Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Valtion avustukset

Valtion urheiluavustuksen eivät mene urheilijoille

Yle Urheilu teki mielenkiintoisen selvityksen suomalaisen urheilun rahoituksesta. Valtiohan jakaa merkittäviä summia rahaa urheilun tukemiseen, mutta raha ei näy itse urheilijoilla. Lajiliittojen tuki on kasvanut 64 % vuodesta 2002, mutta se on vain aiheuttanut sen, että järjestöjäärien palkat ovat nousseet ja organisaatiot ovat lihoneet. Urheilujärjestöissä työskennelleiden keskipalkka oli noussut vuodesta 2005 39 000 €:sta 51 000 euroon.

Reposaari - Selkämeren aarreaitta

Reposaarelaisille järjestettiin tänään lakisääteinen tiedotustilaisuus merituulivoimaloiden pystytyksestä 2 - 4 km:n päähän Reposaaresta, Porin Tahkoluodon edustalle. Tuulivoimalat tulevat näkymään ja vaikuttamaan Reposaarelaisten elämään - toivottavasti tiedotus- /keskustelutilaisuudessa on kerrottu tarkemmin miten.

Ryysyrannan Jooseppi: Talvivaaraan sijoittaminen epäonnistui

Suomen valtio ja yksityiset sijoittajat vähemmistöosuudellaan ovat sijoittaneet Talvivaaran kaivoksen ja sen hallintaan useita satoja miljoonia euroja. Kuitenkaan mikään hallinto-oikeus ei ole kumonnut sijoituspäätöksiä aikanaan vaikka sille olisi ollut hyvät perusteet yhteiskunnallisiin syihin ja kannattamattomuuteen nojaten.

 

Työn ja oikeudenmukaisuuden museo

Pirteä* ministeri Pia Viitanen myönteli loppuviikosta avustuksia kulttuurilaitoksille, museoillekin. Tiettävästi hän iloitsi voidessaan näin edistää työllisyyttä. Päätöksiä on julkisuudessa hehkutettu myönteisinä tulevaisuudelle.

 

Tervetuloa Ankkalinnaan

Aku Ankka -sarjakuvan yksi tunnetuimmista tarinoista on nimeltään ”Kun taivaalta satoi rahaa”. Tarinassa Roope Ankka piilotti rahansa valtavaan viljalaariin. Yhtäkkiä tuli kuitenkin myrsky, joka imaisi kaikki rahat taivaan tuuliin. Ankkalinnassa alkoi pian sataa taivaalta rahaa. Asukkaat menivät sekaisin. Kukaan ei ajatellut rahan alkuperää, vaan kaikki keräsivät seteleitä itselleen oma etu silmissä kiiltäen.

Yksi politiikan mätäpaise puhkesi lopullisesti?

Vuodesta toiseen kokoomus, demarit ja keskusta ovat päättäneet nuorisojärjestöjen avustusten jaosta sulle-mulle periaatteen mukaisesti. Esimerkiksi viime jaossa keskustan nuoriso-, varhaisnuoriso- ja opiskelijajärjestöt saivat noin 1.150.000 euroa. Kokoomuksen ja demareiden avustukset olivat samaa suuruusluokkaa. Jopa vasemmistoliiton järjestöt saivat moninkertaisen summan perussuomalaisiin nähden. Tuo PS-nuorten saama avustus oli viime jaossa vain 29.000 euroa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä