Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Hallitus valitsi polttouhriksi työttömät

Silmänisku Tämän blogin kommentit ovat jo ilmestyneissä kirjoissa tutkimuskohteita. Näin ne säilyvät ikuisesti: olet siis kuolematon. Tulossa on myös uusi väitöskirja. Sen tekijä on nopea käänteissään, joten pääset jo pian lukemaan kuolemattomia syytöksiäsi, mustauksiasi ja solvauksiasi uudestakin painetusta kirjasta. Tutkijoille tiedoksi, että uhkauksiakin löytyy. - Väitöskirjan tekijä on Aalto-yliopiston jatko-opiskelijoita. Aineisto leviää maailmanlaajasti. Ei tutkimus ole väärä. Nauru Hymy  Viaton

 

Työttömyys on kuolemantuomio: työttömän elinikä on yli 10 vuotta lyhyempi kuin muiden. Hallitus jakaa nämä getosta keskitysleiriin siirtämänsä "juutalaiset" ja demarit kahteen jonoon: nuoret ja vahvat toiseen, muut siihen toiseen.

Hallitus leikkasi rankasti pitkäaikaistyöttömiltä vähentämällä työllistämisrahaa. Se ei sanktioi kylliksi kuntia, jotka lainvastaisesti ylläpitävät työttömyyttä. Hallitus kohdensi vähätkin työllistämisrahat uudelleen: nuorille.

Kaikista puolueista olevat syyttävät työttömiä julkisesti ja aiheetta. Tästä on tutkimuksiakin. Myös tämä blogin kommentit ovat parissa niistä tutkimuskohteena. Mielenkiintoista luettavaa sielläkin. Hymyile - sinua tutkitaan.*

Työttömien huonoon kohteluun on jokainen suomalainen syypää. Jopa Ihalainen ja Vatanen.

  • Siinä missä on täyttymätön yhteisvastuu, alkaa yhteissyyllisyys.

 

______________________________________________________________________________

* Silmänisku On tosiaan ilmestynyt mielenkiintoisia tutkimuksia, joissa myös tämän blogin kommentit ovat tutkimuskohteita. Tutkimuksissa ne säilyvät ikuisesti. Näin helposti olet päässyt kuolemattomaksi. Tulossa on myös uusi väitöskirja tästä aiheesta. Sen tekijä on nopea käänteissään, joten pääset jo pian lukemaan kuolemattomia syytöksiäsi, mustauksiasi ja solvauksiasi uudestakin painetusta kirjasta. Tutkijoille tiedoksi, että uhkauksiakin löytyy. - Väitöskirjan tekijä on Aalto-yliopiston jatko-opiskelijoita. Aineisto leviää maailmanlaajasti. Nauru

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Eriarvoistaminen ja sorrettujen ryhmien asettaminen kilpailemaan jopa keskenään on huonointa mahdollista politiikkaa. Se nakertaa paitsi oikeudenmukaisuutta ja demokratiaa, myös ihmisyyttä – ainakin harjoittajiltaan.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Työttömät ovat Suomessa syntipukkeja. Jokaisella kunnollisella veronmaksajalla on oikeus piestä heitä ainakin viha-, iva- ja syytössanoilla – hepä eivät huomaa lyötyjenkin olevan veronmaksajia.

Miksi aina kun työttömistä puhutaan, heitä kohdellaan objektina ja yhtenäisenä ryhmänä? Lisäksi heidät esitetään ongelmana ja kulueränä, työhaluttomana, työkyvyttömänä ja sairaana joukkona.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Yhteiskunta toimijoineen – ja jokainen tällä tavoin siten asennoituva suomalainen – yrittää siten pestä kätensä ja putsata omantuntonsa. Onko tämä menettely tervettä, vai osoittaako se kansalaisten, virkamiesten ja poliittisten päättäjien sairasta asennetta, arvomaailmaa ja toimintaa?

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Korjausehdotuksia tilanteeseen:

Veroprosenttia nostetaan ja yhteskunnan tarpeetonta tuhlausta karsitaan niin paljon, että jokaiselle voidaan järjestää työtä.
Työllistämisvelvoitteen laiminlyövät virkamiehet ja asiasta vastuussa olevat tahot (kuten kuntien, valtion ja muiden yksikköjen poliittiset päättäjät) saatetaan nopeasti konkreettiseen, tuntuvaan ja henkilökohtaiseen vastuuseen. Sanktion on oltava kova, onhan työttömien kohtelukin ankaraa.
Ennen kuin työtä on kaikilla, työttömille myönnetään ilmaiset paikallisliikenteen ja VRn matkat.
Työttömille perustetaan jokaisessa kunnassa, maakunnassa, läänissä ja valtakunnallisesti oma parlamentti, jossa he saavat puida heitä koskevia yhteiskunnan asioita ja esittää virkamiehille ja muille päättäjille aloitteita, jotka eivät saa hautautua vihreän veran alle.
Työttömille kuuluu jokaisessa kunnassa oikeus määrättyyn määrään ilmaisia käyntejä teatterissa, konsertissa, taidenäyttelyssä ja uimahallissa.
Työttömille kuuluu maksullisiin yleisötilaisuuksiin yms. samanlainen alennus kuin eläkeläisille.
Työttömille kuuluu ilmainen terveydenhoito, johon sisältyy myös hammashoito ilman nöyryyttävää ja terveydelle vaarallista kahden vuoden hammashoitojonotusta.
Jokin viranomainen velvoitetaan tarkkailemaan työttömien saamaa kohtelua yhteiskunnassa ja heihin kohdistuvaa syrjintää ja vihapuhetta ja tekemään siitä loppu kaikkialla, missä sitä esiintyy.
Jokin viranomaistaho velvoitetaan panemaan nopeasti alulle prosessi yhteiskunnassa ja erityisesti työelämässä ilmenevän ikäsyrjinnän huomaamiseksi ja kitkemiseksi.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kun Jyväskylässä juuri puitiin ensi vuoden budjettia, kokoomuslaiset vastustivat veroprosentin nostoa sulassa sovussa kepulaisten kanssa. Etunenässä oli kokoomuslainen, Suomen kallispalkkaisin tai kallispalkkaisimpiin kuuluva kaupunginjohtaja.

Työttömyys laskee Keski-Suomessa hitaammin kuin muualla. Tämä ei ole sattumaa vaan ... sanoisiko "johdatusta".

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Taktiikka (KENEN?) on, että työttömät jaetaan eri ryhmiin (nuoret, vanhat, yrittäjät, palkkatyössä olleet), joita kohdellaan eri tavoin ja jotka yritetään saada toistensa niskaan, ei päättäjien.

Käyttäjän reijolehtinen kuva
Reijo Lehtinen

Katriina! Huomenta!

Ota huomioon, että työttömät ovat aina olleet ryhmiteltynä, nuoret, pitkäaikaistyöttömät, vaikeasti työllistettävät, tukitoimienpiirissä oleviin jne.

Ei ryhmittely ole Ihalaisen keksimää.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Moro! Hienoa, että demari ilmestyy blogiini ensimmäistä kertaa puolustamaan .. meinasin sanoa työttömiä. Mutta ei se niin mennytkään, vaan puolustatkin Ihalaista.

Täytyisköhän palauttaa blogille sen entinen nimi, Työttömien getto.

Käyttäjän Sweep kuva
Kai Samanen

Olethan huomannut mitä puolueesi yhdessä kokoomuksen kanssa tekee. Lopettaa aikamoisen määrän TE-toimistoja, työkkäreitä. Se siitä palvelusta, jos nyt sellaista olikaan.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Jokainen suomalainen on huomannut, mitä kokoomus tekee ja aikoo tehdä työttömille. Siitä on tässä blogissa kirjoitettu satoja kertoja. Palaan asiaan tarvittaessa satoja kertoja.

Jahka ehdin, palaan kokoomusvaikuttajan US:ssa julkaisemaan kirjoitukseen, jossa edellytetään työttömiä ja eläkeläisiä maksuttomiksi ja huom. kouluttamattomiksi työntekijöiksi kouluihin.

Aalto-yliopiston tutkija on nimeltä mainiten käyttänyt lähteenään myös niitä US:n kirjoittelijoita, jotka edustavat kokoomusta tai sitä lähellä olevia tahoja ja jotka ovat omalla nimellään vuosia kirjoittaneet täällä työttömistä, demareista ja henkilökohtaisesti minusta soopaa. Tutkimuksessa mainitaan nimeltä myös se kokoomuslainen mies, joka pani tämän touhun US:ssa minua kohtaan alulle ja kommenteillaan ja kirjoituksillaan suoraan tai epäsuorasti kannusti siihen muita. Kaikella kiusaamisella on aloittajansa ja tukijansa. Tutkimuksen levikki on maailmanlaaja.

Joten sitä tekee kokoomus työttömille puolueena ja yksilöinä.

Mainittakoon, että kaikki kirjoitukset ja kommentit useilta vuosilta ovat tallella, vaikka eivät nyt olekaan näkyvissä jokaiselle. Tallella ovat myös monet kymmenet eri kirjoittelijoiden blogitekstit, joissa jo otsikossa mainitaan nimeni ja joissa minua mustataan sakin voimalla, lukuisat etupäässä kokoomuslaiset bloggaajat usein omalla nimelläänkin. Miehet ja naiset, nuoret ja vanhat, jotka ovat ahkerasti osallistuneet tähän touhuun, eivät ehkä tiedä, että netistä ei saa pois sinne kirjoitettua.

Toimituksen poiminnat