Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Miksi porvaripoliitikot syyttävät äänestäjiä syömisestä, juomisesta ja naimisesta?

Empaattisimmankin on vaikea tajuta, mitä porvaripoliitikkojen äänestäjistö tykkää, kun poliitikot syyttävät kansalaisia syömisestä, juomisesta ja naimisesta. Jos minun kansanedustajani käyttäytyisi siten, nostaisin äläkän. 

Eriarvoistajat ja syrjijät ruoskivat kansaa, mutta olisiko itseruoskinta oikeampi valinta? Ainoakaan moralisoija ei edes kysy, miksi Jeppe juo ja miksi väkivallantekoja on niin paljon.

Porvaripolitiikka on väkivaltaista: leimaavaa, eriarvoistavaa, syrjivää. Porvarihallituksen jäljiltä jäi läjäpäin sitä ihtiään, mutta ei ainoatakaan hyvää päätöstä.

  • Kun Suomessa on miljoona köyhää, tekevätkö poliitikot oikein syytellessään heitä? Tekevätkö kaupat oikein, kun kärräävät kaatopaikalle joka päivä lasteittain ylijäämäruokaa?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

Asiaa!!!

Syömisessä juomisessa nukkumisessa ja naimisessa on elämän salaisuus.

Salaisuudessa on sen yksinkertaisuus. Puritaaniset porvarit haluavat demonisoida asian, mikä on elämän perustaa.

Heille elämää ei ole, jollei ole korkoa. Uskiksille korko on lähes analoginen rahalliseen korkoon. Korko on sielullista. Pitää kurkottaa aina ylemmäs - vähempi ei kelpaa.

Puhtaus on myös kummallinen käsite. Saastaisena nähdään luonnollisia puhtaita asioita.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Sadussa ja piirretyissä on lupa mennä hillopurkille ja lettukesteihin, miksi ei elävässä elämässä?

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Jos ihminen syö riittävästi, juo kohtuudella ja on tyytyväinen seksiinsä, niin sehän saattaa jopa olla tyytyväinen elämäänsä. Jopa lakata pelkäämästä kuolemaa.

Tai toisin sanoin - jos ihmisen perusturvallisuus on tyydytetty, niin se saattaa kokea itsensä vapaaksi, ja alkaa keskittyä ihan oikeastikin merkittäviin asioihin ympäristössään.

Ja sellainen ihminen on vaarallinen. Saattaa vaikka vaatia poliitikkoja puuttumaan tärkeisiin asioihin, ja vastustaa näiden typerillä uhkakuvilla ajamia agendoja. Tuskin on juurikaan hallittavissa normaaliin ahdasmielisyyteen tai kateuteen vetoamalla.

Siispä ihmistä pitää syyllistää joka asiasta, ja tehdä normaaleista asioista vaikeita. Luoda ongelmia. Pitää kylvää kateutta ja kaunaa, ja tehdä ihmisistä tyytymättömiä jopa omaan itseensä. Turhautuneita, ahdistuneita ja pelokkaita.

Näin toimivat useimmat uskonnot, suurin osa mediasta, kaikki mainostajat, ja koko näkyvin osa poliittisista päättäjistä. Turhakkeet.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Just niin. Minkä hyvänsä roskalehden ja -median kun avaat, siellä tehdään syömisestä ongelma, syytetään lihavia, keskitytään toisten pusuihin ja naimisiin, kerrotaan miten pelottava maailma on ja houkutellaan ihmisiä keskittymään omaan napaan.

Toimituksen poiminnat