Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Onko adressi Päivi Räsäsen erottamiseksi aito?

Käyn silloin tällöin vilkaisemassa, miten erääseen Keski-Suomen asioita koskevaan vetoomukseen kertyy nimiä. Äsken sivuilta löytyi yllättäin adressi Päivi Räsäsen erottamiseksi ministerinvirasta.

Kuka takaa, että edes yksi 15 000 allekirjoituksesta on aito? Voisiko joku perustaa vetoomuksen kurillaan ja kirjoitella siihen nimiä mielin määrin?

 

http://www.adressit.com/allekirjoitukset/adressi_paivi_rasasen_erottamis...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Veikkaisin, että sillä on väliä.

Juhani Kinnunen

En allekirjoita.
Räsänen on täysin oikealla asialla. Fakta on se, että mitä pidempään ravintolat ovat auki, sitä enemmän ihmiset juovat alkoholia. Mitä enemmän he juovat alkoholia, sitä enemmän tulee järjestyshäiriöitä, joita varten tarvitaan poliisia. Poliisien määrärahat ovat pienet, joten tällä tavoin saadaan järjestyshäiriöt pienenemään.
Muutenkin typerä adressi, Räsäsellä on oikeus mielipiteeseensä.
Räsäsen idea lähti tästä:
[url]http://www.yle.fi/alueet/perameri/2011/11/poliisi_aikaistaisi_ravintoloiden_quotpilkkuaquot_3003174.html[/url]
Peräpohjolan poliisi näkisi mielellään, että ravintoloissa otettaisiin askel taaksepäin ja anniskelu lopetetettaisiin viimeistään puoli kahdelta.

Kuva: YLE / Mika Kanerva

Kuka hyötyy siitä, että ravintoloissa meno alkaa puoliltaöin ja valomerkki naksahtaa vasta puoli neljältä aamulla? Peräpohjolan poliisilaitoksen päällikön Seppo Kinnusen mielestä ei kukaan. "Pilkun" aikaistaminen toisi sekä rahallisia että inhimillisiä säästöjä, uskoo Kinnunen.

Tuskinpa tuolla on muutenkaan mitään vaikutusta. Ketään ministeriä ei käsittääkseni voi erottaa, ellei henkilö syyllisty isoon rikokseen. Pelkkä tällainen yksittäinen mielipide ja sitä vastaan kerätyt ei siihen vaikuta, vaikka niitä olisikin paljon.

Matias Härkönen

Helppo se on sanoa, jos itte on toinen jalka haudassa! Täällä on nuoria ihmisä, jotka haluaa juhlia ja se heille suotakoon. Ennemmin baarit tulisi vapauttaa aukioloajoista kokonaan, jolloin porukka jakaantuisi tasaisemmin ulos ja ruuhkia taksiasemille ja nakkikioskeille ei syntyisi. Tämä holhoaminen saa vähitellen loppua.

Tuolla sinun logiikallasi, voitaisiin samantien laittaa vaikka ulkonaliikkumiskielto teineille, lopettaa maahanmuutto tai asettaa voimaan kieltolaki! Kaikki nuo yhtälailla työllistää poliisia.

Kalle Virtanen

Nykynuoret ei tiedä ryyppäämisestä mitään. Ennenvanhaan baarit meni aikaisin kiinni ja lähdettiin jatkoille. Koska valomerkki tuli aikaisemmin, baareihin piti myös mennä aikaisemmin. Ravintolaviina oli kalliimpaa tai sitten rahaa oli vähemmän, joten ilta piti aloittaa ottamalla pohjia.

Jukka Johansson

Kinnunen

Onko sinulle ihan outoa sellainen fakta, että Alkosta saa alkoholia ja kaupasta olutta? En ole ainoa jota ei baarien möykkä kiinnosta, mutta napsuja tulee otettua. Ihan rauhassa kotona, joko kirjaa lukien, televisiota katsellen tai jos vaikka joku kaveri tulee käymään.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Räsäsen suurin aikaansaannos on sen alullepano, että tuhannet (vai kymmenet tai sadat tuhannet, en ole seurannut) erosivat kirkosta.

Jukka Johansson
Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Kiitos vinkistä, allekirjoitin addressin heti, joten ainakin yksi allekirjoitus on taatusti aito. Nyt niitä muuten on jo yli 30 000.

Toimituksen poiminnat