Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Kuka jakaa ja jatkaa Halosen arvoja?

Eriarvoisuuden kasvu voidaan torjua, Tarja Halonen muistutti. Se on tulosta poliittisesta päätöksestä, ja poliittisella päätöksellä se voidaan purkaakin. Eivät ihmisoikeuksia rakenna suuri raha, sulle-mulle -politiikka tai median, koulutusjärjestelmän jne. oikeistolaisuus. Rahanalaiset raatajat eli äärioikeisto ja muut ääriryhmät eivät jaa Tarja Halosen arvoja.  

Platon se muisutti, että hyvä ja korkeisiin päämääriin pyrkivä ihminen on hyvämuistinen. Hyvämuistisuutta edistävät yhteiskunnallinen tietoisuus, historian siinä missä lähimenneisyyden tuntemus, demokraattinen yhteiskunta, demokraattinen tiedonlevitys ja monipuolinen sivistys.

Mitä Tarja Halonen taas puhuikaan viikko sitten, muistuttaessaan että uuden vuoden alku tuo toiveen paremmasta?  Liitän kommentaariin muutaman suoran sitaatin häneltä.

 

  • Suomella on aarre saviastioissa, ihmisissä. Suomalaisten tulevaisuus on joko sivistyksessä ja yhdenvertaisuuskehityksessä tai sivistymättömyydessä, rahavallassa ja eriarvoistumisessa.
  • Onneksi on yksi presidenttiehdokas, joka jakaa Tarja Halosen arvot ja jatkaa niitä huomiseen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Presidentti Tarja Halosen uudenvuodenpuheesta 2012:

"Olen kuluneen kahdentoista vuoden aikana kantanut toistuvasti huolta perinteisen yhteisvastuun eli solidaarisuuden murenemisesta. Se näkyy monen yksittäisen ihmisen arjessa, mutta myös yhteiskuntarakenteiden muuttumisena.

Rakentamalla pohjoismaista hyvinvointiyhteiskuntaa perustamme vahvan pohjan jokaisen ihmisen omalle mahdollisuudelle pitää huolta itsestään ja perheestään. Samalla teemme tilaa myös tieteelle ja taiteelle, yrittämiselle ja innovatiivisuudelle.

Inhimillisen vastuun ja lähimmäisenrakkauden tulee näkyä sekä omassa käytöksessämme että yhteiskunnan rakentamisessa.

Tasa-arvo ja solidaarisuus ovat yhteiskuntamme keskeiset arvot. Niiden turvaaminen tekee meistä kansakunnan. Taloudellinen eriarvoisuus hivuttaa vaikutuksensa elämän kaikille alueille. Tuloerojen kasvun myötä myös terveyserot ovat kasvaneet Suomessa.

Erot tuloryhmien välisessä elinajanodotteessa ovat lisääntyneet nopeasti. Ylimmän ja alimman tuloluokan välillä elinajanodotteen ero on nyt jo lähes 13 vuotta miehillä ja seitsemän vuotta naisilla. Lapsiköyhyys on lisääntynyt hälyttävästi. Nuorten syrjäytyminen ja syrjäyttäminen eivät nekään saa kuulua yhteiskuntaamme.

Eriarvoisuuden kasvu ei ole mikään luonnonvoima. Se voidaan torjua. Hyvinvointiyhteiskuntamme avulla voimme taata ihmisten tasa-arvoisen kohtelun ja lisäksi menestyä kansainvälisessä kilpailussa. Kysymys on siis poliittisesta tahdosta ja toteuttamisen taitavuudesta."

Lalli Laaksonen

Siis kuka presidenttiehdokkaista eniten haluaisi jatkaa eriarvoisuuden lisäämistä, kuten Halosen kaudella tapahtui? Vai eikö presidentti voi vaikuttaa asiaan lainkaan?

Soini muuten aikoo lopettaa tämän pelleilyn. Hän sanoi, että hän aikoo pitää yhteyttä kansaan, kuunnella, mitä se tahtoo ja sen mukaisesti vaikuttaa parlamentin toimintaan arvojohtajana. Haloselta en moista kansalta kysymistä ole havainnut.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Paavo Lipponen pitää yhteyttä mm. työttömiin ja kuuntelee heitä. Aivan samaa on tehnyt jokaisena presidenttivuotenaan Tarja Halonen.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Suomen Kuvalehden julkaiseman selvityksen mukaan työttömät kannattavat Paavo Lipposta.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

No sittenhän meillä on täystyöllisyys, koska Lipposta ei kannata juuri kukaan. Demaritkin häpeävät kiukkupussiaan.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kaikki nimimerkkinikkarit häpeävät itseään ja ehdokastaan. Ja ehkä siihen on syytäkin.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Ennen viime hallitusta (VIH-KOK-KEP-RKP) Suomi oli koko maailmassa hyvä esimerkki hyvinvoinntista ja tasa-arvosta. Viime hallituksen kaudella Suomesta tuli huono esimerkki määrätietoisen eriarvoistamisen ja syrjäyttämispolitiikan vuoksi.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Demokratian ja yhdenvertaisuuden rakentaminen jatkuu sukupolvesta toiseen, sillä niillä on vastustajia.

Presidentti Tarja Halosen uudenvuodenpuheesta 2012:

"Omien tai yhteisten unelmien toteuttaminen vaatii paljon työtä ja voi viedä pitkän ajan. Väkivalta ei ole vastaus elämän vaikeuksiin - ei omassa elämässä eikä yhteiskunnassa. Demokratia on inhimillisen kestävän kehityksen tae, ja sen puolustaminen on aikamme suuria haasteita."

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Paavo Lipponen on yhdenvertaisuusmies ja ihmisoikeustaistelija, kuten Tarja Halonenkin. Paavo Lipponen on asialla koko isänmaan parhaaksi. Hän puhuu myös syrjäytettyjen ja työttömien puolesta. Lipposessa on aineksia koko kansan presidentiksi. Samalla hän jakaa SDP:n tavoitteet, joihin kuuluu täystyöllisyys.

Presidentti Tarja Halosen uudenvuodenpuheesta 2012:

"Globalisaatio tulee tehdä reilummaksi. Sen haittojen ja etujen tulisi jakaantua tasapuolisemmin niin maiden välillä kuin niiden sisälläkin. Ihmiset haluavat päättää nykyistä enemmän oman elämänsä kulusta, ja he tarvitsevat työtä."

Heikki Knookala

12 vuotta meni halosella tämän huomaamiseen.mitään ei ole mamma asian eteen tehnyt, ellei nyt setan bileitä linnassa huomioida.hyvästi halonen ja hyväst sossut.juna meni jo.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Platonin mukaan ihmisen on muistettava alkuperänsä, jotta hän voi olla viisas ja hyvä. Tarja Halonen muistaa lähtökohtansa.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

"juna meni jo"

Tuhoamisleirille joutuivat juutalaiset ja demarit maksamaan junamatkansa.

Heikki Knookala

yritätkö epätoivoisesti nostaa natsikorttia vai? muutahan teiltä ei voi odottaakaan. mä oon vaan väsynyt valehteleviin ja kansaansa vihaaviin poliitikkoihin.halonen on malliesimerkki tästä, samoin nämä ns. vanhat maataan myyneet isänmaanvihaajapuolueiden johtohahmot. pidä tunkkis.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Saksassa toista maailmansotaa ja juutalaisten ja demarien tuhoamista keskistysleireillä on monet vuodet käsitelty julkisessa sanassa, tieteessä, tieto- ja kaunokirjallisuudessa ja seminaareissa. Suomessa se ei näämmä oikein passaa vieläkään.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Tarja Halonen:

"Oma äitini - korkeampia kouluja käymätön kansannainen - vastasi meidän lasten napinaan, että onhan se elämä usein epäreilua, mutta juuri siksi me ihmiset olemme olemassa, että tekisimme tästä maailmasta paremman."

Kirjasta Mutta kun olen runoniekka - Juhlakirja 80-vuotiaalle Lassi Nummelle, toim. Katriina Kajannes. Ilias 2008

Aki Mönkkönen

Vähän on Suomessa työttömiä Lipposen äänestäjiä, kun koko kannatus on 4% luokkaa? Miksi te demarit ette valinneet oikeata kansanmiestä ehdokkaaksenne, kuten on esim. Esa Lahtela? Ai niin, hänhän ei päässyt ministeriksi, koska ei digannut ryhmäkuria.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Montako ääntä tiedät annetun?

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Olisi ollut Lasse Lehtistä, Tuula Haataista, Erkki Tuomiojaa, Esa Lahtelaa ja monia muita, mutta mistä ihmeestä Lipponen keksi haudan partaalta tulla puoluuen "nuoreksi toivoksi". Voi hyvät hyssykät, 6 vuoden kuluttua hän olisi jo 76!

Ei kiitos yli kuuskymppisille ehdokkaille!

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Et siis arvosta Mannerheimia.

Ei kiitos ikäsyrjinnälle.

Ei kiitos ehdokkaille, jotka ovat sikoja säkeissään, ehdokkaille jotka ovat a:n ylioppilaita ja ison rahan talutusnyörissä.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

En osaa ottaa kantaa Mannerheimiin tai Paasikiveen, kun en elänyt silloin. Kekkosen ajan muistan jo liiankin hyvin. Suomettuminen oli päivän sana ja siihen syyllisiä Kekkosen vanavedessä kaikki hännystelijät.

Joku vieläkin kaipaa uutta Kekkosta. Taivas varjele meitä siltä kohtalolta.

Aki Mönkkönen

Lipposesta on kansanomaisuus yhtä kaukana, kuin on itä lännestä. Näin on. Gallupit ovat galluppeja, mutta on niissä totuuden siemen, ei Lipposella ole mitään mahiksia edes toiselle kierrokselle. Sanonpa vaan, että oli SDP:lta ns. viimeinen virhevalinta. Toivottavasti.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Vesipallo taisi vaihtua uppopalloon. Lipponen kiskoo demarikannatuksen sille tasolle, että tulevat hallitushaaveet haihtuvat kuin pieru Saharaan.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Vesipallo vaihtui uppopalloon ja eu-ydin vaihtui velkapommin ytimeksi.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Lipponen laittoi pääministerinä maan talouden kuntoon, ja sellaisena viime porvarihallitus (VIH-KOK-KEP-RKP) sen demareilta perikin. Kunnes alkoi OECD:n nopein kansalaisten eriarvoistus ja talouden, koulupolitiikan, arvojen jne. saattaminen rapakuntoon.

Käyttäjän hanante kuva
Hannu Kärkkäinen

"Lipponen laittoi pääministerinä maan talouden kuntoon, ja sellaisena viime porvarihallitus (VIH-KOK-KEP-RKP) sen demareilta perikin. Kunnes alkoi OECD:n nopein kansalaisten eriarvoistus ja talouden, koulupolitiikan, arvojen jne. saattaminen rapakuntoon."

En tiedä ikisikö vai nauaraisko tuon kommentin jälkeen. Minkä kokoomus ja Kesksurta peri SDP johtosien hallitusken sotkut. Elettiin Koiviston valtakuattaa ja vahvan markkan aikaa.

Lipposen hallitusten aikana oli kaikkein kovin nousu, joka johti taloudelliseen hyvinvoinnin kasvuun. Lipposen aikana myytiin eniten valtion omaisuutta. Myös tuohon nousukauteen kuului monta hyvää asiaa kuten leipäjonojen jatkuminan ja kasvaminen ( jotka piti poistaa heti kun SDP astuu valtaan) Eläkeikien, erityisalat palauttaminen heti kun Lipponen pääsee pääministeriksi ( olin kuulemassa itse henkilökohtaisesti lupauksia) Kaksi kautta ei muuttunut.
Mitä todellisuudessa on tapahtunut SDP;n aikana ja Lipposen vallan aikana. Puhutaan työttömistä ja syrjäytyneistä ja niitä on kaikkein eniten heidän jäljiltään Oikeistodemarit ovat syöneet enemmän kuin Kokoomus duunarin ja tavallisen ihmisen etuja.

Sitä leipää SDP ja Lipponen nyt haukkaa mitä on kylvänyt. Toivotaan että kansapalaute oikaisee SDP;n vääristymän ja he oppivat se kenen asialla heidän pitäisi olla.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

SDP on syntymisestään asti ollut rakentava voima. Suomessakin se on aina joutunut rakentamaan uudelleen sen, minkä muut ovat hajoittaneet. Tämä koskee sekä Paavo Lipposen pääministerikautta että viime oikeistohallitusta edeltänyttä jaksoa. Demarihallitukset ovat jättäneet maan talouden kunnollisessa jamassa seuraajilleen, jotka ovat sitten panneet ranttaliksi.

8-tuntinen työpäivä, kunnon kesäloma, eläke, kunnon terveyden- ja sairaanhoito, kaikille ilmainen peruskoulu jne. ovat kerran olleet demarien päämääriä, joille oikeisto on kakkaisesti nauranut.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Lipponen on tosiaan siisti ja sivistynyt, eikä hänellä ole rasvalettiä eikä liian pientä takkia eikä pursuilevaa maharellua. Jos tarkoitat kansanomaisuudella niitä asioita. Hän ei liioin pilkkaa kansalaisia.

Käyttäjän nilsaslak kuva
Jukka Kaulanen

"Freudenthal näki suomenkielisen enemmistön uhkana, ja esitti aktiivista vastarintaa ja jopa radikaaleja toimia, kuten separatismia vastoin Axel Lillen maltillisempia kantoja.[10] Freudenthalin teorioissa kieli, kansallisuus ja rotu olivat yhdistettyinä. Näiden teorioiden äärimmäisissä osissa väitettiin, että ruotsinkieliset ovat rodullisesti ylivertaisia tavalla, joka voidaan rinnastaa sen aikaisiin arjalaisiin rotuoppeihin Euroopassa."

Näin Wikipedia kertoo Freudenthalista, jolle omistetun palkinnon Paavo Lipponenkin sai. Paavo on ottanut opikseen natsiajoista ja vaihtanut ajoissa puolta, sillä hänen perheensähän on näitä wannabe- ruotsinkielisiä.

Tuomioja olisi varmasti saanut ainakin puolueensa kannatusta vastaavat prosentit äänistä, mutta demareissa on tapana jyrätä voimalla, kuten Tarja Halonenkin jyräsi Martti Ahtisaaren ulos toiselta kaudelta.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Oikeus äidinkieleen on ihmisoikeus, kuten demarit, esim. Halonen ja Lipponen, jaksavat muistuttaa.

Mistä löysitkin tuon muumion, Suomi24-tasoisen letkauksesi mitalista.

En kannattaisi puoluetta enkä ehdokasta, jonka mitalit ja arvot ovat esim. paavilta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset