Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Kohu-uutiset

Jari Ehrnroothille, perussuomalaisille ja koko muulle oikeistolle

Toivomanne aate on jo keksitty. Paikalliset demarit ja ay-vaikuttajat olivat joissakin Keski-Euroopan keskitysleireissä ensimmäiset uhrit.

Kuolleen kissan strategia politiikassa - varjoissa tapahtuu

Poliittiseen päätöksentekoon erityisesti USA:ssa ja Isossa-Britanniassa on liitetty käsite dead cat strategy eli kuolleen kissan strategia. Kun ollaan vaikeassa tilanteessa ja oma vedätys on paljastumassa heitetään pöydälle kissan raato retosteltavaksi julkisuuteen ja samalla muut merkittävämmät asiat unohtuvat.

Vanha kunnon Wikipedia kuvaa tätä seuraavasti: "Dead cat strategy, or Deadcatting, refers to the introduction of a dramatic, shocking, or sensationalist topic to divert discourse away from a more damaging topic."

Miksi meitä lietsotaan?

Ylen uutisten otsikko tänään:

Herätys: Kaksi venäläistä sotalaivaa matkaa Itämerellä ja Oulussa alkaa poikkeuksellinen insestioikeudenkäynti

 

Miksi ihmeessä ihmisiä lietsotaan ja houkutellaan näyttävillä otsikoilla. No lukijoita kalastellaan sehän on selvä, mutta onko tämänlaatuinen pelottelu jo mennyt liian pitkälle?

Poliittisten kohujen ja skandaalien anatomia 2016

Viimeistään kuluva vuosikymmen on osoittanut, että suomalaisen media rooli on kokenut mullistuksen lähes kauttaaltaan. Se ei enää elä pääasiallisesta leipäpuustaan, eli objektiivisesta, korkealaatuisesta ja asiapitoisesta tiedonvälityksestä vaan kohuista sekä skandaaleista. Tämä kertoo kenties enemmän keskimäärin tavoitettavissa olevasta lukijakunnasta kuin median toimijoiden varsinaisesta toimintastrategiasta, mutta niin ikävää kuin se onkin, on näiden välillä positiivinen korrelaatio. Kysynnän ja tarjonnan laki pyritään täyttämään.

Iltapäivälehtien moraali

Olen aina ihmetellyt miten härskiä ja häikäilemätöntä on ns iltapäivälehtien uutisointi. En ole ostanut kyseisiä lehtiä liki kahteenkymmeneen vuoteen. Syyn antoi siihen silloinen otsikko, joka oli lähes etusivun kokoinen ja siinä luki; VIISIVUOTIAS HUKKUI KOTIPIHAN KAIVOON. 

Silloin pysähdyin R-kioskilla sen lööpin ääreen. En voinut kuin ihmetellä itsekseni. Miten härskisti tehdään bisnestä pienen lapsen kuolemalla, ja lapsen vanhempien tuskalla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä