Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Ehdokkaitten kantoja ja muuta mukavaa

Vaikka tietää, kuka ehdokkaista on ylivoimaisesti kokeinein ulko- ja sisäpolitiikassa, on mukava katsella muittenkin vastauksia ja julkikuvia. ILn koneen nojalla heistä tulee mieleen myyjä, jolta Porin torilla kysyttiin, onk pernat hajjoovaisii. Varmuuden vuoksi hän kertoi perunoiden tekevän ihan kuin asiakas tahtoo, koska kaksi edellistä vastausta karkottivat ostajat... Kuvassa Lipponen on rohkeasti vailla krakaa ja ylin paidannappi auki. Niinistö jäljittelee häntä väkinäisesti. Haavisto yrittää olla muuta kuin vihreä... Timo, ainoako jolla on perunan nimi, on aina... no niin, tiedät toki.

Jos meille valittaisiin sirkustirehtööri, torikauppias, opetusnäytteen pitäjä, ylioppilastodistuksen arvosanojen korottaja tai... Mutta kun ei vaan valita sellaista.

  • Meille valitaan maan arvojohtaja, presidentti. Miten ehdokkailla ovatkaan arvot, ovatko ne kohdallaan - ja jos, niin millä kohdalla? Perstaskunko, siellä missä lompsa on, vai... vai...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (66 kommenttia)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Puolessatoista kuukaudessa ennakkosuosikki on väsähtänyt ja hänen lukemansa pienentyneet samassa tahdissa kuin hänen mustat silmänaluspussinsa kasvaneet ja naamansa venähtänyt.

Eikös sentään valita presidentti, joka osaa ja uskaltaa, ja joka kestää kampanjan paineet...

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Mihin me tarvitsemme hyväpalkkaista "arvojohtajaa"? Presidentillä ei enää oikeastaan ole tehtäviä, joten miksi niitä pitää keksiä?

Onko presitentillä enä mitään virkaa - sananmukaisesti?

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Myöhäistä on katua, kun on jo löysät housussa. Kukahan se epäisänmaallisesti halusi viedä presidentiltä monia vaikutusmahdollisuuksia kotimaassa ja EUssa, koska oli kateellinen ylivertaiselle sosialisti-nais-presidentille - ja keneltä tuli kannatus tähän operaatioon?

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

1) Valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle. Koskaan ei ole myöhäistä katua.
2) Tuota, kyllä kait se oli niin, että presidentit valtaoikeuksienkaventamisen primus motor oli 1982 kruunattu Mauno Koivisto
3) Edelleen: Mitä virkaa presidentillä enää on, kuka tarvitsee ökypalkkaista "arvojohtajaa"?

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Tiesitpä tai et, yksi demarien tunnuksista on kissa.

Demarien ehdokas on rauhallinen ja luotettava. Turvaudu Lipposeen, jos ehdokkaasi ja Sinun vaalihermot krakaavat.

http://www.iltasanomat.fi/viihde/sopoa-kissan-paij...

Matti Jalagin

Luulin kirjoittajan puhuvan Paavo Väyrysestä, kun kokemuksesta puhui.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kieltämättä Väyris on koko lailla ... sanoisinko ... kypsä.

Matti Jalagin

Eikö teidän kannattaisi siellä rauhallisen, mutta nopean Lipposen taustajoukoissa mieluummin keskittyä tuomaan esille niitä Paavon ylivertaisia arvoja mieluummin kuin keskittyä mollaamaan ja irvailemaan kilpailijoille?

Tuo taitaa nettiaikana olla lievästi lääst siison niin kuin Savossa sanotaan.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Matti Jalagin, kysyt Lipposen arvoista. Niihin kuuluvat muiden ohella rohkeus, rehtiys, keskustelevuus, luotettavuus, sivistys, yhdenvertaisuuden tinkimätön edistäminen, vähäväkisten puolustaminen, viisas kansainvälisyys ja isänmaallisuus, joka ilmenee teoissa.

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Eipä Katriina Kajannes juuri muita ehdokkaita mollannut. Matti Jalagin, joka äänestää perunakauppiasta, joka toimii juuri kuten äänestäjä haluaa, oli tunnistavinaan sen paerunakauppiaan ja veti siitä yksittäitapauksesta herneen nenäänsä.

Katriinalta mielestäni hieno vertaus, eikä siinä mollata ketään, päinvastoin, todetaan vaan erään ehdokkaan paras ominaisuus.

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Matti Jalagin

Perunakauppiaaksi kyllä miltei kaikki poliitikot jossain määrin sopivat. Missä määrin kukakin, sitä voi jokainen siten rauhassa pohdiskella.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Tuo on kyllä loukkaus kaunista eläintä kohtaan.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

En ole mollannut ketään... Melkoinen tulkinta... Olen vain kertonut jokusen faktan.

Ihmiset ovat ansainneet keskustelun, eivät valmiiksi pureskeltua pöperöä.

Sana on vapaa, vassokuu!

Matti Jalagin

Kiitos vain, kyllä tämä riitti jo.

Mutta korostakaa nyt kuitenkin niitä Lipposen arvoja, kun ovat hieman pimennossa olleet jo pitemmän aikaa. Ainakin kansan enemmistöltä.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kiitos kysymästä. Lipponen on korkea-, ei halpa-arvoinen. Ei eri- vaan tasa-arvoistaja.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Olenhan Lipposen arvoista monen monta kirjoitusta julkaissut, ja antavyt puheenvuoron usealle hänen tukijalleen.

Tänään on nimekkään miehen vuoro olla äänessä.

Olli Waris kirjoittaa Iltalehdessä diplomaatti Jaakko Iloniemen perusteluista - siitä, miksi viimeksi Niinistöä kannattanut kokenut ja asioihin perehtynyt mies on nyt vankkumatta Lipposen takana.

"- Hänellä on ehdokkaista ylivoimainen kokemus korkean tason poliittisista johtotehtävistä. [- -] - On valittava se, joka vaikuttaa parhaalta. Viime kerralla ei ollut tätä vaihtoehtoa [= Lipposta], Iloniemi vastaa."

Harri Rautiainen

Lisää Iltalehdestä:
"Lauri Ihalaisen ja Lauri Lylyn kaltaisten ay-jyrien ohella Lipposella on hyvin hallussa korkeakulttuurin kenttä.

Tukijoihin kuuluvat kapellimestarit Esa-Pekka Salonen ja Jukka-Pekka Saraste sekä oopperalaulajat Jorma Hynninen ja Monica Groop. Kirjailijoista Lipposta tukevat ainakin Merete Mazzarella ja Christer Kihlman."

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Suomen- ja ruotsinkielisiä nimiä...

... ja sellaisia tukijoita, että he eivät ole listalla apurahan toivossa.

Harri Rautiainen

Muistaakseni myös kapellimestari Hannu Lintu, vaikka IL ei häntä mainitsekaan.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Oopperalaulaja, professori Monica Groop ja oopperalaulaja Jorma Hynninen sekä kapellimestarit Hannu Lintu, Esa-Pekka Salonen ja Jukka-Pekka Saraste kannattavat Lipposta tasavallan presidentiksi. Viisikko korostaa luottavansa Lipposen kykyyn toimia suomalaisen kulttuurin puolesta.

”Korkeatasoinen ja monipuolinen kulttuurielämä on olennainen osa maamme arkipäivää ja kansainvälistä näkyvyyttä. Tuemme Paavo Lipposta, sillä luotamme hänen tahtoonsa ja kykyynsä toimia jatkossakin suomalaisen kulttuurin ja sivistysvaltion puolesta”, toteavat Monica Groop, Hannu Lintu, Jorma Hynninen, Esa-Pekka Salonen ja Jukka-Pekka Saraste kannanotossaan.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kun Lipposen arvot kiinnostavat keskustelijoita, tässä kirjailija Leena Landerin näkemys niistä:

"Paavo Lipponen on osa yhteiskunnallisen ajattelun ja poliittisen käytännön perinnettä, jonka perustana on jakaminen, yhteisvastuu ja heikommasta huolehtiminen, sanalla sanottuna solidaarisuus. Solidaarisuuden ydinajatuksen voisi sitoa REILUUDEN käsitteeseen.

Reiluuden periaatteen toteutuminen on uhattuna. Asiansa hyvin hoitaneet eurooppalaiset joutuvat nyt kattamaan vastuuttomien vastuita. Tämä on epäreilua. Toisaalta kyse on reiluuteen kuuluvasta yhteisvastuusta. Loppujen lopuksi yhteisvastuu ei hyödytä vain sitä, joka apua saa, vaan myös sitä jo tajuaa apua antaa.

Yhteinen valuutta on osa yhteisvastuuta, joka hyödyttää kaikkia. Reiluuden periaate vaatii kaikilta myös vastuuta. Paavo Lipponen ei ole sortunut epä-älylliseen populismiin eurokriisissä, joka väistämättä leimaa tulevia presidentinvaaleja. Lipponen ei kuitenkaan myöskään sorru vastuuttomuuteen. Hän on edellyttänyt ja edellyttää yhteisten pelisääntöjen noudattamista kaikilta yhteisen rahan käyttäjiltä.

Talouden pidolle on asetettava RAJAT, joissa kaikkien yhteiseen valuuttaan sitoutuneiden on pysyttävä. Tämä koskee niin pankkeja kuin valtioitakin. Nykyinen kriisi on yhtä paljon seurausta finanssimarkkinoiden rajattomasta voitontavoittelusta kuin valtioiden leväperäisestä talouskurista. Paavo Lipponen edustaa perinnettä, jossa yksityistä ahneutta rajoitetaan määrätietoisesti yhteisen edun ja reiluuden hengessä.

Paavo Lipposen aatteellisessa taustassa radikalismi yhdistyy REALISMIIN. Niin menneet, käsillä olevat kuin tulevatkin kriisit voidaan ratkaista vain todellisuudentajulla – mahdollisen rajoissa. Mahdottomilta näyttävien vaikeuksien edessä vaaditaan RAUHALLISUUTTA, jotta mahdolliset ratkaisut löytyvät. Paavo Lipponen edustaa tätä parhaisiin suomalaisiin valtiomiesperinteisiin kuuluvaa ominaisuutta, joka on kaikkina aikoina vienyt kansakunnan vaikeiden aikojen yli."

Pentti Juhani Järvinen

Tuollaista yliampumista tulisi varoa. Sen tulos on yleensä toivotun vastainen, kun kyse ei ole kuolleesta ja ikonisoidusta huiputtajasta kuten Kekkosen ja Paasikiven tapauksissa. Koivistokin elää yhä ja kirjoittelee hassuja itseoikeutuksiaan, joista politiikkaa tunteva voi lukea, miten omaan jalkaan ammutaan väärällä pikakiväärillä.

Lipponen kelpaisi yhä demareiden konkurssien ja skandaaleiden jatkuvaan peittelyyn, kun hän on selvä öykkäri. Kyvytön myös asialliseen debattiin mistään. Koominen esimerkki annetttiin, kun Turun Sanomien päätoimittaja sai erota, kun hän nauroi lehdessääbn Lipposen tavanmukaiselle demonstroinnille siitä, miten henkilökohtaisesti leimataan eri mieltä olevia, kun asiadebattiin ei ole kykyjä. Kaiken lisäksi kaheli vaimo on samassa luokassa.

Kyllähän Lipposta tarvittiin Koiviston vallan väärinkäytön ja konkurssien, ilmeisesti myös maanpetoksellisten päätösten puolustamiseen. Mutta tästä demarivallan perinteestä on päästävä eroon aivan kuten Kekkosen tyhmistä valheista. Tässä suhteessa tilanne näyttää tosi surkealta; ei yksikään ehdokkaista tunnu pätevältä. Näin se on. Ja jos tuo Lipponen on noin pätevä, miksei häntä haluttu edes harkita EU:n presidentiksi. Ja jos Putinin Kaasuproomun "kansainväilisen tason" konsulttia, jolle maksettiin "kansainväisen tason" palkkioita, ei proomussa enää tarvita, onko Suomen presidentin virka ainoa aputyö? Ylensyövä - ja ajoin juova - voimistelunopettaja sen jo sai ja teki viran ja itsensä naurettaviksi. Ja paljonko nuo konsulttoinnit tuottivat? Jatkuvatko ne vielä korkeammalla tasolla?

Karmeita valheita ja humpuukkia sen kun myydään yhä äänestäjille. Kuluttajansuoja-asiamiehen tulisi tutkia kaikki ehdokkaat - alkuun.

Käyttäjän reijolehtinen kuva
Reijo Lehtinen

Syytät yliampumisesta ja itse teet parastasi, että keksisit mitä mielikuvituksellisimpia valheita Lipposesta ja jopa demokratian Suomeen palauttanesta Koivistosta.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Reijo Lehtinen

Olisipa hyvä, kun ehtisit kirjoittaa useampia napakoita asiantuntevia kommentteja.

Pentti Juhani Järvinen

@ Reijo Lehtinen

Tuo tekstini ei sisällä mitään väärää, se on kaukana siitä, minkä voisin kirjoittaa. Mutta sen toivon yhä voivani esittää todistajana, mieluimmin Valtakunnanoikeudessa, valan alla. Toivoa on niin kauan kuin Koivisto elää. Kyllä mies ylitti valtuutensa. Ns. pankkikonklaavi puuttui oikeuden toimintaan "tasavallassa," ja sen siis piti mies, joka mainosti "solidarisuuttaan" vaalikampanjassa. Mikä oli itsemurhien lisäys hänen "demokratisointinsa" lopussa? Ja juttu oli vain yksi esimerkki. Putinin Kaasuproomun konsultoinnista lainaan Lipposen omaan suuhun pantuja selityksiä. Eikö hän halunnut koko EU:n presidentiksi?

@ Katriina Kajannes

Lyhyestä laulu kaunis, jos ei tiedä sanoja eikä ole nuottikorvaa. Vaikka onhan se hienoa, että Kepun alla eläneestä kaupungista nousee demarienkin ääni. Kepun alla Keskisuomalainen lähinnä ujutti Suomen lehdistöön NL:n totalitäärisen ohjailun periaatteita, mutta onnistui vain osin. Valitettavasti sekin näkyy yhä - myös demareiden "sanavapaudessa."

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Saisikohan tähän selvyyden..Miksi Lipponen oli kansankurjistaja ja tosiaan työläisten lyöjä,kun mentiin EMU:n ?

EMU:n pääasiallinen tarkoitus on pitää työläisten palkat pienenä ja kasvattaa rikkaiden omaisuutta. Melko paradoksaalista jopa demareilta,vaikka taisi demareilla jo 60-luvun lopussa lähteä homma hanskasta ?

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Lipponen se vaan ministerinä laittoi maan talouden sun muut asiat reilaan. Ihan niin kuin hulttiohallitus (Kiviniemen oikeistohallitus) sai maan kunnossa olevana haltuunsa demarihallitukselta. Sitten alkoivat ranttali ja eriarvoistus.

Lipposen ministeriaikana Suomi oli koko maailmassa esimerkki erinomaisesta asioitten hoidosta, demokratiasta, koulutuksen korkeasta tasosta, yhdenvertaisuuden kasvusta ja hyvinvoinnista.

Kuinkas sitten kävikään...

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Ohitit nyt kuitenkin sen mihin Lipponen meidät ajoi.

Tässä on hyvä alustus sille,niin pääset kärryille:

Suomen (keskus)pankin mukaan rahapolitiikka tarkoittaa

Eurojärjestelmän rahapolitiikan päätavoite on hintavakauden ylläpitäminen euroalueella ja siten euron ostovoiman suojeleminen.
Ja työkalu tämän politiikan toteuttamiseen on

... ohjauskorot. Ne vaikuttavat markkinakorkoihin ja kokonaistaloudelliseen kehitykseen.
Nyt sitten, mikä on ohjauskorko ja miten se vaikuttaa (ja mihin)?

Keskuspankki laskee liikkeelle rahan lainoina pankeille, jotka maksavat rahasta ohjauskoron verran. Keskuspankilta rahan saamiseen vaadittu korko vaikuttaa markkinakorkoihin, eli pankkien toisilleen myöntämien lainojen korkoihin. Tämän vuoksi markkinakorot, kuten eripituiset Euribor-korot, seurailevat ohjauskorkoa. Yritysten ja kuluttajien ottamat lainat sidotaan yleensä markkinakorkoihin, joten ohjauskoron nosto vaikuttaa tällä tavoin lainanottajiin.
Aika yksiselitteistä, eikö?
Odota! Tämä jatkuu vielä.

Euvostoliitossa inflaatiovauhti on useiden hintojen muutosvauhtien keskiarvo.

Mitä tämä tarkoittaa? Se tarkoittaa sitä, että euvostoliitossa "inflaatio" lasketaan näin: Asetetaan indeksi=100 esim. vuoden 2005 hintojen mukaan (eli indeksi 2005=100) ja se on siinä.
Olipas hieno alustus. Eteenpäin!

Palkkojen nosto voidaan "piilottaa" siten, että yritykset alentavat voittojaan tai jokin muu tuotteen tai palvelun hintaan vaikuttava tekijä laskee saman verran. Näin ei yleensä käy. Näin ollen palkkojen nostot siirretään sellaisenaan tuotteen tai palvelun hintaan. Tämä kasvattaa "inflaation" vauhtia. Ja tähän euvostoliiton keskuspankki reagoi korkojen nostolla.

Korkojen nosto aiheuttaa sen, että kierrossa oleva rahamäärä alkaa supistua nopeammin (jokaisella eurolla on täsmälleen yksi suunta: takaisin pankkiin. Korkojen avulla hidastetaan tai nopeutetaan tätä prosessia). Ja tämä taas aiheuttaa työttömyyttä, konkursseja, maksuhäiriöitä, lainanhoito-ongelmia... kaikkea sitä, mitä vain voidaan saada aikaiseksi, kun vaihdonvälineestä tehdään (tai tulee) niukkaa.

Näin ollen euvostoliiton keskuspankin ohjauskorko on ase. Se on Magnum 44, joka on asetettu jokaisen taloudessa toimivan ohimolle. Ja vaatimus on ällistyttävän yksinkertainen: palkat on pidettävä mahdollisimman alhaisina tai muuten...

Ja tässä koko homman ällistyttävin juttu.

Tällä sivustolla on taulukko jokaisesta tuotteesta ja palvelusta joiden hintojen nousu tai lasku vaikuttaa "inflaation" vauhtiin.

The HICPs are economic indicators constructed to measure the changes over time in the prices of consumer goods and services acquired by households.
...
Huono Suomennos:

YKHIt ovat taloudellinen indikaattori rakennettu mittaaman muutoksia ajan kuluessa kulutustavaroiden ja palvelujen hinnoissa joita kotitaloudet hankkivat.
...
Hintavakaus, johon euvostoliiton keskuspankit ovat sitoutuneet, tarkoittaa tuottavan perusduunarin palkan pitämistä mahdollisimman alhaisena.

Euvostoliiton rahajärjestelmän päätavoite on rikkaiden ostovoiman suojeleminen.
Tuo ei ollut hyvä. Tehdäänpäs parempi.

Euvostoliiton rahajärjestelmän päätavoite on pitää köyhät köyhinä ja rikkaat rikkaina.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Ja se kuinkas sitten kävikään..kävi juuri se väistämätön tosiasia mitä tässä järjestelmässä tapahtuu.Se ei ole sinänsä ideologiasta kiinni,vaikka sillä voidaan joko pitkittää tai nopeuttaa välttämätöntä romahdusta..

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Nyt ollaan isänmaan asialla. Kriisiaikoina maata luotsaamaan on aina löydetty paras mahdollinen mies. Niin nytkin. Taivaanrannan maalarit, romantikot ja 1800-luvulle tähyilijät eivät pelasta maata. Sen sijaan valttia on vankkumaton talouden, ulkopolitiikan ja kansainvälisten suhteiden taitaja. Ei ole ollenkaan pahaksi, jos ja kun hän on samalla sillanrakentaja ja yhteiskuntarauhan turvaaja.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Tietääkseni Lipponen ei ole pyytänyt keneltäkään lainaa eikä ole kenellekään velkaa. Hän on johtanut Suomen vankkaan talouteen ja vakaaseen sisä- ja ulkopoliittiseen tilaan. Ei ollenkaan huono saavutus.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Eh..tämähän on kuin seinälle koittaisi kertoa jotakin perustavaalaatua olevasta viasta.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Demarien taitoina ovat aina olleet rakentaminen ja yhteistyö. Maailma on meille rakennustyömaa. Korjaamme toisten tekemiä halkeamia ja sortumia ikämme kaiken. Maailma ei vielä ole valmis. Vielä on työtä tekemättä.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

No kyllä kyllä..mutta nyt kun itse pääsitte rakentamaan niin rakensitte ekonomisen vankilan EU:sta,jonka tarkoitus on pitää työläiset köyhinä ja antaa leikkikenttä kokonaan pääomille.

SDP on aivan liikaa kallellaan oikealle ja näin ollen balanssi on horjunut pahasti..sitä satoa tullaan korjaamaan pitkään feodalismissa JÄLLEEN!

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Tämä onkin nyt vaihtelua. Viimeksi kuulin demareita syytettävän duunarien hyvistä palkoista, nyt siis huonoista. Puppugeneraattori näämmä toimii. Se on merkki paniikista ja sataa Lippos-Paavolle laariin mukavasti ropisten.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Voi tuota ylimielisyyttä..sitäkö tämä SDP on nykyään?

Tässähän koitan tuoda esille,että jotain on tullu tehtyä väärin. Tästä syystä en voi äänestää Lipposta tai demareita..

Olen lukenut Yrjö Kallisesta paljon ja voisin sanoa,että pitkälle olette pudonneet hänen arvostamasta SDP:stä.Eikö mikään kolkuta?

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Vellu Heino

Lipponen oli kyllä pääministerinä 90-luvun laman vielä vaikuttaessa Suomen talouteen ja budjetteihin. On myös ymmärrettävä, että politiikassa ei koskaan pysty tekemään kuten ehkä haluaisi, on tyydyttävä mielestään parhaaseen mahdolliseen ratkaisuun. Eikä Lipponen ole koskaan ollut edes mikään diktaattori, ei edes millään hetkellä vaikutusvaltaisin poliitikko Suomessa. Eduskunnassa on sentään ollut porvarillinen enemmistö, eikä sen yli pystytä kävelemään.

Siis ainakin lieventävänä asianhaarana.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Vellu Heino: "Voi tuota ylimielisyyttä..sitäkö tämä SDP on nykyään?"

Entten tentten teelika mentten ja hissun kissun vaapula vissun. Eli joo, kyllähän se taitaa sitä olla. Mieleeni tosin heräsi kysymys, että miten niin nykyään? Onko SDP joskus ollut jotain muuta?

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

"Tulee krossaus, sanoi koolikauppias." Lipponen tietäisi, mistä kirjasta. Tiedätkö Sinä?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

"Valitettavasti Lipposesta oli tullut simputtava vääpeli, joka vahvisti asemaansa autoritaarisella käskyttämisellä, samalla kun yritti julkisuudessa pitää yllä kuvaa herrasmiehestä ja myhäilevästä isäpapasta."

Arja Alho kirjassaan Kovan tuulen varoitus (Into Kustannus, 2009)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Suomessa on aina ollut ylitarjontaa koolikauppiaista, krossauksen ennustajista ja mustaajista. Maan tapa on, että toiset tekevät, toiset kadehtivat.

Mutta onkohan mainitsemassasi kirjassa tuo kohta...

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Tässä Juholle vielä - pannaan paremmaksi:

Jussi Lähde kirjoitti ensimmäisen tv-keskustelun jälkeen, että "Paavo Lipposen esiintymisestä tuli mieleen elokuva “Muumion paluu”." Sen jälkeen Lähteen kannanotot ovat olleet vähän suopeampia.

Käyttäjän suuronen kuva
Janne Suuronen

Axel Olof Freudenthal:
"Rotuopit

Freudenthal näki suomenkielisen enemmistön uhkana, ja esitti aktiivista vastarintaa ja jopa radikaaleja toimia, kuten separatismia vastoin Axel Lillen maltillisempia kantoja.[10] Freudenthalin teorioissa kieli, kansallisuus ja rotu olivat yhdistettyinä. Näiden teorioiden äärimmäisissä osissa väitettiin, että ruotsinkieliset ovat rodullisesti ylivertaisia tavalla, joka voidaan rinnastaa sen aikaisiin arjalaisiin rotuoppeihin Euroopassa.[3]
"
http://fi.wikipedia.org/wiki/Axel_Olof_Freudenthal

Freudenthal-mitali:
"Axel Olof Freudenthal -mitali on Ruotsalaisen kansanpuolueen vuosittain pidettävien puoluepäiviensä yhteydessä jakama mitali."

Paavo Lipponen vastaanotti prossisen Freudenthal-mitalin vuonna 2006. Mahtaa olla ylpeä mitalistaan.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Axel_Olof_Freudenthal...

Tekeekö joulun aikana linkittämäsi APU-lehti tästäkin samanlaisen jutun isoin otsikoin, kuin mitä oli tehnyt Niinistöstä ? Tässä tapauksessa siis tyyliin "Paavo Lipposen yhteydet rasistiseen apartheid-politiikkaan".

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kiitos, kommentti on muumion paluu ja suomi24-hitti. Taas ropisee mukavasti Lipposen laariin. Ilo kuunnella!

Et sitten taida tuntea 1900-luvun historiaa, sanotaan vaikka Suomesta ja Keski-Euroopasta 1930- ja 40-luvulta.

Paavo Lipponen on Suomen onneksi vahvasti kiinni tässä päivässä.

Käyttäjän suuronen kuva
Janne Suuronen

Siinä tapauksessa: Eroaako historiantuntemukseni siitä hehkuttamastasi APU-lehden jutusta mitenkään ?

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Mikähän on aina ollut demarien kanta natseihin ja natsien suhde demareihin? Ovat nääs aina olleet eri puolella aitaa.

Käyttäjän suuronen kuva
Janne Suuronen

Niin Kokoomuskin ja oikeastaan kaikki muutkin nykyisin toimivat puolueet Suomessa.

Miksi siis 1930-luvun tapahtumiin vedoten yritit APU-lehden artikkelin avulla heittää Niinistön päälle natsi-lokaa, mutta Lipposen kohdalla toimitkin täysin toisin ?

Vastaus: Olet joko tietoisesti tai tiedostamattasi erittäin epärehellinen ihminen.

Käyttäjän suuronen kuva
Janne Suuronen

Kun olet kirjallisuuden dosentti, niin ehdokkaiden vai ehdokkaitten ? Wikipedia-hakujen tulos on 3,1milj vs 16800 kpl osumia, mutta mikä tietysti ei suoraan todista mitään.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Joko entten tentten teelikamentten tai sitten hissun kissun vaapulavissun.

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Katriina, luuletko Suurosen ymmärtäneen? Se on Suuroselle täysin vierasta kieltä, ja kovasti hän kai nyt yrittääkin sitä Googlella käännättää.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

En ole kirjallisuuden dosentti vaan lähinnä kriitikoiden desantti, mutta tiedän että kumpikin käy!

Demarit, siis ME demarit, "epäonnistuimme ehdokasasettelussa", mikä selkokielellä merkitsee vaaleihin lähdetyn aivan liian vanhalla sotaratsulla. Se että perheessä on liuta nuoria kuvauksellisia naisia, ei auta.

Miten ihmeessä sie Katriina jaksat ilta illan perään liputtaa Lipposen puolesta?

Harri Rautiainen

Katriinassa on sitä aatteen paloa :-)

Ville-Kalle Guggenheimer

Kokemuksesta voi sanoa, että luotan enemmän jopa vanhan polven kommunisteihin kuin vanhoihin tai nykydemareihin. Kun joutuu näiden kanssa neuvottelemaan, niin vanhan kommarin sopimus pitää kun taas demarin sopimus on vain lupaus, jonka vie seuraava tuulenpuuska. Lipponen on kokemukseni mukaan tässä suhteessa aito demari.

Nykykommarit ovat sitten luku erikseen - ovat reppanat menettäneet (sinänsä aivan onnettoman) aatteensa ja vähänkin uskottavuutensa. Eiköhän ole aika rakentaa kolmelle Paavolle yhteinen mausoleumi Hakaniemen rantaan ja jätttää homma siihen.

Matti Jalagin

Eikö se Jungnerin tervaama häkkyrä ole siellä jo valmiina?

Räyhänpatsastelijoiden pyhiinvaelluskohde.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Suomen huippumuusikoiden suopeus on puhtaasti heidän oma asiansa. Toinen US-blogisti taas esitti, että katsokaas ketkä "musiikkiväestä" kannattavat Haavistoa.
Kukin valitkoon vapaasti. Tyynellä säällä kirkonkukollakin on luonnetta. Kun ulkopolitiikka ja arvot on nostettu esille, on syytä pohtia, mitä kukin ehdokas teki, kun tuuli kävi navakammin. Odottelen tämän puolen esille tuloa laajasti, ellei ns. sanaton sopimus estä sitä.
Opiskelijavitsi: Kun johtaja päästää ilmaa, aina löytyy joku iloitsemaan: "Hyvin sanottu!"

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Mihin presidenttiä tarvitaan - sen tapainen tuore kysymys on ketjun alkupuolella.

Mihinkähän presidentinvaalikampanjaa tarvitaan pienissä, hukkumaisillaan olevissa puolueissa?

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Mihin presidenttiä tarvitaan?

Vastauksia voi olla viitisen miljoonaa.

Tässä yksi näkökohta:

Suomi tarvitsee yhteiskuntana tervehtymistä ja yhdenvertaisuutta. Demokratia ja ihminen voivat Suomessa huonommin kuin ennen.

Tilanne on sellainen viime hallituksen jäljiltä. Tänään jokapäiväinen taantumuksellinen, ns. "uusliberalistinen", epäinhimillinen ja eriarvoistava julistus murskaa koneellisesti sitä, mitä meillä on rakennettu sukupolvesta toiseen.

Suomi tarvitsee presidentin, joka kuuntelee myös syrjittyjä ja vähäosaisia - ei vain heidän, vaan koko yhteiskunnan parhaaksi.

Sellainen presidentti ei tule ainoastakaan viime hallituksen puolueesta. Kovat kilpailun, egoismin ja rahan arvot eivät pelasta maata nykyisestä arvojen, isänmaallisuuden, sivistyksen ja henkisyyden taantumasta. Ihmisyyden ja tasa-arvon edistäjää ei liioin tule miehestä, joka ei pysty asialliseen keskusteluun ja joka kertoo pitäneensä puoli vuotta meitä kaikkia pilkkanaan: hän sanoo suoraan halunneensa vain julkisuutta härskillä ohjelmanjulistuksellaan.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

""Kuvassa Lipponen on rohkeasti vailla krakaa ja ylin paidannappi auki...""

Voi herran jestas. Puolueuskollisuus on kyllä tunnustuksellisen ajattelun turvonnein muoto. Ylettyy ylimpään paidannappiin, ellei sitäkin ylemmäs.

http://kuinkakarlmarxtavataan.puheenvuoro.uusisuom...

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Hienolla teoriallasi ei ole pohjaa. Muistan Lassi Nummen kanssa käymäni ajatuksenvaihdon länsimaisen miehen tavasta pukeutua takkiin ja solmioon, mutta en nyt ehdi selostaa niitä tässä. Läheisessä ystäväpiirissäni on ihmisiä lähes kaikista eri puolueista.

Toivottavasti maahan saadaan kaikkien presidentti, ei vain jonkin puolueen.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

""Toivottavasti maahan saadaan kaikkien presidentti, ei vain jonkin puolueen""

Mutta kun ei saada. Sellaista ehdokasta ei ole. Päävaihtoehdot eivät edes ankkuroidu Suomeen.

Meillä on vain amerikanlipponen, natoniinistö, katolilaissoini, luterilaisurheilija, globaalivihreä, internationaalipunainen ja ruåtsalaismamselli. Niin, ja Väyrynen, jonka oikea silmä on niin oikealla ja vasen niin vasemmalla että reaalitodellisuus putoaa siihen väliin.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Hm, voihan se olla noinkin.

Kannattaisikohan silti selvittää, kenellä ehdokkaista on parhaat edellytykset hoitaa ulkomaan suhteita kokeneesti, tasapuolisesti ja luotettavasti.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Suomi on oikeistolaistunut niin paljon, että on kysyttävä, pystyykö se säilyttämään humaanisuutensa ja oikeudenmukaisuutensa. - Martti Lindqvist pitää eräässä tekstissään tärkeänä selvittää yhteiskunnan kyky säilyttää humaanisuutensa ja oikeudenmukaisuutensa.

Minusta pystymme yhdessä palauttamaan demokratian ja yhdenvertaisuuden, jos haluamme. Mutta ei kenen hyvänsä arvojohtajan johdolla. Jos arvot ovat kilpailu, raha ja vahvemman oikeus, peli on menetetty.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Milloin olette viimeksi kuulleet Paavo Lipposen lausuvan sana toveri tai kuiskaavan sen?

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Olen kuullut hänen hiljattain toivottavan koko Suomelle siunattua joulua.

Toimituksen poiminnat