Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Urheilu ja politiikka

Urheilu vai liikunta

Vähän kaikesta leikataan,  kiristetään tai supistetaan (paitsi yritystuista),  joten on melko luonnollista,  että Suomen olympiakomitealtakin aletaan penätä tulosvastuuta sosiaalitu.... valtionavustusten suhteen.

Talouskasvu ei voi perustua univelkaan

Olemme kuulleet poliitikkojen ja talousasiantuntijan mielipiteitä, mutta mitä työajan pidennyksistä osaisivat kertoa raudanlujat "kilpailukyvyn ammattilaiset", eli urheiluvedonlyöjät?

Urheilutuloksia tutkimalla voidaan löytää täsmällisiä lukuja työaikojen, jaksamisen ja menestyksen suhteesta. Veikkaustoimistot ja ammattivedonlyöjät perustavat arvionsa tilastotietoihin, jotka on kerätty analysoimalla tuhansia pelejä. Useita joukkuelajeja vertailemalla luulisi löytyvän lainalaisuuksia, jotka pätevät myös tavalliseen työelämään.

Urheiluohjelmat koko kansan katsottaviksi

Urheiluohjelmien siirtyminen maksukanaville on raivostuttanut monia TV -katsojia. Asiaa pidetään jopa perustuslaillisen tasavertaisuuden loukkauksena.

Televisiolupamaksuilla ja myöhemmin verorahoilla ylläpidetty suomalainen tv- ja radiotoiminta koetaan koko kansan rahoittamaksi omaisuudeksi. Sen kylkeen on  kasvanut "syöpä", yksityinen maksutelevisiosysteemi, joka käyttää, maksua vastaan tosin, valmista yhteiskunnan omistamaa lähetysverkkoa.

Sukupuolenkorjauksella naisten sarjoihin?

Iltasanomissa oli tänään mielenkiintoinen artikkeli. Sukupuoltaan miehestä naiseksi korjannut Vera haluaisi saada luvan kilpailla naisten sarjassa kuulantyönnössä mm. Kalevan kisoissa. Suomen urheiluliitto pohtii yhä päätöstään.

Kuulantyönnön lisäksi, Vera harrastaa mm. penkkipunnerrusta. Näin esim. iltasanomat kirjoittaa.

Tasa-arvo ei ole valmis — pelimaailmassakaan, UPDATE: Edistystä!

Luin eilen tällaisen netissä (ainakin tietyissä piireissä) myrskyn aiheuttaneen uutisen liittyen eSports:iin eli elektroniseen urheiluun. (Itse en ole aktiiviharrastaja, joten skenen ulkopuolisena saan kuulumiset uutislähteistä.) Uutinen lyhyesti: Suomessa järjestettävässä Assembly-tapahtumassa Hearthstone-pelille järjestetään vain miehille kilpailu, mutta ei naisille. 

RYSSÄVIHAN JUURET SUOMESSA

Ruotsin ja Venäjän nokittelu on aina ollut suomalaisten tappioksi. Tässä pieni otos tämän kisailun tapahtumista yli 600 vuoden ajalta.
 
• 1322 Novgorodin suuriruhtinas Juri Danilovitš piirittää Viipurin linnaa, muttei saa sitä haltuunsa. Seuraavana vuonna Ruotsi ja Novgorod solmivat Pähkinäsaaren rauhan, joka jättää Viipurin Ruotsille ja Käkisalmen Novgorodille.
 

Urheilu, mikä ihana tekosyy

Sotshin olympialaiset politisoituivat jo aikoja sitten. On toivottu, että kisojen ollessa jo käynnissä voitaisiin keskittyä olennaiseen, eli urheilun uutisointiin.

Tämän voisin helposti allekirjoittaa, mutta Venäjä (Putin) ei tee asiasta helppoa.

EFO - Energy Force tai sitten ehkä EURO Force? :)

Suomalaisen keksimä laji? Kyllä näin asia tulkitaan juuri kampailulajien harrastajien keskuudessa EU:n alueella... katsokaapa vaikka!

EU:n iltalehdet puhuvat huijauksesta (90 eur per hlö, esim. 40 hlö x 90 euro = 4 000 euroa/pv).

Huomaahan se tekniikasta... kukapa karatekoista iskee oitsukilla 2,5 m etäisyydellä?

>> NAPSAUTA TÄSTÄ!

Sotsin olympialaiset - Grozny naapurissa

Enää on vain vajaa kaksi kuukautta, kun Sotsin talviolympialaiset alkavat. Karttaa katsellessa, politiittisen historian tapahtumia muistellessa ja viimeisen reilun kymmenen vuoden aikaisia maailmaa ravistelleita tapahtumien vielä ollessa mielessä täytyy vain toivoa, että politiikkaa, urheilua ja vapaustaistelua ei sotkettaisi totaalisesti keskenään. Politiikka ei sovi urheilukentille, laduille ja kaukaloihin. Se kuuluu politiikan instituutioiden kautta hoidettavaksi. Sotsista on Groznyyn googlemapsin mukaan vain 827 kilometriä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä