Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Kunnioitus.välittäminen

Kohtaamisia ja katse tulevaan

Eduskuntavaaliehdokkaaksi nimeämisen jälkeen olen ollut KD:n muiden pohjoiskarjalaisten ehdokkaiden kanssa tapaamassa ihmisiä useissa yleisötapahtumissa. Muutaman tunnin rupeamiin on sisältynyt monenlaisia keskusteluja. Toki olen KD:n tapahtumissa ollut viimeisen 13 vuoden aikana usein ennenkin, mutta kuuntelenko nyt toisilla korvilla?

 

Ystävät. Kaverit. Toverit. Lähimmäiset.

Välitämmekö toisistamme, pidämme huolta? Työelämän ulkopuolella olevana on aikaa ajatella. Kun joskus pystyisi toimimaan vielä ajatustensa mukaan. Pyritään. Ei minä, vaan        me!

Ennen maaseudulla katsottiin, nouseeko naapurin piipusta savu (vanhempi väestö)

-käytiin katsomassa!

-välittämistä, ei kyttäämistä.

Nykyisin asutaan enenevässä määrin taajamissa.

katsottaisiinko, onko postilaatikolla käyty

kerrostaloissakin voi seurata näkyykö asukasta.

-tekee "tikusta" asiaa, jos ei näy ja epäilee jotain.

Miten voisimme arvioida asenteitamme

Sain ystävältäni viikonloppuna viestin Espanjalaisesta uutisesta: Populistijohtajat kasvattavat osuuttansa eri yhteisöissä, koska siellä on valtava kuilu kansalaisten ja perinteisen politiikan välillä. Mielestäni voisi laajentaa tätä koskemaan meitä kaikkia, ainakin useampia. Marketin kassassa edessäni oli keski-ikäinen nainen pakkaamassa tavaroitaan toisella linjalla ja maksettuani halusin hänen ohitseen pakkaamaan omia ostoksiani toisella linjalla. Hän ei minua huomannut, joten pyysin anteeksi päästääkseni naisen ohi. Hän ei kuullut joten toistin anteeksipyyntöni.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä