Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Antisemitismi Euroopassa

Antisemitismin kasvu Euroopassa

Antisemitismin kasvu Uusimman tutkimuksen mukaan Euroopan juutalaisiin kohdistuviin vihapuheisiin ja -tekoihin syyllistyvät muslimit sekä vasemmisto. Tutkimus kertoo, että "31 prosentissa vakavimmista häirintätapauksista tekijä oli uhrille tuntematon. Sen jälkeen yleisintä oli, että tekijä oli äärimuslimi (30 prosentissa tapauksista) tai vasemmistolaisesti ajatteleva ihminen (21 prosenttia). 13 prosenttia häirintään syyllistyneistä oli vastaajien mukaan oikeistolaisia." Olisiko älyllisen keskustelun vuoro, miksi näin?

Antisemitismi, inkvisitio ja ryöstö Euroopan ytimenä

Eurooppa on utopia, jota ei propagoidun kaltaisena ole olemassa. Se on tarua – myytti ajatuksenvapaudesta, suurista ajattelijoista ja persoonista. Myytti siitä, että ihminen on arvokas sinänsä, ei vain aikaansaannostensa nojalla.

Vähemmistöjen harjoittama rasismi - Antisemitismi Suomessa

Julkisissa keskusteluissa harvemmin nostetaan esille rasistiset motiivit, kun valkoihoinen on joutunut hakatuksi tai vihapuheen kohteeksi. Rasismi synnyttää lisää rasismia. Toisin kuin esimerkiksi makumieltymyksillä, rasismilla on ihmisten yhteistoimintaa koskevia seurauksia. Ei ole rasismia ilman ajatusta siitä, että joitakin ihmisryhmiä pitää kohdella paremmin kuin toisia.

Yksi bat mitsva

Antisemitismi on lisääntynyt Euroopassa. Tämä huolettaa myös suomalaisia juutalaisia, asiasta tehtiin myös välikysymys eduskunnalle vuoden alussa. Hyökkäykset juutalaisia vastaan sekä Pariisissa että Kööpenhaminassa vuoden kahden ensimmäisen kuukauden aikana tuo huolen jo kovin lähelle.  Kööpenhaminan terroristillahan oli yritys pyrkiä juutalaiseen bat mitsva-juhlaan,(uskonnollisen täysikäisyyden ja vastuulliseksi tulon juhla), mutta yritys jäi ovimiehen ampumiseen ja kahden poliisin haavoittamiseen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä