Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Psykiatrinen pakkohoito

Mielenterveyslain mukaiset rajoitteet ovat joskus tarpeen

Savon Sanomat uutisoi 22.8 Euroopan kidutuksen vastaisen komitean (CPT) kiinnittäneen huomiota Niuvanniemen sairaalassa käytettävien rajoitevaatteiden käyttöön. Komitea suosittelee niiden käytön lopettamista lähitulevaisuudessa ja niiden korvaamista vähemmän halventavilla keinoilla.

Onko työttömyys mielisairaus?

Työttömiä kohdellaan 2015 kuten mielisairaita 1800-luvun alussa. Työhoito oli silloinkin aktivoivaa, sen kohteet tahdottomia kuntouttavien toimien kohteita. Palkaton raadanta oli päättäjien mielestä hyväksi mielisairaille. Ainakin se oli eduksi yhteiskunnalle ja työtä tarjoaville yksiköille: varsinaista työvoimaa ei tarvittu niissä paljoa, kun hullut raatoivat ilmaiseksi. - Mielisairaiden raadantaa tietysti valvottiin tarkoin.

Mikä olisi oikea tuomio Helsingin yliopiston terrori-iskun suunnittelijoille?

Selkäpiitä karmivaa luettavaa ovat olleet uutiset oikeudenkäynnistä, jossa on puitu Helsingin yliopistoa vastaan suunnattua terrori-iskua.

Salatussa tor-verkossa tavannut mies ja nainen olivat alkaneet suunnitella hyytävää iskua sähköpostin välityksellä. Mukaan oli yritetty värvätä kolmatta osapuolta, joka oli kertonut asiasta neljännelle osapuolelle ja joka oli sittemmin meidän kaikkien onneksi kävellyt poliisin puheille ja hyytävä joukkomurhaviritelmä oli paljastunut jo suunnitteluvaiheessa.

Vaan jos tuomio on pelkkää vankeutta, niin mitä vankeustuomion jälkeen?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä