Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Kulttuuribudjetti

Myönsikö Pia Viitanen avustusta Jyväskylän Talvelle?

Ministeri Viitanen suojelee Jyväskylän Talvea. Odottelemme hänen vierailuaan, jota hänen avustajansa tai sihteerinsä kauan sitten lupaili ja josta olen useita kertoja sen jälkeen kysellyt.

Ministeri myönsi tänään 4,7 meuroa taide- ja kulttuuritapahtumille. Oliko saajissa myös Jyväskylän Talvi? Tiedotteen linkki kun ei avaudu eikä kerro asiaa.

Taide on inspiroivaa elämänsisällöntuotantoa

Olen osallistunut muutamaan kulttuuriaiheiseen vaalipaneeliin. Niissä on keskusteltu kulttuurin ja taiteen merkityksestä ja tulevaisuudesta.

Olen paneeleissa lähestynyt taidetta yhteiskunnallisesta näkökulmasta. Sen perusteella olen määritellyt taiteen provosoivan industrialistisesti tuotannoksi, tarkemmin sanottuna, sisällöntuotannoksi, ja vielä tarkemmin ilmaistuna: elämänsisällöntuotannoksi.  

Kulttuurirahoituksen tabut

Tänään Ylen Kultakuumeessa toistettiin jälleen vanhaa mantraa: ajatus yksityisen kulttuurirahoituksen kasvusta on kauhea uhka ja hätä. Ajatus on ilmeisesti se, että kansalaiset ovat väärä taho määrittämään mitä taidetta kansalaiset tarvitsevat. Jostain syystä puolueen jäsenkirjan omaava virkamies sen sijaan on virheetön rahoituksen hoitaja. En hyväksy tätä mallia.

Täkyjä tyrkyn

Kulttuuripolitiikassa asennevamma

TAITEEN JA KULTTUURIN PUOLESTA

JP (Juha-Pekka) Väisänen 

Helsingin kaupungin kulttuuri- ja kirjastolautakunnan jäsen (SKP)

Puheenvuoro 20.9.2014 Narinkkatorilla  Siivet ry, Mama Afrika ja taiteilija Sanna Karlsson-Sutisnan  järjestämässä taidetapahtumassa lauantaina 20.9. Helsingissä.

...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä