Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Post-postmodernismi

Antisemitismi, inkvisitio ja ryöstö Euroopan ytimenä

Eurooppa on utopia, jota ei propagoidun kaltaisena ole olemassa. Se on tarua – myytti ajatuksenvapaudesta, suurista ajattelijoista ja persoonista. Myytti siitä, että ihminen on arvokas sinänsä, ei vain aikaansaannostensa nojalla.

Valtionvarainministeriö Oy Ab merkityskadon esimerkkinä

Kirjassaan Simulacres et Simulation (1981) ranskalainen yhteiskuntatieteilijä ja filosofi Jean Baudrillard esitti kuinka todellisuutta simuloidaan. Simulaatioyhteiskunta on seurausta länsimaisesta merkityskadosta ja sen seurauksena simulaation ja todellisuuden välinen raja hämärtyy. Merkityskato tarkoittaa muun muassa sitä, että esimerkiksi alkuperäisyyden merkitys katoaa: kopion kopion kopio käsitetään aivan yhtä alkuperäisenä kuin se mistä kopiointi aloitettiin.

Väyrynen, Immonen ja Lehto — nykytaiteilijat politiikan kentällä

Kaikkien muiden kiireiden keskellä olen viime aikoina viritellyt nettiin tulevaa ansioluetteloani. Sellaisia minulla on toki ollut ennenkin, mutta tämä koskee erityisesti taiteellista toimintaani. Niinpä olen kerrannut muun muassa sitä millaisten taiteilijoiden tekemisistä olen saanut töihini vaikutteita. Ulkomaisista tekijöistä listasta löytyy Luis Buñuel, Alejandro Jodorowsky, Andy Kaufman ja John Waters. Suomalaisista toistaiseksi olen päätynyt mainitsemaan kaksi: Kalervo Palsan ja Paavo Väyrysen. Mitä, etkö pidä Väyrystä taiteilijana?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä