiossaan, he saattaisivat ymmärtää maailmankatsomuksensa virheellisyyden ja pyytäisivät saada liittyä teidän valtioonne?

Eikö olisi parempi, että arvoiltaan näin erilaiset kansanryhmät asuisivat omissa valtioissaan. Tähän asti kieli ja kulttuuri ovat olleet valtion rajojen perusta, mutta kyllä sen soisi olevan myös arvojen ja ideologian ainakin johonkin pisteeseen asti.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Suomi on hyvä maa, jos kaikki noudattavat ihmisoikeuksia ja yhdenvertaisuusperiaatetta, joka on kirjattu lakeihinkin. Tänään suomalainen maksaa matkansa helvettiin ostamalla oikeistolehtiä ja muita tajuntateollisuuden tuotteita. Mutta maksoivathan juutalaisetkin itse junamatkansa tuhoamisleirille.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

En edelleenkään näe, miksi pidät hyvänä sitä, että vasemmistolaiset asuvat samassa valtiossa "oikeistodiktatuurin" kannattajien kanssa.

Myönnä nyt jo, että olisi näille hyville ihmisille parempi asua omassa valtiossa, jossa riistäjiä ja juonittelijoita ei olisi. Suomi tulee jakaa osiin.

Sano nyt, miksi et olisi tätä mieltä?

Tuomo Molin

Sinulla tuntuu olevan todellakin fiksaatio tuohon oma valtio-juttuun.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Minä pyrin hakemaan hyviä vasta-argumentteja tähän "oma valtio"-konseptiin.

Se, että sellaisia ei tule, tekee minut entistä vakuuttuneemmaksi siitä, että se voisi olla paras ratkaisu. Sitten kun joku viisas lätkii pöytään joukon vastaan sanomattomia, järkeen vetoavia vasta-argumentteja, vakuutun konseptin toimimattomuudesta. Niin pitkään, kun näin ei tapahdu, uskoni konseptiin vahvistuu vahvistumistaan.

Voisitko juuri sinä olla se, joka puhuu minut ulos uskostani tähän konseptiin?

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Hallituksessa SDP ja Vasemmistoliitto ja täällä sinä höpiset jostain oikeistodiktatuurista :D

Hyvää Joulua.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Joulu on ihmeitä ja yllätyksiä. Kaikille ne eivät ole hyviä.

http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/joulusuklaa-voi...

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Jouluriehaa tasa-arvoisesti kaikille (paitsi sioille)!

PS En ole syönyt kinkkua vuosikymmeniin.

Harri Rautiainen

Maistapa joskus.
Se on edelleen yhtä hyvää kuin vuosikymmeniä sitten.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Eino Leinolta:

Mökit nukkuu lumiset

"Mökit nukkuu lumiset.
Nukkuu hanki, tanteret,
Tuikkii taivaan tähtivyö -
Pyhä nyt on jouluyö.
Katso, valo välkähtää,
Hanget kaikki kimmeltää.
Yli vuorten, metsien
Käy kuin välke siipien.
Se on joulun enkeli,
Herra hänet lähetti
Kanssa joululahjojen
Luokse pienten lapsien.

Vakka häll on kädessään
Niinkuin kulkis kylvämään.
Ja hän kyllä kylvääkin,
Mutta ihmismielihin.
Ei hän anna makeita.
Eikä leikkikaluja
Niitä isä, äiti suo -
Mitä jouluenkel tuo?
Puhtahia aatteita,
Kultaisia kuvia
Suomen lasten sydämiin,
Mökkihin ja palatsiin.

Niitä hänen vakastaan
Variseepi yli maan
Niinkuin pikku tähtiä,
Eikö se oo ihmettä.
Mutta yhä kummempaa
Viel on, mitä kerrotaan.
Kulkies sen enkelin
Lapsiks muuttuu vanhatkin.
Sitä et kai ymmärrä,
Kysy sitä äidiltä.
Sitten siunaa itsesi -
Nuku, saapuu enkeli."

Henri Kangas

Suomen eri kristittyjen kirkkojen ja johtavien poliitikkojen jouluterveiset Suomen kansalle olivat lähinnä tavallisten suomalaisten parjaamista. "Te olette suvaitsemattomia ja rasisteja,parantakaa tapanne". Helsingin piispa Irja Askola ja toinen kotka Tarja Halonen tietysti pahimpina ränkyttämässä.

Kun näitä vihapuheita kuuntelin, mieleeni nousi aivan selkeästi lauseet "te fariseukset, te ulkokultaiset!", "joka itsensä ylentää, se alennettakoon" ja "ken synnitön on, heittäköön ensimmäisen kiven".

Sillä nyt on saavutettu jonkinlainen raja siinä, kuinka pitkälle hengellinen ja poliittinen johto voi oman kansansa haukkumisessa mennä. Uskottavuus on aikoja sitten kadonnut. Lihavat fariseukset saarnaavat, pulskina ja hyvinvoivina turvallisissa palkkioviroissaan, köyhiä salaa halveksuen ja tuomiten. "Te ajattelette väärin, ette ole yhtä hyviä kuin me".

Etteivät vaan omaa suvaitsemattomuuttaa peittelisi typerillä puheillaan muiden pahuudesta...

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

"Kaunis, verraton vanha sääntö on: köyhille ja linnuille myös osa suotakoon."

http://www.hs.fi/kotimaa/K%C3%B6yhien+joulujuhlass...

Miten oikeisto-Suomen miljoona köyhää?

Rauni Viren

"Oikeisto-Suomen" "miljoona köyhää" ovat tänä pnä paljon paljon rikkaampia kuin vaikkapa 1930-luvulla, joten hyvään suuntaan on menty.

Hyvää joulua, tämä keskiluokkainen menee nyt keittiöhommiin - piikoja ei taida monella olla.

Jukka Johansson

Ja Suomen rikkaat ovat paljon rikkaampia kuin vaikkapa 1930-luvulla.

Käyttäjän jou kuva
Juhani Slim

Jukka

Mitä sitten vaikka ovatkin? Kateus on pahasta varsinkin näin jouluna.

Jukka Johansson

Ei pidä kehuskella köyhien olojen paranemista 1930-luvulta tähän päivään, jos ei muka huomaa sitä, että rikkaita suositaan nykyään aivan röyhkeästi ja tuloerot sen kun kasvavat.

Käyttäjän jou kuva
Juhani Slim

"Ei pidä kehuskella köyhien olojen paranemista 1930-luvulta tähän päivään, jos ei muka huomaa sitä, että rikkaita suositaan nykyään aivan röyhkeästi ja tuloerot sen kun kasvavat."

Ei mopolla koskaan tulla mahdottomiin pääsemään, se nyt on selvää. Täytyy kuitenkin ymmärtää, että köyhien olot ovat parantuneet tuona aikana ainostaan sen takia, että rikkaidenkin olot ovat parantuneet. Itse olen virallisten asteikoiden mukaan köyhä en kuitenkaan koe itseäni köyhäksi koska tiedän millaista oikea köyhyys aikoinaan on ollut. En myöskään ole katellinen ihmisille jotka omalla työllään ovat saavuttaneet varallisuutta elämässään. Mielestäni se on typerää.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Jatunin Tarhan puheenjohtaja on yhdessä paikallisen ravintolanpitäjän kanssa tarjonnut varattomille jälleen jouluaterian. Kuvassa on Sven Pahajoki:

http://yle.fi/alueet/lappi/2011/12/vahavaraisten_j...

Käyttäjän jou kuva
Juhani Slim

Juuri tälläistä tarvitsemme, emme verojen kautta tapahtuvaa valtiollista hyysäämistä. Valtiollinen hyysäämienen tappaa luonnollisen avunannon ja tekee ihmisistä itsekkäitä.

Jarmo Linkosalo

Kilpailuyhteiskunta, mikä hiton kilpailuyhteiskunta? Eikös noissa juoksukilpailussa yleensä startata kaikki samalta viivalta? Nykyjärjestelmät pitävät huolen siitä, että yksi juoksee 100 metriä, toinen 400 ja loput porukoista ei kentälle ilmaantunutkaan. Yhtälailla selvä, että yhtä oppilasta kiinnostaa Leino ja runous, toista enempi mopedin virittäminen. Tottakai tuo mopon virittäjä komennetaan luokan eteen lausumaan Leinon runoja ulkomuistista, ja kaikki nauraa. Käsityötunnilla tai ehkä fysiikan tunnilla sitten päinvastoin. Silti molemmilla osa-alueilla riittää ihmettelemistä ihmisiäksi ja yli.

Edellinen kuullosti ehkä enempi koulutettujen propleemalta, mutta kuka sen taakan siellä raksalla nostaa. 1500 kiloinen taakka, yksi 1000:n kilon kestävä liina käytössä, mitä tehään, aika on rahaa? Liina kaksinkerroin, jos luotisuorassa, jännitys puolittuu. Entä jos taakka lähtee jostain syystä heivaamaan, mikä on maksimijännitys liikkeen alimmassa pisteessä? Siis käytännössä, tuleeko koko paska alas kymmeniä metrejä vapaassa pudotuksessa vai nou? Pitäiskö sitten kouluttaa kymmenen rakennusinsinööriä yhtä rakennusmiestä kohden, vai nostaa tavallisten duunarien koulutusta? Ilmetteesti ensmäinen, sillä jälkimmäinenhän johtaisi vääjäämättä tavallisen duunarinkin arvostuksen nousuun. Amerikoissahan noita sinikaulus porukoita kutsutaan keskiluokaksi.

Eurooppalainen aatelistohan on perinteisesti koostunut enempi ja vähempi patapäistä, kun ei tuosta huomispäivästä juuri muretta ole ollut. Aatelistoon on sitten nostettu monennäköisiä neroja alemmista yhteiskuntaluokista, jotta mielikuva aateliston älyllisestä ylivertaisuudesta saisi mielikuvasinetin. Hyvin menee näköjään läpi yhä tänä päivänä, saatoihan sen lukea Enbusken blogista ja kommenteista. Puhutaan genetiikasta, vaikkei ymmärretä edes yksinkertaisimman kasvisolun energian sitomismekanismeja, missä klassisen termodynamiikan toinen pääsääntö kävelee väärään suuntaan korkeataajuuksisen auringonvalon ajamana. Selvästi näki, ettei koskaan ole ollut kunnianhimoa edes koettaa pyörittää isoa pyörää, senkun naljaillaan heikompiosaisille, toisaalta aina valmiina lipomaan ylöspäin asemansa säilyttääkseen persettä kun persettä. No, tässä kaiketi nuo Jouluaaton pakolliset pahat tuulet, mutta eiköhän tuo joulumielikin illan myötä kohene. Että hyvät Joulut sinne Jyväskylään.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Eikös köyhien muistaminen on oikeaa joulua? Sen vaan voi tehdä monella tavalla: ivaamalla köyhiä, viemällä pelastusarmeijan keräykseen pieneksi jääneitä vaatteita tai sitten... Niin, onhan niitä muitakin hyvä tapoja.

Ehkä joku voisi vaikka maksaa juäsenmaksunsa yleishyödylliseen yhdistykseen vaikka näin jouluaattona. Monelta se jäi maksamatta, erityisesti hyväosaisilta. Köyhät ja työttömät muistivat sen paremmin tänäkin vuonna.

Kari Luoto

Demokratian tilalle on jo tullut fasismi. Globaalit markkinavoimat ovat todellisia hallitsijoita, joita poliittinen koneisto edustaa. Tämä on paluuta aikaan ennen demokratiaa, nyt siniverisen aristokratian tilalla on taloudellinen aristokratia, mutta valta periytyy samalla tavalla molemmissa.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kaipaakohan moni valtaa, kultaakin.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Ovatko köyhät parempia ihmisiä kuin rikkaat?

Näillä ryhmillä on tutkitusti erilainen tunne-elämä.

"Kokeet osoittivat luokkataustan korreloivan sen kanssa, kuinka paljon myötätuntoa ja empatiaa ihmiset osoittavat joutuessaan tunnelatautuneeseen tilanteeseen.

– Tulokset osoittavat alempien sosiaaliluokkien keskuudessa vallitsevan myötätunnon ja yhteistyön kulttuurin, joka kumpuaa ehkä vallitsevista uhista heidän hyvinvoinnilleen, sosiaalipsykologi Jennifer Stellar sanoo Berkeleyn uutissivulla."

http://www.taloussanomat.fi/raha/2011/12/23/rikkai...

Missään muualla en ole nähnyt enkä kokenut niin paljon toisista välittämistä, auttamista ja yhteistyötä kuin työläisten ja muiden köyhien keskuudessa. Esim. lapsuudessa työläisten kaupunginosassa, ja sitten esim. Lapissa.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Ihanaa, kun on joulu! On mukavaa olla suomalainen, sillä olemme jouluihmisiä. Ero on valtava muihin kansoihin ja niiden tapoihin verrattuna. Ranskassa ja Saksassa vietetyt joulun seudut olivat ihan erilaisia kuin kotoiset.

Lämpimät kiitokset myös kaikille rakkaille, jotka ovat taas muistaneet kortein, kirjein, lahjoin, ruokalahjoin, erilaisin sana- ja kuvatervehdyksin... Jotkut Teistäkin seuraavat tätä blogia, niin olette kertoneet. Muistamiset ovat kaikki yhtä ihania ja suloisia. Ihan erityisesti on sydämessä kuitenkin perheenjäsenten, omaisten ja kummilasten rakkaineen ja perheineen yms. ohessa ainutlaatuinen ystävä M., jonka lähetykset ovat joka kerta niin suloisia, niin suloisia... Kiitos Teistä kaikista!

Ihmissydän on niin merkillinen. Miten siihen mahtuu kaikki, koko ihmiskunta, maailma, avaruus tähtineen, luomakunta kaikkineen, ja ihan erityisesti Musiikki, se mikä on ihaninta kaikesta olemassaolevasta ja mahduttaa itseensä kaiken muun... Runouskin, ja rakkaus, kaikki ihmiset maailmassa ovat kuin suuren musiikin ympäröimiä ja kuin säveliä suuressa tähdestä tähteen kaikuvassa musiikissa.

Suurin on rakkaus. Ei ole kuin rakkaus. Passissa lukee rakkaus, ja sillä pääsee kaikkialle, sanoi isoäitini vähän ennen kuolemaansa. Mutta sama on elämässäkin, keskellä elämää, elämän sydämessä, elämän kauneus sydämessä.

Ilo olla olemassa, rakastaa.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Niinä hetkinä, kun olet tyytymätön, ei sydämessäsi ole rakkautta.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Eri mieltä.

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/12/vauva_toi_va...

Lapsi voi syntyä suunnattoman rakkauden keskelle, joka ympäröi hänet jo kauan ennen syntymää - kenties jo sukupolvia ennen sitä. Elämän aikana ne, jotka rakastavat (häntä) eniten, voivat joskus vaikuttaa tyytymättömimmiltä (häneen). Viisas ymmärtää, mistä on kyse.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Rakkaus on mielentila, joka on äärettömän harvalla 100% ajasta päällä, suurella osalla ei juuri ollenkaan.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Rakkaus on maailman monimerkityksisin sana. Minulle ei tule mieleen, että se olisi sen kummemmin mielentila kuin tunnekaan. Se on jotakin missä elämme, liikumme ja olemme.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Rakkaus on maailman monimerkityksisin sana. Minulle ei tule mieleen, että se olisi sen kummemmin mielentila kuin tunnekaan. Se on jotakin missä elämme, liikumme ja olemme.

Tiedätkö sinä, mitä rakkaus on?

Jukka Johansson

Ei joulussa mitään sanomaa ole. Juhla juhlien joukossa. Nyt mennään kohti valoisempia päiviä ja keskikesällä paistaa aurinko koko ajan. Jos ei sada.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Rakkaudella ei ole sanaluokkaa, ja jos on, se on verbi. Teot, joita se on ja joista se tunnetaan, ovat luontaisia, ja aina samalla yhteiskunnallisia ja henkilökohtaisia. Jos elämällä on tarkoitus, se on rakkaus. Rakkaus on syvä ja korkea kuin avaruus, eikä rakkautta voi sammuttaa mikään, koskaan. Rakkaus on on on. Se tulee sanaksi ja teoksi, elämäksi ja leiväksi, musiikiksi ja rakkauden teoiksi, jotta ihmisyys ja ihmisyyden arvot olisivat isommasti, enemmän totta. Niin joulu on aina, vaikka vain jossain määrin sen hetkittäin huomaisi. Missä muussa ihminen tuntisi itsensä, toiset ihmiset ja elämän kuin rakkaudessa. Rakkaus on suurin, ja kaikki. - Tästä ei voi puhua, siksi tämä kuulostaa niin hassulta.

Kuitenkin se on totta kaikessa mitä olen kohdannut ja nähnyt.

Kaksi kirjailijaa, joista olen kirjoittanut eniten artikkeleita ja kirjoja, ovat joulunkin kirjailijoita, Lassi Nummi ja Elsa Heporauta.

Elämä avautuu kuultavaksi kuin musiikki ja luettavaksi kuin kirja, jossa on lukemattomia sanomia. Jos haluaa lukea. Ei ole välttämätöntä.

Joulu jatkuu. Aina.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Tämä uutinen herättää monenlaisia ajatuksia:
http://www.ksml.fi/uutiset/keski-suomi/yksinaisten...

Onhan tämä ymmärrettävää, mutta...

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kirjoitin iltayöstä muutaman joulutunnelman, mutta vain eräältä kannalta.

Keskeisimmät asiat jäivät kuitenkin kertomatta:

- pohdinnat rakkaudesta syntyivät ystäväni SA:n innoittamina - hänen, joka monen muun asian ohella on lyyrikko ja perheensä filosofia- yms. kiinnostuksenkin ansiosta harrastaa monenmoisen muun ohessa islamilaisia lyyrikoita, samalla tietysti sydämen ja toimen kristittynä; itselleen luontaisesti hän toivotti rakkaudellista joulua...

- yhteys läheisiin, omaisiin jne. ja heidän tilanteensa ja kuulumisensa; yhä mahdottomammalta vaikuttaa kertoa edes viittauksin siitä tässä foorumissa (ei, kukaan heistä ei ole kieltänyt sitä, mutta omat kokemukset täällä Uudessa Suomessa vaikuttavat)

- joulu on aiempia paljon leppoisampi, koska olemme tieten tahtoen jättäneet väliin lähes kaikki perinteiset juhlaruuat ja -herkut, minkä ansiosta olo on luonnollinen eikä ähky; lahjaksi saadusta viinipullosta olisimme toki voineet maistaa lasilliset, mutta sekin jäi väliin

Kiitos ihanasta joulusta kaikille asianosaisille! Jokainen on sydämessämme, mutta tänä jouluna ihan erityisesti kummipojistamme Jouni ja hänen rakkaansa Minna. Toistakymmentä muuta kummilasta tietysti myös, ja kaikki... mutta eihän rakkaitamme tässä luetella.

Jatkan tästä jouluun rakkaitteni kanssa.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Vuoden mittaan olen ihmetellyt, onko oikeistomedian tekijöillä ja muilla oikeistodiktatuurin rakentajilla ja heidän tiedostavilla kannattajillaan ollenkaan omaatuntoa. Lähes kaikki kannattajat tosin eivät tiedosta eivätkä tiedä, mutta se ei poista heidän vastuutaan.

Yllä oleva on lyhyt kommentti eräälle tätä blogikirjoitusta viisaasti netissä kommentoineelle henkilölle. Päivän mittaan ehkä tarkempikin vastaus, tai jonakin päivänä blogikirjoitus eräästä hänen esille nostamastaan kysymyksestä.

Takaisin jouluun. Vaikka onhan juuri sokeille näkönsä palauttaminen, sorrettujen ja vangittujen vapauttaminen oikeaa joulua.

Toimituksen poiminnat