Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Vappusatanen

Leskeneläkeuudistus ei koske demariäänestäjiä - pienille eläkkeille ratkaisu

Työmarkkinajärjestöjen perhe-eläkeuudistusneuvottelut ovat tuottaneet laihan tuloksen. Tosin alaikäisten lasten asemaa parannetaan, mitä voi pitää hyvänä asiana, mutta ansiosidonnaisen työeläkejärjestelmän perusideologiaan kuulumaton leskeneläke jää voimaan vain hieman supistettuna.

Leskeneläkkeen kesto rajoitetaan kymmeneen vuoteen mutta muutos koskee vain 1975 syntyneitä tai nuorempia. Tämä tarkoittaa, ettei uudistus koske demarien äänestäjiä ja noudattaa vakiintunutta linjaa "näpit irti" luvatuista etuuksista.

Eläkejärjestelmä - Hallitus vetää maton nuorten sukupolvien jalkojen alta

Muistatteko, kuinka viime hallituskaudella vasemmistopuolueet valittelivat nuorempien sukupolvien kohtaloita "epäinhimillisen oikeistopolitiikan kuristusotteessa"? Vaalien jälkeen on ääni muuttunut kellossa ja nyt hallitus on vetämässä maton nuorten jalkojen alta aivan ennen näkemättömällä voimalla.

Hallituspeli

Juuri nyt näyttää siltä että Suomi saisi uuden kansanrintamahallituksen, maakunnat ja äänestäjät lisää töitä, kun pitäisi äänestää vielä maakuntavaaleissakin. Tämä on huno juttu.

Vappupuheet ja vappusatanen

Joissain edellisissä vapun tilaisuuksissa nykyinen hallituksen muodostaja, Antti Rinne, lupasi vain pientä eläkettä nauttiville kansalaisille satasen lisää kuussa, puhtaana käteen, jos demarit saa asiasta päättää. Tämä tosin tapahtuisi minimissään vaalikauden aikana ja vain jos siihen satasen jakamiseen eläkeläisille on taloudellisia edellytyksiä.

Vappusatasen toteutumisen edellytykset

Demareiden tärkein vaalilupaus eduskuntavaaleissa oli ns. “vappusatanen”, eli lupaus pienituloisimpien  eläkeläisten elämän helpottamisesta satasella kuussa, nettona käteen, jollain aikataululla, ehkäpä jo tämän alkavan vaalikauden aikana, jos talous kasvaa ja kehittyy odotusten mukaisesti ja jos työllisyys kohenee 75%:iin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä