Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Kuolemantuomio

Erään huligaanin tapaus 1918 – Ikaalisten esikunta: ”Ehdottomasti ammuttava”

Erään huligaanin oikeusjuttu vuonna 1918 – Ikaalisten esikunta lausui: ”Ehdottomasti ammuttava”

Hietamäen akan pojasta ja hänen oikeustaistelustaan ja kohtalostaan.  Sekä siitä, miten valistunut talonpoika toimi Suomessa.

*

PROLOGI

Isä

Hietamäki, Vihtori, syntynyt 17.12.1875 Ikaalinen, Läykkälä, Turun ja Porin lääni.

Torppari, naimisissa, perheen toimeentulon ehdoista ei tietoa.

Rekrytointi sotilasjärjestöön: Ei tietoa.

Sipilä puolustaa Turkkia ja sen epädemokraattista hallintoa

 

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201704182200104553_ul.shtml

 

Se että Sipilä haluaisi pitää Turkkia Eu jäsenyys neuvotteluissa mukana vaikka Turkissa poljetaan Eu:n demokraattisia perusarvoja kaikin tavoin ja Turkkia viedään salafisti yhteiskuntaa kohti kertoo tosi paljon miten suomalaisten johtajien arvot on pahasti hakoteillä. 

 

Mitä Sipilä haluaa kertoa on se että Eu:ssa olis valtio jossa on voimassa kuolemantuomio olisi Ok asia. Ja tämän pitäisi olla hälyttävää kaikille. 

Enemmistö maailman väestöstä asuu maissa, joissa kuolemantuomio sisältyy lakiin

Kuolemantuomio voimassa maissa, joissa asuu yli puolet maailman väestä

*

Turkin presidentti Recep Taayip Erdogan on viime aikoina useissa eri yhteyksissä puhunut kuolemantuomion palauttamisesta Turkin lainkäytön arsenaaliin.  Hän totesi asiasta  CNN:n haastattelussa (19.7.) olevansa valmis hyväksymään kuolemantuomion palauttamisen maan lakiin, jos hallitus sitä ehdottaa.

Palestiinalainen runoilija tuomittu kuolemaan Saudi-Arabiassa uskonnollisin syin

Palestiinalainen runoilija tuomittu kuolemaan Saudi-Arabiassa uskonnollisin syin

Uutistoimistojen mukaan palestiinalainen runoilija Ashraf Fayadh, 35, on tuomittu kuolemaan Saudi-Arabian oikeuslaitoksen päätöksellä.  Peruste tuomioon on väitetty luopuminen muslimiuskonnosta, näin ilmoittaa Human Rights Watch tuoreessa raportissaan.  Kuolemantuomiota edelsi viime vuonna annettu neljän vuoden vankeustuomio ja 800 raipaniskua.

Kuolemanrangaistusta ei voida hyväksyä

Kuolemantuomion kannattajat olettavat lapsenomaisesti, etteivät he itse ikinä joudu viranomaisten surmaamaksi hirttämällä tai jollakin muulla tavoin.  Muuttuvissa ja kärjistyvissä poliittisissa olosuhteissa kuolemantuomio on pelottava väline valtaapitävien käsissä. Poliittiset vastustajat voivat tuhoutua laillista kanavaa pitkin. Sillä kuten muissakin järjestelmissä, myös valtionjohto voi ajautua epätavallisissa olosuhteissa poliittisten rikollisten käsiin.

Kaikki elämä on pyhää?

Timo Soini pitää kaikkea ihmiselämää pyhänä. Hän vastustaa abortteja ja eutanasiaa. Lindström nostaisi ehkäisyn sallittua ikärajaa roimasti, kauas post-nataalille puolelle. Terroristeille valtion pitäisi järjestää armoton kuolema. Mitä puheenjohtaja Soini tuuminee apupoikansa tanssista Pariisin verilätäköissä? 

Kun kymmenen miljoonaa ihmistä haluaa tappaa sinut

Suomalaiset tiedotusvälineet uutisoivat hyvin vähän siitä, kuinka sietämättöntä vainoa kristityt saavat kokea länsimaiden ulkopuolella, erityisesti muslimaissa. Yksi maista, jossa kristityt ovat kaikista pahiten vainottuja, on Pakistan. Jo yksistään Aasiya Noreenin, eli Asia Bibin tarina paljastaa pakistanilaisten kristittyjen kokemien vainojen epäinhimillisyyden ja käsittämättömyyden.

Suomi sallii kuolemantuomion

Anders Behring Breivik tappoi järkyttävällä tavalla kymmeniä ihmisiä Utøyan saarella. Suurin osa hänen uhreistaan oli vielä lapsia ja teini-ikäisiä. Breivik pidätettiin ja tuomittiin oikeudessa vankeuteen. Monien mielestä tuomio oli riittämätön. Monet haluaisivat, että tuomio olisi kuolema: Silmä silmästä, hammas hampaasta.

Martta Koskinen – Yrjö Leinon suojelusenkeli, hiljainen ompelija

Martta Koskinen – Yrjö Leinon suojelusenkeli, hiljainen ompelija

*

”Leinon suojelusenkeli, hiljainen ompelija Martta Koskinen”.  Näin runollisesti Suomen viimeistä teloitettua naista luonnehtii historioitsija Kimmo Rentola.

Kuvia: https://picasaweb.google.com/113679801467129695575/MarttaKoskinenYrjoLeinonSuojelusenkeli#6159443487459247570

*

Tilatut Perussuomen Setelit joita ei onneksi saatu

                    Se että meillä nyt istuu työ- ja oikeus(!)ministerinä kuolemantuomioden ajaja ja mitään oikeustieteen koulutusta lähelläkään olevaa koulutusta vailla oleva persu Jari Lindström on osaksi niiden äänestäjien syytä jotka ajautuivat persupuolueen kannatajiksi palauttaakseen puolueen lupausten ja demagogian ja populistisen öyhötyksen mukaan Suomen Markan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä