Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Köyhyyden poistaminen

Köyhyys on hävittäjäpuolueiden tahto

Suomeen puuhataan hankittavaksi Naton sotakalustoa täydentämään 7-10 miljardilla eurolla hyökkäyshävittäjiä, joiden ylläpito tulisi tulevilla vuosikymmenillä kustantamaan noin nelinkertaisesti hankintasumman. Kukaan järjellinen ei halua sotaa, mutta jos tällainen kauhuskenaario toteutuisi, sotaa tuskin tultaisiin käymään ilmataisteluna, ellei ohjuksia lueta tähän aselajiin.

Epäluotettavaa kampanjointia

Joka viides suomalainen sairastaa jotakin mielenterveyden häiriötä. Noin joka  kymmenes suomalainen kokee elämänsä varrella ainakin yhden vakavan masennusjakson. Lisäksi köyhyydestä kärsii noin miljoona suomalaista.

Olkaamme ylpeitä, Suomessa yli miljoona köyhää

Maailmanlaajuisia tilastoja katsottaessa Suomi on yksi rikkaimmista kansakunnista. Se on hyvä, oikeastaan erinomainen asia.

Monissa maailman valtioissa meitä katsotaan kadehtien. Monien, henkensä kaupalla kotimaastaan pakoon lähteneitten pakolaisten silmissä maamme kangastelee nykyajan Eldoradona, jonne pääsy olisi kaikkien toiveitten täyttymys.

Kaiken pitäisi siis olla hyvin, mutta kun ei ole. Tilastot antavat osittaisen valheellisen kuvan, eivätkä kerro lopullista totuutta maamme elintason jakautumisesta rikkaisiin ja köyhiin.

Rohkeutta on tunnustaa polarisoituvan yhteiskunnan varjot!

Ymmärtääkseen köyhyyttä, ihmisen on käytävä arvottomuuden alttarilla, ymmärtääkseen, miten köyhyys eriarvoistaa ja tuhoaa. Miten köyhyys repii rikki toivon ja keinot selviytyä.

Arvovalinnoissaan, valtaapitävät, ovat usein sokeita. Vauraus on yhtä paha hirviö kuin syvin vähäosaisuus. Molemmat puolet rakentavat muureja ja toivottomuutta.

Väkivallanteot, joita on aina tehty, ovat nyt nousseet hirviömäisyydessään taholle, jossa kuka tahansa saattaa joutua teloitetuksi.

Niinistö/Flöjt: Perustulolla työtä ja eroon köyhyydestä

Yhteiskirjoitus julkaistu Koillissanomissa ja Koillismaan Uutisissa.

Niinistö/Flöjt: Perustulolla työtä ja eroon köyhyydestä

Suomi on isojen valintojen edessä. Miten voimme luoda työtä ja vähentää köyhyyttä aikana, jolloin työelämä ja talous ovat murroksessa? Vihreiden valinta on tuoda sosiaaliturvamme 2010-luvulle. Perustulon avulla työnteko olisi aina kannattavaa ja sosiaaliturva nostaisi ihmisiä nöyryyttämisen sijaan. Suomalaisten suuri enemmistö, 79 prosenttia, kannatti tuoreessa gallupissa perustulon käyttöönottoa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä