Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Eliitti

Onko ruotsalainen suomalaista rikkaampi?

Joku aika sitten Helsingin Sanomat julkaisi artikkelin otsikolla ”Miksi ruotsalaiset ovat meitä vauraampia”.  Otsikko on harhaanjohtava.

Artikkelista selvisi, että nettovarallisuus aikuista kohti on Ruotsissa korkeampi, kun koko varallisuuskakku jaetaan tasan aikuisten kesken (keskiarvo). Kun kaikki kansalaiset pannaan jonoon ja tarkastellaan henkilöiden keskimmäistä varallisuutta (mediaani), suomalaiset ovat ruotsalaisia vauraampia. Tämä selittyy sillä, että ruotsalainen eliitti on huomattavasti suomalaista eliittiä vauraampaa. 

Valhemedian unohtamat uutiset

Suomen luotettava valhemedia "unohtaa" sopivasti uutiset jotka eivät sovi sen narratiiviin.

Esimerkiksi Wikileaksin vuotamia paljastuksia ei juurikaan käsitellä luotettavassa valhemediassamme.

Tässä on esimerkki merkittävästä Wikileaksin tekemästä paljastuksesta johon luotettava valhemediamme ei koske kepilläkään:

 

us state apartment released cabel al qaida

 

https://wikileaks.org/clinton-emails/emailid/23225

 

Selitys tekstissä esiintyvään lyhennykseen

AQ= Al Qaida

 

Barack Obama teki tilin Pohjolassa

 

Hän tuli , jutusteli ja meni. Obama kuittasi arviolta  yli1 000 000 euroa pohjoismaisella pikavisiitillään. Oslon, Helsingin ja Tanskassa Koldingin talouseliitti sai nauttia pienen hetken valovoimaansa menettämässä olevan maailman politiikan supertähden,entisen USA:n presidentin, retoriikasta ja lavasäteilystä. Tuliko opittua uutta? Median antaman informaation perusteella niukasti.

Kyllä kansa tietää - niinköhän?

Ulkopoliittinen instituutti järjesti 15.6.2018 seminaarin aiheesta ”Refounding of the European Union, Next Steps Ahead”. Tosiasiallinen aihe taisi olla antaa foorumi Ranskan Eurooppa-ministerille Nathalie Loiseaulle, joka oli vierailulla Suomessa. Ja mikäpä siinä, eihän tuollainenkaan mikään arvoton seminaarin pitämisen syy ole. Kesän korvallakin oli paikalle saapunut kohtalainen (ei siis ”kohtuullinen”) joukko EU:n kohtalosta kiinnostunutta väkeä.

Uhkaako meitä rahvaskratia?

Konsultti Eero Iloniemi kirjoittaa Verkkouutisissa "rahvaan" ja "eliitin" eriytyvistä arvoista. Olemme hänen mukaansa siirtymässä teknologisen kehityksen myötä "rahvaskratiaan," jossa rahvas ei enää ole sitoutunut "tiedostavan eliitin" agendaan. "Yhteiskunnan aika" on Iloniemen mukaan ohi.

Rahvas on Iloniemen mukaan yllättänyt median:

Maata riivaa riitely ja vastakkainasettelu

Yle kirjoittaa verkkosivuillaan ”Maata riivaa riitely ja vastakkainasettelu – kansalaiset katsovat Suomen nykymenoa huolissaan

Niin… siitä on tasan 100 vuotta kun viimeksi putsasimme rivejämme.

Sivistyneinä ihmisinä meidän olisi pitänyt ottaa edellisistä rähinöistä opiksi ja kyllähän se elämä Suomessa ainakin Kekkosen aikoihin siltä näyttikin. Aikanaan loimme itsellemme sivistyneet lait ja säännöt ja valvoimme niiden noudattamista.

Juutalaisvainot, tohtorit ja koulutuksen tuoma menestys

Virkamies, päättäjä ja muu eliitti puhuvat taas tänään koulutuksen tuomasta menestyksestä.

Mitä on menestys? Ja miksi virkamies, päättäjä ja eliitti kuoliaaksivaikenevat syrjäytetyn, köyhän ja työttömän tohtorin ja dosentin? Josta he kaikki pyrkivät hyötymään. 

Liike Nyt on populistinen kusetus

Äskettäin Hjallis Harkimo ilmoitti jättävänsä kokoomuksen ja perustavansa uuden poliittisen ”ei-puolueen”  Liike Nyt -nimisen liikkeen. Mukana liikkeessä on muun muassa sellaisia nimiä kun Mikael Jungner ja Tuomas Enbuske. Liike puhuu nettisivuillaan eliitin vastaisuudesta ja politiikan uudistamisesta. Sivuilla on mainittu myös ilmastonmuutos ja kaikista huolen pitäminen. Lisäksi liike uskoo vahvasti yrittäjyyteen ja markkinoihin parhaina tapoina järjestää talous, kunhan ne on ”järjestetty reilusti”.

Jätevesitutkimus kertoo:kokaiinin käyttö lisääntynyt

Jätevesitutkimus osoittaa, että eliitin suosima kokaiini on alkanut yleistymään Suomessa. Muuta yllättävää tutkimus ei oikein tuo esille. Kautta linjan Suomessa ei ole huumeetonta pitäjää olemassa. 

Poliisi ja tulli saa vain hyvin pienen osan huumeista takavarikkoon se on yksi johtopäätös minkä tutkimuksesta voi tehdä.

Kannabistahan ei tästä tutkimuksesta löydy. 

 

Ratkaisua leipäjonojen sietämättömään keveyteen.

Olen usein tuonut blogissani esiin leipäjonoja, ne kun on minunkin sydämmellä kuten Presidentin ja päättäjen myös( Hyvää näytelmää kuitenkin vain) Nyt on ehdotettu leipäjonojen piilottamista silmistä pois ja tilalle kirkkojen tarjoamaa yhteismuonitusta. Sikäli aivan varteenotetta lisä tähän systeemiin köyhien ja vähävaraisien auttamiseksi, mutta kyseenalaistan mallin kuitenkin kun se ei ole ratkaisu ongelmaan. Olen itse käynyt tutkimassa näitä, ja siellä on silmäni avautuneet.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä