Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Suomen vasemmisto

Tutkimatta hutkijat

Viime viikolla Juha Sipilä esitteli uuden hallituksen EU-, ulko- ja turvallisuus- sekä maahanmuuttopoliittiset linjaukset. EU- ja UTP-paperit eivät ole saaneet sen kummempaa huomiota, mutta maahanmuuttopolitiikkaa on käsitelty laajasti. Sipilä esitteli linjaa joka ei mielestäni ole täydellinen, mutta tässä taloustilanteessa kuitenkin hyväksyttävissä. Esitin asian maahanmuuttajaystävilleni ja valtaosa heistä olivat iloisia, ettei siihen tullut sellaisia kiristyksiä joita persuilta odotettiin.

Koko vasemmiston paikka on oppositiossa

  Tämän vaalin voittivat työnantajat, pankit, eliitti, ylempi keskiluokka, kauppiaat ja heidän keskusjärjestönsä, sekä muut vastaavat tahot. Suomi on nyt niin konservatiivinen maa, että kunnollista oppositiota on mahdotonta rakentaa eduskuntaan. Vaikka osa konservatiivisista puolueista jättäytyisikin oppositioon, ne olisivat siellä ollessaan pelkkä hallituksen reservi. Eduskuntavaalien seurauksena valtiolliset väkivaltakoneistot vahvistuvat, sekä otteet kaikkea marginaalia kohtaan kovenevat.

Arhinmäki: Talous nousuun lisävelalla

NO EI. Paavo ei vaan ymmärrä.

Paavolla on ollut jo useita vuosia aikaa tarkastella Suomen talouden rakenteiden muuttumista. Mutta tosiasiat eivät vieläkään ole menneet perille. Vai esittääkö Paavo Arhinmäki tahalleen tyhmää ? Populisoiden talouspolitiikkaa oman potentiaalisen äänestäjäkuntansa suuntaan.

Tennilä vaatii työtä kaikille ja lopettaa työttömien vaientamisen

Työttömyys syntyy tietoisista poliittisista päätöksistä. Tuskin kukaan päättäjä tai jokamies kestää katsoa peiliin, jota työtön pitelee hänen edessään. Geton ja leirin työtön vaiennetaan, hän jonka ihmisarvo ja –oikeudet ovat muutenkin vähissä.

 

Jyväskylän Talvi pitää työläisen, työttömän, kirjan ja ihmisoikeuksien puolta. Esko-Juhani Tennilä antoi eilen Rovaniemen mitalla Keski-Suomessa, toisessa Lapissa.

Vasemmistoliiton vaaliohjelma perustuu fiktioon

Meidän pitäisi olla kiitollisia Vasemmistoliiton vaaliehdokas Irma Taavelalle. Hän kehoittaa ihmisiä vilkaisemaan Vasemmiston vaaliohjelmaa (aina kun hänen vasta-argumentit loppuvat) ja täten paljastaa itsenäisesti  kuinka kaukana he ovat todellisuudesta.

Vasemmistoliitto on pääsemässä vauhtiin myös Suomessa

Viime viikolla saimme Uusi Suomi-puheenvuoroissa melkoisen annoksen vasemmistolaisten kirjoituksia. Ensin Irma Taavela kirjoitti hyvinvointivaltion tärkeydestä, jonka jälkeen Antti Hartikainen jatkoi kritisoimalla Kokoomuksen Elina Lepomäen kommentteja punamultahallituksen historiallisesta vaikutuksesta Suomen kansantalouteen.

Keskustavasemmistolainen sukupolvi?

Santeri Alkiota vapaasti mukaillen; "tämä kirjoitus esiintyy ilman suuria vaatimuksia, tarkoituksenaan herättää ajatuksia."

Sosialidemokratian ongelma

Monet blogistit ovat miettineet, arvioineet ja arvailleet mistä johtuu vasemmistopuolueiden jatkuva alamäki Suomessa. Laitanpa nyt myös minä oman arvioni tähän tilanteeseen.

Jatkuva alamäki johtunee puolueen terävän pään ja sen kenttäväen ajattelutapojen eroista, Puolueen kenttäväki, se kova ydin, ajattelee perinteisen "konservatiivisen" vasemmistolaisesti. Kun kuuntelee kenttäväen retoriikkaa se tulee kuin suoraan kumpujen yöstä. Tästä maailmasta se ei ainakaan ole,

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä